Gwyneth Paltrow, acuzată de escrocherie: Vedeta vinde plasturi cu energie

Gwyneth Paltrow a cam de bucluc. Vedeta e acuzată că promovează pseudoştiinţa cu platforma sa lifestyle, Goop


Nu este prima oară când Goop provoacă o constroversă. În ianuarie, compania actriţei a lansat un ou de jad (piatră semiprețioasă compusă din silicat natural de aluminiu, calciu și magneziu, de culoare albă-verzuie până la verde închis, cu luciu sticlos), un obiect de mărimea unei mingi de golf care, introdus în vagin, le-ar fi stimulat libidoul şi le-ar fi întărit sănătatea, notează site-ul citat. Evident, produsul n-a avut succes.

Actrița americană Gwyneth Paltrow a anunțat pe Twitter lansarea în septembrie a unei reviste trimestriale numită Goop, la fel ca site-ul pe care l-a creat în 2008.

Revista face parte dintr-un parteneriat cu editura Condé Nast, care va colabora și cu site-ul goop.

Anna Wintour, redactorul șef al revistei Vogue și director artistic al Condé Nast, s-a implicat personal în acest proiect. "Știu de mult că Gwyneth are gusturi minunate și viziune, dar cu Goop ea a construit ceva remarcabil, o rescriere modernă a modului în care trăim astăzi", a declarat Anna Wintour, citată în comunicat.

Gwyneth Paltrow a creatGoop ca un concept, un site care le oferă internauților sfaturi culinare, în materie de sănătate, călătorie și frumusețe. Goop este de asemenea o marcă pentru haine, produse de înfrumusețare și parfumuri, toate vândute pe site.


În 2014, site-ul de lifestyle creat de actriţa americană a înregistrat datorii de peste 1,6 milioane de dolari. Vedeta americană în vârstă de 44 de ani, câștigătoarea unui Oscar pentru cea mai bună actriță în 1999 pentru "Shakespeare in Love", a depus la Fisc "un bilanţ contabil abreviat" pe anul 2013 al companiei ei de lifestyle, însă, potrivit site-ului RadarOnline.com, valoarea activelor site-ului Goop a scăzut de la 848.226 de dolari, în 2012, la 752.210 dolari, în 2013.

În 2014, compania care şi-a mutat sediul general de la Londra la Los Angeles a trecut printr-o modificare majoră a personajului angajat şi a managerilor.
Astfel, Lisa Gersh, fostul director executiv al companiei Martha Stewart Living, l-a înlocuit în funcţia de CEO pe Sebastian Bishop, iar Preete Janda, directorul financiar al site-ului, şi-a părăsit în luna iulie funcţia pe care a ocupat-o vreme de un an.

RadarOnline a anunţat în aprilie că Gwyneth Paltrow a obţinut un împrumut, fără dobândă, luat din activele site-ului Goop.

Potrivit presei internaţionale, situaţia site-ului de lifestyle nu este chiar una disperată, întrucât Gwyneth Paltrow este una dintre cel mai bine plătite actriţe de la Hollywood, iar filmele în care a jucat au generat de-a lungul anilor încasări totale de peste 3,9 miliarde de dolari.

Totodată, conform revistei Business Week, site-ul Goop are peste 15.000 de abonaţi.

Gwyneth Paltrow este totodată o scriitoare apreciată în Statele Unite, iar cea mai recentă carte a ei, un volum de reţete culinare, "It's All Good", a avut mare succes, după ce a ajuns pe primul loc în lista de bestselleruri publicată de New York Times.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod