Exemplu de modestie în familia regală a Danemarcei: Cum și-au petrecut vacanța Prințesa Mary și familia sa

Copiii prinților danezi au avut o vacanță în care distracția s-a împletit cu educația


Născută la 5 februarie 1972, în Australia, din părinți scoțieni, Mary Donaldson, Prințesă a Danemarcei, contesă de Monpezat, a urmat diferite școli din Houston, Texas și Hobart între anii 1974 și 1989. A absolvit Dreptul și Comerțul la Universitatea din Tasmania. În perioada 1995 - 2003 a lucrat în domeniul marketing și reclamă la firme ca DDB Needham, Young & Rubicam, Microsoft Business Solutions.

Mary l-a cunoscut pe Prințul Frederik la Sydney, la Jocurile Olimpice de vară din 2000.

Ea s-a mutat în Europa în decembrie 2001 și, în timp ce lucra ca profesor de engleză la Paris, a vizitat Danemarca, unde a fost fotografiată participând alături de Frederik la câteva nunți și botezuri. Mary Donaldson și Prințul Moștenitor Frederik s-au logodit oficial la 8 octombrie 2003 și s-au căsătorit la 14 mai 2004, la Copenhaga. Reședința oficială a cuplului este Chancellery House, din Palatul Fredensborg, situat la 40 de kilometri nord de Copenhaga.

Parlamentul danez a adoptat o lege specială, numită Legea lui Mary, prin care i s-a acordat cetățenia daneză, o procedură standard pentru membrii străini ai familiei regale.
Mary avusese două cetățenii, pentru Australia și Regatul Unit.
La scurt timp după intrarea în familia regală Mary a semnat un acord de căsătorie, similar cu cele semnate de socrul și cumnata ei. Acordul a fost actualizat la sfârșitul anului 2006. Detaliile documentului n-au fost făcute publice, însă se presupune că acestea privesc chestiuni financiare, statutul regal și drepturile asupra copiilor în caz de divorț.

În 2015, revista Hello! a desemnat-o pe prinţesa Mary a Danemarcei drept cea mai elegantă tânără personalitate regală, în urma unui sondaj realizat în rândul cititorilor.
Ea le-a devansat pe Regina Maxima a Olandei și pe Ducesa de Cambridge, soţia prinţului William al Marii Britanii.

Cunoscut pentru interesul deosebit pe care îl manifestă faţă de sport şi educaţie, Prințul Frederik (51 de ani) a mărturisit într-un interviu recent că pentru el căsătoria cu prinţesa Mary a reprezentat un moment de cotitură. Un sondaj publicat în vara anului trecut a arătat că 80% dintre danezi considerau că prinţul Frederik va fi un rege "foarte bun" sau "în principal bun".
Acest procent marchează o uşoară creştere de popularitate a prinţului danez în comparaţie cu datele furnizate de un sondaj realizat în 2016.


Foto: Hepta, Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod