Fumatul ucide! Ce vedete trag din ţigară şi cine s-a lăsat?

Alessandra Stoicescu nu a reuşit să se lase de acest viciu, Cabral, da. Deputaţii pot salva de astăzi mulţi români în pericol să moară din cauza tutunului!

Deputaţii din România vor vota miercuri pentru interzicerea totală a fumatului în restaurante, cafenele, malluri şi spaţii publice sau împotriva acestei prevederi legale. Proiectul de lege depus la Parlamentul României din anul 2011 a ajuns, în sfârşit, în faţa unei decizii finale.
În ţara noastră se constată o tot mai puternică tendinţă, venită chiar din partea unor fumători, de a fi de acord cu ideea acestei interdicţii. Astfel legislaţia din ţara noastră se va alinia celei din Uniunea Europeană.
În România, peste 42.000 de persoane mor anual din cauza bolilor asociate cu fumatul, conform medicului Magdalena Ciobanu.

25 Noiembrie 2015
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Arici Pogonici pe 25 Nov 2015, 04:39
    Si mai era ceva...

    acele scrieri pe pachetele de tigari, "Tutunul te poate ucide" sau "Smoking kills", cu pozele pozele oribile imprimate, practic da mana libera guvernelor sa modifice compozitia de compusi chimici si toxinelor (Cigarette smoke contains over 4,000 chemicals, including 43 known cancer-causing (carcinogenic) compounds and 400 other toxins..)... totusi, de unde atatea dintr-o singura frunza arzand?!? Oare cate sunt or fi in alte produse, lapte, paine, faina, ca sa nu mai vorbim de mezeluri si carne, si cate si mai cate care ne afecteaza sanatatea de zi cu zi... Oricum, acesta este intr-adevar un proiect foarte bun si necesar pentru Romania, mai putini bolnavi in spitalele care sunt din ce in ce mai prost dotate.

    1
    0

  • Arici Pogonici pe 25 Nov 2015, 04:23
    Si io m-am lasat de fumat...

    dupa 34 ani... in ultima vreme nu fumam chiar asa de mult, pana in 10 tigari pe zi. Era o placere. Era o pauza pentru mine. Un motiv de relaxare. Chestia pentru care practic m-am lasat de fumat a fost ca m-am plictisit ascultand aberatiile celor din jur referitor la second-hand smokers (fumatul pasiv). O adevarata isterie la nivel european si nord-american. Totodata aceasta campanie este concertata de marile puteri pentru a lansa produsele farmaceutice anti-fumat, si cele derivate. Adica, o alta sursa de facut bani pentru cei destepti. Motivul principal al acestei isterii internationale este ca plantatorii de tutun sunt bagati in corzi de plantatorii de porumb din SUA. Porumbul fiind sursa unui sirop (HFCS) din care se fac inlocuitorii de zahar, si care dupa un consum indelungat afecteaza sanatatea. Alti care isi trag seva de pe urma fumatorilor, sunt firmele de asigurari care sunt niste colosi fara de care nu existi. Taxele si accizele aferente tutunului sunt din ce in ce mai mari. Fumatorii platesc mai mult si sunt aratati cu degetul mai des, "din cauza ta pot face boli respiratorii si cancer". Asa ca "Smoking Kills" se poate Interpreta ca "Mocking Skills", ceea ce trebuia demonstrat. Eu unul m-am plictisit de privirile imbecile ale celor din jur, si ii las sa gaseasca alte motive pentru care fac cancer sau alte boli.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod