Ewan McGregor - Aventuri in Africa de Sud

Ca un adevarat britanic, Ewan McGregor dispretuieste tot ceea ce arelegatura cu vedetismul de la Hollywood. De aceea, cu fiecare rol sau gestal sau, incearca sa demonstreze ca tot ceea ce ii displace mai mult suntproductiile cinematografice comerciale.

Expeditia din Africa de Sud a fost o adevarata lectie de supravietuirepentru Ewan. Dar, dincolo de micile neplaceri, calatoria reprezintao experienta inedita. Pentru a fi si mai original, actorul britanic aparticipat, de curand, la realizarea unui film documentar despre Africa,intitulat "Trips Money Can't Buy" ("Calatorii pe care banii nu le potcumpara").
Producatorii - postul de televiziune BBC - nu se asteptau caEwan sa fie de acord sa participe la expeditie, marturisind ca au fostfoarte surprinsi de reactia lui pozitiva.

Pentru a juca acest rol inedit din viata sa - prezentator - actorula petrecut zece zile in inima junglei Africii de Sud, impreuna cuun expert britanic in acest domeniu, Ray Mears. Desigur, expeditianu a fost lipsita de peripetii. Practic, a fost o adevarata lectiede supravietuire in salbaticie: "Trebuie sa fii mereu atent pe undecalci, pentru ca peste tot sunt serpi veninosi, paianjeni otravitorisi este extrem de periculos", spune actorul.
Mai mult, el a suferit siun mic accident: un cutit cazut din neatentie i-a taiat gheata, fiindfoarte aproape de a-i taia piciorul. In final, calatoria s-a doveditun adevarat succes. Dincolo de micile evenimente neplacute, actorul siintreaga echipa au realizat un documentar interesant despre vestigiilearheologice ale Africii de Sud. Din pacate, filmul poate fi vizionat,deocamdata, numai la posturile de televiziune britanice.

Noul succes se adauga pe lista numeroasa a realizarilor sale de panaacum. Interpretarea din filmul "Trainspotting" i-a adus, in anul 1995,recunoasterea mondiala.
Au urmat apoi alte roluri importante: alaturide Gwyneth Paltrow in "Emma" in 1996, "A Life Less Ordinary" ("O viatamai putin obisnuita") in 1997 si binecunoscutul "Razboiul stelelor",cu Liam Neeson, in 1999.

Filmul "Trainspotting" nu i-a adus numai faima mondiala, ci si implinireasentimentala. Cu ocazia filmarilor pentru aceasta pelicula, Ewan acunoscut-o pe producatoarea franceza Eve Mouvrakis, care i-a devenitsotie. In 1996 s-a nascut fiica lor, Claire. Rolul anului trecut a fostpentru Ewan cel din "Moulin Rouge", un musical in care joaca alaturi deNicole Kidman.
Interpretarea lui Ewan a fost apreciata unanim. In film,el canta (da, este chiar vocea lui!) si danseaza, demonstrandu-si dinplin talentul artisitic. Am putea spune, asadar, ca actorul britanictraieste cea mai frumoasa perioada a vietii sale: rolurile lui se bucurade succes, experienta sa artistica e tot mai bogata si, in plus, are ofamilie fericita. Ce altceva si-ar mai putea dori?
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod