Hollywood: Maturizarea lui Leonardo DiCaprio. De la rolul de amorez, la cel de dur

Anul 2012 a fost unul extrem de încărcat pentru Leonardo DiCaprio, cu apariţii în filme de succes precum "Marele Gatsby", în Australia, "Django Unchained", în New Orleans, sau "Wolf of Wall Street", în New York. Leo, cum îl alintă fanii şi prietenii, a devenit unul dintre cel mai bine cotate staruri de la Hollywood, fiind plătit cu sume exorbitante pentru rolurile pe care le joacă. Şi merită fiecare bănuţ, dacă este să ne luăm după succesul de care se bucură filmele în care apare actorul.

La 38 de ani, starul se poate lăuda cu o cariera mai mult decât frumoasă, cu 3 nominalizări la Oscar şi încă 9 la Globul de Aur, dintre care şi un premiu pentru cel mai bun actor (dramă) în "The Aviator" (2005). "Nu cred că m-am aşteptat vreodată să câştig un Oscar, acesta este adevărul. Nu aceasta este motivaţia mea atunci când fac acele roluri. Sunt însă motivat de ideea de a lucra cu oameni minunaţi şi de a crea un rol de care să fiu mândru", declara actorul american, într-un interviu.

Cariera lui Leonardo DiCaprio a înregistrat o evoluţie neaşteptată. De la rolul de amorez din filmul de succes "Titanic" (1997) la roluri băiat "rău" în filme precum "Django Unchained" (2012). Drumul nu a fost uşor cu siguranţă. Chipul său delicat, cu trăsături fine care au cucerit milioane de femei în anii '90 i-au îngreunat trecerea la roluri mai dure.

Numit şi "puştiul minune al Hollywood-ului", Leonardo a devenit celebru datorită rolului din "Titanic" (1997), unul dintre filmele cu cele mai mari încasări din istoria cinematografică. În acest film, Leonardo a interpretat rolul ştrengarului Jack care a reuşit să cucerească inima frumoasei Rose. "Titanicul" lui James Cameron este o poveste de dragoste completată cu scene de acţiune care se desfăşoară în timpul primei călătorii a navei Titanic, cel mai mare vas care fusese construit până atunci. "Nava viselor" a purtat spre moarte peste 1.500 de persoane în apele îngheţate ale Atlanticului de Nord, în ziua de 15 aprilie 1912.

Însă rolul din "Titanic" a fost doar începutul dintr-o listă lungă de filme de succes în care a jucat simpaticul actor. Leonardo DiCaprio a avut interpretări memorabile în filme precum "The Aviator / Aviatorul" (2004), "Inception / Începutul" (2010), "J. Edgar" (2011), "Django Unchained / Django dezlănţuit" (2012).  

Nu numai realizările profesionale l-au adus pe Leonardo în atenţia publicului. Relaţiile cu femei celebre i-au creat o imagine de Don Juan. Actorul s-a iubit cu vedete precum Blake Lively, Erin Heatherton, Gisele Bundchen, Bar Refaeli. Se zvoneşte chiar că starul a avut o relaţie şi cu românca Mădălina Ghenea, care în prezent este iubita actorului Gerard Butler.
9 Februarie 2013
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod