Frumusetea, o obsesie pentru Catalina Mustata

Actrita Catalina Mustata este o prezenta constanta in inimilespectatorilor, fie la teatrul Mic sau Odeon, fie pe postul Acasa. Credeca succesul sau n-a fost niciodata pe masura efortului iar cariera eiabia incepe. Daca n-ar juca, n-ar exista. Rolurile cele mai dragi iisunt cele pe care le-a interpretat. Intre atatea planuri artistice noiva dezvaluim latura familista a Catalinei.

De cat timp sunteti casatorita? Casnicia a fost un pas inainte in carierateatrala sau nu v-a influentat in nici un fel activitatea artistica?
Sunt casatorita de o vesnicie, casatoria m-a impiedicat intotdeauna,dar nu ma plang.

Unde mai puteti fi vazuta, si cand?
La Teatrul Odeon, la Teatrul Mic, la postul Acasa, la Sibiu, pe terasa"la Catalin", lapremiere teatrale si uneori pe la alimentara.

Este greu pentru un artist sa aiba o viata de familie obisnuita? Saueste esential ca sotul sa vina din acelasi domeniu pentru a-i intelegeactivitatile?
Intai si intai, ce inseamna o viata de familie obisnuita? Fiecare taraisi are cutumele sale. Cutumele tarii noastre s-au pierdut, nu s-au creataltele noi, familia este in pericol, copii nu se prea nasc iar lumea seface ca nu pricepe.
In privinta artistilor... cui ii pasa, de fapt?

Sunteti o femeie casnica?
V-ar interesa sa stiti daca sunt un om normal? Raspunsul este da. Dar,in general menajul - pentru o femeie normala intr-o societate evoluata caa noastra - devine o corvoada iar placerea unei asemenea indeletnicirise duce pe apa sambetei si atunci se pune problema prioritatilor. Incazul meu, prioritatea numarul unu este teatrul.

Cum va mentineti in forma?
Eu nu ma mentin "in forma" pur si simplu. Forma este o rezultantaa fondului iar luna aceasta fondul meu de rulment a depasit toateasteptarile... Eu nu mananc, ma hranesc doar cu optimism, fac perfuziicu altruism si respir in teatru.

Ce secrete ale frumusetii detineti?
Atunci cand am cateva kilograme in plus ma imbrac stramt, cand am cearcanenu folosesc anticearcan, cand starea mea de spirit schioapata sunt ochisi urechi la glume. In privinta infrumusetarii trebuie sa recunosc ca adevenit o obsesie, ii acord fiecare moment al vietii mele (cu exceptiatimpului de somn). Cum reusesc? Simplu: daruiesc, gandesc pozitiv,iert, imbratisez, visez, iubesc... ce, nu stiati ca frumusetea vine dininterior?

In invatarea si interpretarea rolurilor sotul va ajuta? Discutati cu elpe marginea rolurilor primite?
Da, el invata textul iar eu il interpretez.
Mai nou, discutam in vis,pentru ca ne vedem foarte rar.

Aveti copii? A fost greu sa obtineti acceptarea relatiei din parteafiului dumneavoastra vitreg? Dar invers?
Am avut doi copii care acum sunt oameni maturi (ai lui Florin), am zececopii ai nimanui in spatele blocului, am un nepot la Brasov si am rabdaresa astept tot ce va urma. Daca vorbiti despre actorul Vlad Zamfirescu,atunci sa stiti ca in clanul nostru de actori exista o colaborareexceptionala.

Sotul va ajuta in gospodarie sau considera ca aceste sarcini apartinnumai femeii?
Daca sotul meu avea prea multe principii si prejudecati nu devenea actor,profesor... si in nici un caz nu se insura cu o actrita.

Ce regretati din toata viata dvs?
Regret toate lucrurile nefacute si sunt foarte multe pe care nu le-amfacut inca.

Care au fost cele mai mari succese/insuccese personale?
Daca as enumera succesele m-ar invidia prea multi, desi tin sa-i asigurca nu e cazul. Insuccesele cred ca au fost mai multe decat succesele,dar cine le mai tine contabilitatea? Oricum, tot ce a insemnat insuccespana acum in viata mea m-a intarit sa fac fata vreunui succes.

Ce asteptati de la viitor?
Sa ma bucur de tot ceea ce el poate sa-mi ofere, sa nu fac nazuri si sanu-mi doresc mai mult decat poate el da.
Fiecare varsta are frumuseteaei dar orice ai face, toate duc spre un sfarsit pe care mi-l doresc catmai exuberant cu putinta.

Ce loc va doriti sa-l vizitati si nu ati ajuns inca acolo?
O alta constelatie, dar n-am putut pentru ca am fost putin ocupata inweek-end-ul trecut.

Pe ce data si in ce an sunteti nascuta? Tineti cont de horoscopul zilnic?
Sunt nascuta pe 19 noiembrie 1967 si de cate ori se intampla sa-mi asculthoroscopul, jur sa fac exact ce se prezice si, cu toate bunele intentii,nu-mi prea iese.

Ce gen de muzica va place si ce formatii/cantareti ascultati?
Simfonica, si imi place sa ascult atent viorile.

Cum decurge relatia cu sotul dumneavoastra? Care este secretul reusiteiintr-o casnicie?
Sa n-aveti nici o grija, excelent. Culmea este ca nu detinem secrete. Safie acesta un secret?

Credeti ca o femeie poate fi numai prietena cu un barbat?
Da, dar atunci nu se marita cu el.

De cat timp "navigati" pe internet si unde il accesati?
Nu prea "navighez", pentru ca n-am "vasle", vant am in pupa dar imilipsesc "panzele". Ca sa ma explic: folosesc aceasta masinarie infernala -care te impiedica sa mai comunici cu oamenii din jur, sa mai vizitezi obiblioteca, sau sa-ti imaginezi mai mult decat concretul - doar pentrua scrie scrisori care astazi nu mai sunt la moda cu stampila ci pur sisimplu aruncate in eter spre adresa exacta.

Femeile reusesc mai usor sau mai greu in lumea artistilor?
Femeile reusesc si acesta este un lucru important.
Credeti ca barbatilorle este intotdeauna usor, mai ales atunci cand trebuie sa recunoasca sicalitatile incontestabile ale femeilor?

Ce proiecte teatrale sau de televiziune aveti, si in ce piese jucati inprezent?
Proiectele mele teatrale sunt minunate. Proiectez un spectacol cuMariana Mihut, un altul la Teatrul Odeon unde activez de obicei, reiauun spectacol la Teatrul Mic, joc "Anonimul venetian" la Sibiu, am tradusaproximativ sase piese din dramaturgia americana in speranta ca voi jucain ele... Cam acestea sunt proiectele mele. Acum cred ca ar fi cazul saintrebam si regizorii care ar fi proiectele lor in ceea ce ma priveste.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Sorin pe 1 Mai 2008, 17:16
    email

    Va rog frumos sa-mi spuneti si mie daca exista o adresa de email la care o pot contacta pe doamna Catalina Mustata. Va multumesc anticipat

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod