EXCLUSIV Bitză: „Prietenia mea cu cei de la Paraziţii nu a pornit de la muzică“

Bitză, unul dintre cei mai vechi şi mai cunoscuţi rapperi din ţara noastră, şi-a lansat de curând un nou album, „Linişte - Partea I“.

Pe cel mai recent material discografic al artistului regăsim doar melodii hip-hop, piesele comerciale nefiind incluse pe album. După lansare, Bitză a acceptat să ne acorde un interviu în cadrul căruia a vorbit despre album şi despre colaborările din industria muzicală.

eva.ro: În ultimul timp, ca single-uri, ai lansat melodii comerciale, care nu se regăsesc pe albumul „Linişte - Partea I“, lansat de curând. De ce?

Bitză: Încerc să evit dihotomia underground - comercial. O piesă nu poate fi decât bună sau proastă, în funcţie de preferinţele profund subiective ale fiecăruia.

Cânt pentru oamenii care apreciază muzica bunăBitză, cântăreţ

Albumul trebuie să fie o poveste, iar anumite piese, pe care le-am scos în ultimii patru ani, nu mi s-au părut că-şi găsesc locul pe „Linişte - Partea I“.

Cea mai recentă piesă lansată este „Mă joc cu focul“.

Cum te-ai înţeles cu Miss Mary la filmările clipului?

Ok, e o tipă cool.

Eşti deschis în continuare la astfel de colaborări?

Dacă din aceste colaborari ies piese tari, de ce nu?!

Se ştie că băieţii de la Paraziţii se dezic de rapperii care au început să cânte muzică „mainstream“, însă tu eşti în continuare prieten cu ei. Cum ai reuşit acest lucru?

Tovărăşia noastră nu a plecat de la muzică şi nici nu cred că o să se rezume vreodată doar la muzică. În curând sunt aproape 20 de ani de când ne ştim şi am trecut împreună prin foarte multe episoade.
Lucrurile umane contează mai mult decât partea muzicală, în opinia mea.

10melodii se regăsesc pe albumul „Linişte - Partea I“
Pentru cine simţi că ai cânta?


Pentru oamenii care apreciază muzica bună. Poate, din cauza asta, hip-hop-ul este o muzică de niţă, la noi în ţară. Majoritatea românilor preferă să asculte muzică şi versuri care nu le aduc nimic nou sau bun.

Cu cine te înţelegi cel mai bine din industria muzicală românească şi cu cine ai vrea să lansezi o melodie?

Mă înţeleg bine cu artiştii care înţeleg că muzica nu poate fi rezumată doar la bani şi succes.
Nu-mi place să anticipez colaborările. În general, fiecare piesă „cere“ un anumit invitat, pe care încerc să-l armonizez cu subiectul şi vibe-ul piesei.

Anul trecut ai lansat o melodie de vară, „Soare din nori“. Vei lansa şi în acest an o astfel de piesă?

„Soare din nori“ nu este o piesă „de vara“. Vorbeşte despre ambiţia de a-ţi realiza visele, în ciuda obstacolelor şi dificultăţilor. E un subiect pe care, probabil, o să-l mai abordez şi cu alte ocazii.

2 Iunie 2014
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod