EXCLUSIV Ioan Gyuri Pascu: „Nu toţi actorii sunt plătiţi prost“

În urmă cu aproximativ o lună, grupul Distractis, din care face parte şi Ioan Gyuri Pascu, a revenit în grila de programe a postului TVR 1.

„Distractis Show - Distilat de comedie“, aşa cum se numeşte emisiunea, este difuzată în fiecare luni, de la ora 21.00, pe postul public, şi combină umorul inteligent de replici cu umorul de situaţie şi cu parodiile muzicale scurte.

Ioan Gyuri Pascu, poate cel mai cunoscut membru al echipei Distractis, a acceptat să ne acorde un interviu în cadrul căruia a vorbit atât despre viaţa sa persoanlă, cât şi despre cariera lui.

eva.ro: Cum a fost anul 2013 pentru dumneavoastră?

Ioan Gyuri Pascu: Un an extrem de creativ şi plin de împliniri. Am scris cântece, am lansat albumul „Electromagnetic love“, am lansat cartea de poveşti „Aventurile lui Chili Ramirez“, volumul de versuri „Purtătorul de cuvinte“, îmi apare şi cartea de poveşti „Aventurile lui Moş Crăciun“, am avut zeci de concerte, am filmat cu colegii de la Distractis, fiica mea a câştigat premii la concursurile de pian, a cântat cu saxofonul pe albumul meu şi a ilustrat grafic una din poveştile cu Chili Ramirez, am scris pe blog, am pus piese pe YouTube.

Sunt bucuros, ceea ce vă doresc şi dumneavoastră!

Aţi revenit, după foarte mulţi ani, la Televiziunea Română. Cum aţi fost reprimit şi cum vă simţiţi la TVR?

Am filmat şi în 2011, şi în 2012, la TVR. Nu mă interesează televiziunea la care lucrez, doar oamenii şi personajele pe care le interpretez. Condiţiile sunt grele, de austeritate, dar mă bucur că facem, împreună cu colegii, glume adevărate şi nu prostii ieftine!

De ce v-aţi separat de colegii de la Divertis?

Doar doi colegi au rămas la Pro TV, Toni Grecu şi Valentin Darie. Ceilalţi opt suntem la Distractis.



Divertis, Distractis, Serviciul Român de Comedie... Cine are sau cine a avut mai mult succes?

Treaba mea e să dăruiesc celorlalţi ceea ce mie mi-a dăruit Dumnezeu. Cu succesul, cu faima, cu clasificările se ocupa cei care nu au altă treabă! Eu îmi văd de treaba mea!

Ţineţi legătura cu foştii colegi?

Chiar l-am sunat pe Toni de ziua lui de naştere, pe 10 decembrie.

De ce să nu ţin legătura? Doar nu sunt ziarist, să caut scandal! Sunt un om care nu strică o prietenie de peste 20 de ani.

Actorie, muzică, divertisment... Care vă atrage mai mult?

E o înşiruire de sinonime. Mă întreb de zeci de ani ce ne-or fi plăcând aşa de mult separarea, comparaţiile şi etichetările? Parc-am fi bagaje sau borcane în cămară!

Actorii nu sunt plătiţi foarte bine, însă cântăreţii şi oamenii de televiziune, da. Nu vă gândiţi să vă axaţi mai mult pe muzică şi pe televiziune?

Aici greşiţi. Nu toţi actorii sunt plătiţi prost, la fel cum nu toţi cântăreţii sau televiziştii sunt plătiţi gras.

Eu nu mă gândesc să mă axez pe ceva anume. Eu nu-mi fac proiecte de viitor. Când vine inspiraţia, scriu cântece, poezii, poveşti. Dacă am chef să cânt, cânt, dacă sunt chemat de colegi să fac glume şi simt că e ceva ce mă bucură, mă duc.
Pentru mine nu e bucurie mai mare decât aceea de a fi ce sunt!

Despre bani, faimă şi carieră întrebaţi-i pe cei preocupaţi de asta. Pentru mine, cariera mea e viaţa însăşi, cu tot ce oferă ea: cu faptul că radiourile nu-mi difuzează muzica, cu bucuria celor ce mă descoperă cântând, cu interminabilul refren al nostalgicilor „erai bun atunci, pe vremuri, la Divertis“, cu aceleaşi întrebări ale ziariştilor despre cea mai haioasă sau nasoală întâmplare, despre divorţ, despre boală, niciodată despre discuri, cărţi, spectacole, pentru că întrebările acelea nu aduc rating.

Eu voi continua să mă bucur de ceea ce fac pentru cei puţini interesaţi.



Sunt lucruri care vă displac la felul în care se fac, în ziua de astăzi, muzica, actoria sau televiziunea?

Singurul lucru care îmi displace este minciuna şi, din păcate, ea se regăseşte şi în cele ce le-aţi enumerat.

Important pentru mine este că îmi place ceea ce fac şi că nu-mi voi minţi niciodată publicul

În toate cântecele, poeziile, rolurile, nu fac decât să mă mărturisesc pe mine însumi, să povestesc viaţa care mă povesteşte.

Mai aveţi şi alte afaceri?

Am o firma cu care îmi produc discurile, dar nu e o afacere. Afacerile se fac cu energie fosilă şi cu politica, tot fosilă!?

Ce planuri aveţi pentru anul 2014?

V-am spus că eu nu-mi fac planuri. Să vină 2014 şi vom vedea. Viaţa îmi va arăta ce să fac!

13 Decembrie 2013
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Maria Bodea pe 26 Dec 2013, 20:31
    CU FOARTE MULTA ADMIRATIE SI PRETUIRE!

    Mi-ati fi putut fi si fiu si elev, deci nu risc sa fiu suspectata de-un anumit tip de subiectivism. Sunteti o fiintza minunata. Va admir, va pretuiesc si va iubesc inca de la debut. Si am convingerea ca sunt foarte multi asemeni mie. Va rog sa primiti felicitarile mele pentru tot ce faceti si insemnati, pentru realizarile fiicei dumneavoastra si pentru caldura cu care vorbiti despre ea! Demult n-am mai citit un interviu de-o asemenea valoare. El va reprezinta, desigur. Va doresc sanatate si realizari pe masura valorii dumneavoastra de exceptie!

    0
    0

  • anna pe 13 Dec 2013, 11:38
    Felicitari

    Felicitari Domnule Ioan Gyuri Pascu, sunteti un om cu suflet si caracter frumos.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod