GAROU, revelatia artistica din musicalul “Notre Dame de Paris”, concerteaza in premiera in Romania

GAROU, considerat ani la randul cel mai iubit cantaret canadian, cu vanzari record de albume, 3 discuri de platina si spectacole live grandioase sustinute cu casa inchisa, vine pentru prima data in Romania la Sala Palatului, pe 8 aprilie, la invitatia www.vreaubilet.ro, cu un concert-eveniment bilingv: “Rhythm and Blues”.
GAROU va aduce la Sala Palatului unul din concertele cu care a cucerit milioane de spectatori in intreaga lume, “Rhythm and Blues”, care celebreaza spiritul muzicii R&B si contine cover-uri dupa piese celebre cantate in engleza si in franceza, intr-o interpretare plina de personalitate si virtuozitate alaturi de o trupa de muzicieni de marca.

GAROU este un carismatic si inzestrat compozitor, cantaret, actor si instrumentist, a scos 9 albume de studio, unul live si o colectie de hituri, atat in franceza, cat si in engleza, a devenit revelatie artistica odata cu interpretarea lui Quasimodo in fata a milioane de oameni din toata Europa si America in drama muzicala “Notre Dame de Paris”, a luat 3 discuri de platina pentru vanzarile albumelor sale, nenumarate premii de muzica si popularitate, odata cu prezenta pieselor sale in topul celor mai iubite piese in Canada si Franta.

Garou a primit invitatia de a canta alaturi de Celine Dion intr-un duet memorabil la Montreal, la concertul pe care artista l-a tinut in noaptea de trecere in mileniul 3.
Tot acolo acesta s-a intalnit intr-un dialog muzical si cu Bryan Adams spre deliciul sutelor de mii de oameni prezenti in public.
   
Pe numele sau adevarat Pierre Garand, artistul si-a luat numele de scena dupa diminutivul numelui sau, Garou, cuvantul apropiat ca pronuntie de numele sau, “loup-garou”, care inseamna in romana “varcolac”.  Canadianul de 43 de ani s-a nascut, a trait si a crescut intr-o familie de mari iubitori de muzica. Pe cand avea doar 3 ani, tatal sau i-a pus prima data chitara in mana si dupa doar cativa ani canta impecabil la chitara, pian, orga si trompeta. Rebel, plin de personalitate si cu dorinta de a trai doar in felul in care alege si se simte el bine, Garou a fost exmatriculat de la liceu unde studia trompeta, pentru ca nu se supunea regulilor si comenta toate tehnicile si actiunile din programa scolara.

In timpul liceului, a cantat la chitara in trupa The Windows and Doors imitandu-l si aducandu-i un tribut unuia dintre idolii sai, Paul McCartney.
In 1991, dupa liceu, Garou a fost trompetist in trupa militara a Fortelor Armate Canadiene. Un artist cu abilitati muzicale remarcabile, insa un rebel incorigibil, Garou si-a castigat o perioada existenta din mutat mobilier, job-uri la metroul din Montreal, cules de struguri, vanzari la un magazin de haine.

La 23 de ani, a infiintat trupa Untouchables cu care dadea reprezentatii de succes in barul Sherbrook unde fiecare seara era o surpriza pentru public si pentru artisti. Intr-o seara, prestatia lui spectaculoasa l-a convins pe creatorul dramei muzicale “Notre-Dame de Paris”, Luc Plamondon, prezent intamplator in public, sa se hotarasca pe loc sa-i ofere lui Garou rolul complex al personajului principal, Quasimodo. Pentru interpretarea pe care i-a dat-o Cocosatului in Canada, Franta, intreaga Europa si America de Nord, Garou a devenit o vedeta de categorie I in Franta, a castigat premiul pentru cel mai bun cantaret din Quebec, premiu “Victoire de la Musique” in Franta, premiu pentru muzica la World Music Awards si a fost numit Revelatia anului 1999, iar piesa Belle a fost votata de catre publicul francofon cea mai buna piesa a ultimilor 50 de ani.


Intalnirea cu Rene Angelil, sotul si managerul celebrei Celine Dion, i-a oferit sansa si scena de a canta alaturi de celebra artista si de Bryan Adams la concertul mileniului. Albumul Seul lansat in 2001 a inregistrat record de vanzari, peste 2 milioane de copii vandute in Europa si i-a adus lui Garou 3 discuri de platina in Canada, nenumarate premii pentru cel mai bun artist, cel mai popular cantaret, cel mai bun album si unul dintre cele mai bine vandute albume din toate timpurile in Franta. In 2010, Garou a fost invitat sa interpreteze o piesa a lui Jean-Pierre Ferland la Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarna de la Vancouver.

Garou este recunoscut pentru colaborarile sale inedite in care implica artisti diferiti din toata lumea carora putini le-au putut vedea numitorul comun. In cazul lui Garou, numitorul comun cu mari compozitori, textieri si instrumentisti ai lumii, a fost un rezultat muzical complex, imprevizibil care ii implineste artistului un vis: acela de a aduce fericire in sufletul celui care-i asculta muzica.
 

GAROU va cuceri publicul de la Sala Palatului pe 8 aprilie, de la ora 19.00. Biletele sunt puse in vanzare pe www.vreaubilet.ro si la standul VreauBilet.ro de la Unirea Shopping Center.
5 Februarie 2015
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod