Hollywood: 5 vedete ecologiste. Leonardo DiCaprio, 7 milioane de dolari pentru conservarea oceanelor

Respectarea şi protejarea mediului înconjurător a devenit o prioritate pentru celebrităţi. Unele colectează gunoiul menajer, altele conduc masini ecologice, iar altele, mai generoase, donează sume importante de bani fundaţiilor pentru protecţia mediului. Iată câteva dintre cele mai înfocate vedete eco care fac sacrificii pentru a proteja natura.
1 din 6

Leonardo DiCaprio

Iubitor de animale şi pasionat de ecologie, starul american a anunţat luna trecută că va dona 7 milioane de dolari pe parcursul următorilor doi ani pentru programele de protejare şi conservare a oceanelor. "Înainte de a-mi dori să devin actor, visam să devin biolog marin. Acesta nu este un simplu exerciţiu în domeniul conservării vieţii marine. Dacă nu facem ceva pentru a salva oceanul chiar acum, nu vor fi doar rechinii şi delfinii care vor avea de suferit. Vor suferi copiii noştri şi nepoţii noştri", a declarat actorul în cadrul unei conferinţe, citat de Mediafax.

Leonardo nu este la prima donaţie importantă de acest fel. În luna februarie, vedeta a mai donat 3 milioane de dolari organizaţiei ecologiste Oceana care militează pentru protejarea oceanului planetar. În ultimii ani, Leonardo DiCaprio a făcut numeroase donaţii unor organizaţii ecologiste şi a declarat că se va folosi de influenţa şi de celebritatea sa pentru a contribui la eforturile depuse pe plan internaţional pentru protejarea unor specii pe cale de dispariţie. În plus, Leonardo conduce o maşină hibrid, este vegetarian, iar casa în care locuieşte este dotată cu panouri solare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod