EXCLUSIV Cătălin Scărlătescu: „Cu siguranţă Master Chef mi-a schimbat viaţa“

Chef Cătălin Scărlătescu, unul dintre cei trei juraţi de la „MasterChef“, a fost, în primul sezon al emisiunii, alături de Florin Dumitrescu, un jurat exigent, dar prietenos cu majoritatea concurenţilor.

Odată cu cel de-al doilea sezon al celebrei emisiuni culinare de la Pro TV, Cătălin Scărlătescu a devenit poate cel mai puţin iubit jurat, ajungând în situaţia în care era Sorin Bontea în primul sezon „MasterChef“.

eva.ro: Cum ai învăţat să găteşti şi cum ai ajuns bucătar?

Cătălin Scărlătescu: Acum pare puţin cam SF şi pentru mine, dar îmi amintesc că prima dată când am gătit singur se întâmpla în vacanţa de iarna din ’85, în Braşov. Într-una din zile am rămas singur în casă şi nu era nicio mâncare gătită în frigider, aşa că m-am decis să-mi sun bunica la Constanţa să mă ajute cu un sfat.

După un mic inventar al frigiderului, am decis împreună să gătesc mâncare de cartofi cu pui (era de bine la vremea aceea). Ea m-a coordonat pe parcursul acestei prime mele aventuri culinare.

După această experienţă am rămas cu o chestie foarte interesantă pe care şi azi o folosesc, după ce gătesc supe, ciorbe, creme, mâncăruri gătite în general: atunci când mâncarea e gata, o transfer într-o oală sau cratiţă curată.

Mâncarea a avut succes, dar a ieşit cam scumpă, ţinâd cont de convorbirea telefonică (râde). Eu, de fapt, m-am cam lăsat cucerit de bucatărie, nu am ales-o eu. Am crescut în acest mediu şi asta m-a făcut să mă îndrăgostesc de această artă.
E cea mai creativă, din punctul meu de vedere.

Ai fost mai căutat pentru diferite evenimente culinare după ce ai semnat contractul cu MasterChef?

Cu siguranţă MasterChef mi-a schimbat viaţa. Au existat şi există multe propuneri, însă şi înainte eram un chef căutat. Acum, pe lângă faptul că sunt recunoscut peste tot, şi mi-a luat ceva timp să mă obişnuiesc cu asta, lumea este mult mai exigentă cu mine. Toţi vor mai mult de la mine, toţi au tendinţa ca atunci când gătesc eu, ei să jurizeze.

Citiţi şi:

EXCLUSIV Florin Dumitrescu, Master Chef: „Concurenţii sunt mai curajoşi decât anul trecut“


Care a fost concurentul tău preferat din primul sezon MasterChef?

Au fost mulţi care mi-au plăcut şi care, de-a lungul concursului, au demonstrat că sunt foarte talentaţi.

Sigur, câştigătorul este unul dintre ei.

Cum faci faţă tentaţiilor din bucătărie?

Cu greu, mai ales că sunt şi gurmand (râde). Între mine şi mâncarea bună e o atracţie, pur şi simplu sunt dependent de mâncarea bună.

Am avut o perioadă în care am reuşit să slăbesc vreo 14 kilograme printr-o dietă echilibrată, un program controlat de mese, eliminând pâinea şi mizând mai mult pe salate şi peşte.

Insă mai calc şi strâmb, recunosc, mai ales când intru în patiseria restaurantului unde lucrez. E greu să te abţii când vezi ce minunăţii se fac acolo. Îmi plac mult brownies, nu le pot rezista, aş mânca la orice oră!

Se spune că dansatorii şi bucătarii sunt mai iubiţi şi mai căutaţi de femei.
Crezi că este adevărat?


E posibil să fie adevărat. Eu, unul, pe majoritatea femeilor din viaţa mea, le-am cucerit gătindu-le (râde).

Lăsând gluma la o parte, cred că depinde şi de şarmul fiecăruia. În rest, cred că un contabil găteşte mai des acasă decât o face un bucătar, aşa că nu asta va face diferenţa.

20 Martie 2013
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod