Halle Berry, combinatia perfecta - sexy si talentata

A uimit cu frumusetea si naturaletea sa. Probabil ca acestea au fost primele calitati care i-au fost remarcate de catre cinefili si critici, deopotriva. Insa Halle Berry nu ar fi ajuns sa fie prima femeie de culoare careia i s-a acordat Oscarul pentru cea mai buna actrita in rol principal daca talentul sau nu i-ar fi servit drept carte de vizita. Iar Berry reuseste in continuare sa se afirme, jucand in filme hollywoodiene de calibru.

O poti vedea pe Halle Maria Berry pe marele ecran in cel mai nou proiect cinematografic al sau, respectiv "Perfect Stranger" (2007), in care face echipa cu Bruce Willis. De asemenea, vedeta a mai jucat in pelicule cum ar fi seria "X-Men", "Catwoman" (2004), "Gothika" (2003), "Die Another Day" (2002), "Monster's Ball" (2001, film pentru care a primit si Oscarul), "Swordfish" (2001), "Introducing Dorothy Dandridge" (film de televiziune din 1999), "Bulworth" (1998), "Losing Isaiah" (1995), "The Flintstones" (1994), "Boomerang" (1992) sau "Jungle Fever" (1991).

Nu toate aceste filme au inregistrat un succes extraordinar la box-office, insa toate au reprezentat un pas in plus in cariera actritei, precum si o marire de salariu considerabila. Spre exemplu, primul sau salariu de 1 milion de dolari a fost pentru "Executive Decision" (1996), un rol pe care l-a refuzat initial... pana cand i s-a oferit aceasta suma.

Pentru "Swordfish" (2001), Halle a primit 2.500.000 $, rolul sau din "Monster's Ball" (2001) a fost recompensat financiar cu 600.000 $, cel din "Die Another Day" (2002) cu 4.000.000 $, pentru "Gothika" (2003) a primit 6.000.000 $, iar rolul din "Catwoman" (2004) i-a "bagat" in buzunar 14.000.000 $. In anul 2004, era cea mai bine platita actrita afro-americanca, ceea ce nu este putin lucru...

Ca orice vedeta, ochii presei si ai publicului nu au scutit-o pe Halle de intamplari ciudate si/sau amuzante. Fa cunostinta cu aceasta actrita si dintr-o alta perspectiva!

Intamplari amuzante cu si despre Halle Berry

Halle Berry a avut o copilarie de vis, concurand in si castigand competitii de frumusete, inclusiv Miss Teen America. De asemenea, a fost majoreta, editorul ziarului liceului si sefa clasei. Totusi, in ultimul an de scoala, Berry a fost nevoita sa imparta premiul de Regina Balului, dupa ce a fost acuzata ca "a umflat voturile, in loc sa isi 'umfle' camasa"... Cine a fost cea de-a doua Regina a Balului? "O tipa alba, blonda, cu ochi albastri, tipic americanca."

Halle a devenit celebra pentru prima oara in 1985, la varsta de 17 ani, cand a castigat concursul de frumusete Miss Teen All-American Pageant (Berry a reprezentat statul Ohio). Un an mai tarziu, s-a clasat pe locul al doilea in competitia Miss America. Dupa aceea a urmat concursul Miss World - Berry a devenit, in acest fel, prima concurenta de culoare din intreaga istorie a competitiei. Desi nu a plecat chiar cu mana goala, vedeta a fost dezamagita de rezultat: nu a obtinut un premiu, insa rochia sa... da.

Intr-o zi din noiembrie 2003, Halle Berry s-a prezentat la premiera filmului lui Mathieu Kassovitz, "Gothika". Avand in vedere faptul ca era actrita din rolul principal, Berry a fost surprinsa sa descopere ca accesul in cinematograf ii este interzis de catre un pompier. Acesta i-a spus ca sala este plina si ca, momentan, nu mai poate intra nimeni. "Sunt aici sa salvez vieti, doamna.", i s-a explicat actritei. "Am nevoie de 16 oameni afara pana cand pot da voie cuiva sa intre..."

Dupa ce a incercat, fara succes, sa isi faca loc in sala de cinematograf, Berry a fost informata ca a fost victima unei farse, pusa in scena de celebrul prezentator al emisiunii... "de profil" "Punk'd", Ashton Kutcher. In mod ironic, actrita, fana a programului de televiziune, remarcase anterior ca nu va cadea niciodata in plasa pacalelilor lui Ashton. Sa nu uitam insa ca toate starurile pacalite au afirmat acelasi lucru...

Episodul cu Halle Berry nu a fost insa foarte gustat de catre public, carcotasii catalogandu-l drept "Not Berry Good"...

Lui Berry i s-a spus la un moment dat ca faptul ca "i-au fost vazuti sanii" a fost cel mai bun lucru din filmul "Swordfish". Actrita a fost intrebata ce spune acest lucru despre restul peliculei. Vedeta a replicat: "Asta spune ca sanii mei sunt al naibii de misto!"

Criticii au considerat, din nou, ca filmul nu a fost unul reusit. Drintre cronicile proaste primite de acesta, amintim: "Acest 'Swordfish' are o miasma anume..." sau "Cinema-ul dobitocilor, facut de dobitoci pentru dobitoci."...

Halle Berry nu a fost scutita nici de patanii mai putin fericite. In data de 10 aprilie 2002, s-a accidentat pe platoul de filmare a peliculei "Die Another Day", in mai 2003 si-a rupt o mana la filmarile peliculei "Gothika", in Montreal, iar pe platoul de filmare de la "Catwoman" (2004), a "reusit" sa se loveasca cu capul de reflectoare - accidentul nu a fost insa unul grav.

Vedeta a povestit o alta patanie din timpul realizarii filmului "Die Another Day". In timp ce filma o scena amoroasa fierbinte, lui Halle i-a salvat viata chiar James Bond! Berry a explicat: "Incercam sa fiu mult prea sexy si ceva mi-a ramas intepenit in gat. Nu aveam suficient aer nici sa inspir, nici sa expir, iar Pierce Brosnan mi-a spus ca stie intotdeauna ca, daca cineva nu tuseste, inseamna ca se sufoca cu adevarat. Imediat mi-a sarit in spate, a facut ceva si iata ca a sarit si obiectul care mi se intepenise in gat!"

Pe parcursul intregii sale vieti, Halle Berry a primit complimente, dar si intrebari frecvente legate de provenienta numelui sau atat de original. Are prenumele de la un alt membru al familiei? Este, poate, o versiune prescurtata pentru "Amin" (in limba engleza, "Hallelujah")? Nu chiar... Numele sau provine de la cladirea Halle din Cleveland, Ohio, care, initial, a gazduit magazinul Halle Brothers...

In timp ce se pregatea pentru rolul din "Catwoman", actrita a apelat la un program intens de exercitii fizice si a inceput sa bea shakeuri cu proteine, pentru o masa musculara mai mare. La scurt timp dupa aceea, Berry a descoperit ca aceste bauturi au efecte adverse extrem de neplacute si nedorite... "Erau chestii blestemate.", a marturisit vedeta mai tarziu. "Aveam cele mai urate gaze din lume!"...

Si, pentru ca iti vorbeam la inceput despre frumusetea lui Halle, iata ca aceasta nu a fost trecuta cu vederea nici de catre colegii sai de breasla. La scurt timp dupa ce a jucat in "Die Another Day" (2002), in rolul personajului negativ Colonel Moon, Will Yun Lee s-a trezit angajat intr-o discutie despre meritul artistic al filmelor "James Bond". Acesta a declarat: "Filmele Bond sunt doar pentru divertisment." Lee a fost intrebat daca exista ceva cu adevarat semnificativ din punct de vedere estetic in "Die Another Day". Actorul a replicat scurt: "Halle Berry joaca in el." Suficient, nu?...

Dupa divortul de Eric Benet, vedeta l-a rugat pe acesta sa isi stranga lucrurile si hainele din resedinta lor hollywoodiana. Pentru ca Benet a neglijat acest aspect, Berry a donat hainele create de designeri celebri unor organizatii caritabile. Un prieten al actritei isi aminteste despre acest episod: "Halle fierbea de manie. Se simtea jignita si nu ii facea deloc bine sa aiba lucrurile lui prin preajma. Probabil ca acum exista cativa vagabonzi bine imbracati..."

Halle Berry a primit un bonus de 500.000 $ pentru mult discutata sa scena topless din filmul lui Dominic Sena, "Swordfish". Iar Jay Leno a avut ocazia sa arunce o privire in decolteul vedetei, in momentul in care Berry a fost invitata in talk show-ul sau, "The Tonight Show", cu putin timp inainte de lansarea filmului. Din cauza decolteului extrem de generos, Berry a dezvaluit putin mai multa... piele decat ar fi vrut. "Problema mea este ca niciodata nu 'stau' in rochia asta.", a spus Berry rosind si incercand sa se acopere. Replica lui Leno? "Problema mea este... ca acum nu ma pot ridica de pe scaun!"...

Cu putin timp inainte de decesul tatalui actritei, bolnav de Parkinson, in anul 2003 - cei doi nu au pastrat o relatie foarte buna -, acesta a vandut o poveste tabloidului "Star". Barbatul o acuza pe fiica sa ca nu a fost in stare sa se apropie de el si sa il ingrijeasca nici macar in pragul mortii. Totusi Halle nu s-a amuzat pe marginea acestui subiect, mai ales cand a aflat ce plata a primit tatal sau pentru povestea publicata. "Sase doze de bere si un pachet de tigari.", a povestit vedeta, socata. "Daca ai de gand sa faci asta, tata, cel putin cere si tu ceea ce primesc toti atunci cand aleg sa faca gunoaie de genul asta!".

Stiai ca?...

Este purtatoare de cuvant si imagine a companiei de cosmetice Revlon.

Sufera de diabet de tip 1.

Este pe jumatate englezoaica, din partea mamei.

De departe, se inrudeste cu Mark Wahlberg.

Si-a pierdut partial auzul la o ureche dupa ce a fost batuta de unul dintre iubitii sai, la inceputul anilor '90.

In data de 3 aprilie 2007, i-a fost acordata cea de-a 2.333-a stea pe Bulevardul Hollywood Walk of Fame.

Este singura "fata Bond" care a castigat, oficial, un Premiu al Academiei Americane de Film. Desi Kim Basinger (Oscar pentru Cea mai buna actrita in rol secundar cu filmul "L.A. Confidential" din 1997) a fost si ea o "fata Bond", pelicula ei, "Never Say Never Again" (1983), nu este inclusa pe lista celor 20 de filme oficiale "James Bond".

Rochia purtata de Halle la ceremonia de decernare a premiilor Oscar din 2002 a fost votata cea mai populara dintre toaletele afisate in primii 75 de ani de existenta ai festivitatii.

A interpretat rolul Dorothy Dandridge in filmul pentru televiziune "Introducing Dorothy Dandridge" (1999). Dorothy Dandridge a fost prima femeie de culoare care a fost nominalizata la Premiul Academiei pentru Cea mai buna actrita. Ca o coincidenta interesanta, Halle Berry avea sa devina prima actrita afro-americanca ce a castigat acest trofeu prestigios...

Este prima actrita care a jucat doua personaje de benzi desenate pentru doua companii de benzi desenate diferite: personajul Storm pentru seria "X-Men" - compania Marvel, si personajul Catwoman din filmul cu acelasi nume din 2004 - compania D.C. Comics.

A interpretat un personaj numit "Sharon Stone" in "The Flintstones" (1994). Zece ani mai tarziu, a jucat impreuna cu adevarata Sharon Stone in "Catwoman" (2004).

A refuzat in mod chibzuit rolul principal din pelicula "Gigli" (2003), un esec rasunator la box office. Acest film este cel responsabil pentru povestea de dragoste dintre Ben Affleck si Jennifer Lopez.

Halle a adoptat o pisica (animalul facea parte, initial, din categoria "figurantilor" pentru "Catwoman", 2004), Playto, care sa o ajute sa invete mai multe lucruri despre felinele domestice. Insa Berry i-a schimbat numele pisicutei in Playdough, deoarece Playto era un nume mult prea serios pentru ea.

In urma balotajului, ar fi putut fi propusa la categoria Cea mai proasta actrita, la Premiile Zmeura de Aur 2004, pentru rolul sau din "Gothika" (2003). Totusi a fost ferita de nominalizare... Anul urmator insa, a fost nominalizata pentru Cea mai proasta actrita pentru pelicula "Catwoman" (2004).

In data de 26 februarie 2005, Halle s-a prezentat la ceremonia de acordare a Premiilor Zmeura de Aur, pentru a-si primi trofeul. Astfel, Berry a devenit prima actrita care a avut curajul sa faca acest lucru. In acceptarea premiului, Berry a zambit si a spus: "Va multumesc si, slava Domnului, sper sa nu va mai vad."

Halle Berry, la fel ca si Faye Dunaway si Liza Minnelli, a castigat atat Premiul Academiei pentru Cea mai buna actrita, cat si Premiul Zmeura de Aur pentru Cea mai proasta actrita (Dunaway a impartit acest premiu cu Bo Derek).

Adesea este laudata pentru stilul sau vestimentar, fiind apreciata drept una dintre cele mai bine imbracate vedete de la Hollywood.

Este binecunoscuta pentru faptul ca isi "traieste" rolurile. Un exemplu - a refuzat sa se spele timp de doua saptamani, pentru a se pregati cat mai bine si pentru a intra in pielea personajului, respectiv o femeie dependenta de droguri din filmul "Jungle Fever" (1991)...
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • i.ellena pe 30 Oct 2008, 13:02
    BRAVO EI

    ..ESTE TARE ...O ADMIR MULT

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod