Evgheni Plusenko - "Este o placere sa ma intorc in Romania"

Campionul olimpic la patinaj artistic, Evgheni Plusenko, ne-a acordat un interviu in exclusivitate in care am vorbit despre reintoarcerea in patinajul competitional, despre operatia la care va fi supus luna viitoare, dar si despre turneul Kings on Ice.
Campionul olimpic la patinaj artistic, Evgheni Plusenko, ne-a acordat un interviu in exclusivitate in care am vorbit despre reintoarcerea in patinajul competitional, despre operatia la care va fi supus luna viitoare, dar si despre turneul Kings on Ice. "Tarul" patinajului artistic fata in fata cu cititoarele Eva.ro.

"Pentru mine este intotdeauna o placere sa ma intorc in Romania. De fiecare data exista o atmosfera senzationala la spectacole, iar aceasta i se datoreaza, in exclusivitate, publicului”
, a tinut sa precizeze  Evgheni Plusenko de la inceput.

O revenire spectaculoasa anul acesta. Care au fost motivele care te-au indemnat sa revii?


Patinajul este dragostea vietii mele si anul acesta am simtit ca am puterea sa reconfirm ca sunt cel mai bun pe gheata. Pentru acest lucru a fost nevoie sa muncesc foarte mult, dar, sincer, nu regret nimic.

Anuntul retragerii tale din activitate a venit imediat dupa succesul formidabil pe care l-ai avut in 2006. De ce ai decis atunci sa pui punct?


In acel moment simteam ca am castigat tot ce era posibil, insa asa cum am spus si mai sus, anul trecut am simtit ca nu mi-am terminat treaba pe gheata si ca inca mai am multe de spus in patinaj.

Locul doi la Jocurile Olimpice de la Vancouver este o dezamagire sau este motivatia de care aveai nevoie ca sa demonstrezi ca oricum esti cel mai bun?


A fost foarte dificil pentru mine sa accept decizia arbitrilor cand, cu siguranta, am simtit ca eu am fost cel mai bun. Insa mesajele oamenilor, suportul lor si faptul ca si ei au crezut ca eu am meritat medalia de aur, m-au ajutat sa trec mult mai usor prin aceasta situatie.

Stiu ca in luna mai vei fi supus unei interventii chirurgicale. Ce se va intampla dupa aceea din punct de vedere profesional? Te vom mai vedea in competiile viitoare?


Da, dupa campionatele olimpice am avut ceva probleme la un genunchi. Acum sunt pregatit, din toate punctele de vedere, pentru aceasta operatie.
Tot ce pot sa spun este ca imi doresc sa trec cu bine peste acest hop. In ceea ce priveste participarea la competitiile viitoare, o sa incerc sa ma antrenez pentru Sochi ( n.r. In 2014 va avea loc Olimpiada de Iarna de la Sochi).

Haide sa trecem intr-un alt registru. Abia ce s-au terminat preselectiile pentru Eurovisionul de anul acesta. Cum ti se pare piesa care va reprezenta Rusia la Eurovisionul din 2010?


Am ascultat piesa si am descoperit ca, din punct de vedere al sunetului, este foarte diferita fata de piesa care ne-a adus succesul in 2008, insa acesta cu siguranta ca nu este un lucru rau. Oricum, la fel ca toti oamenii din Rusia, il voi sprijini pe candidatul nostru la Oslo.

Te-as ruga sa vorbim putin despre participarea ta la Eurovision, alaturi de Dima Bilan si de Edvin Marton. Cum a fost aceasta competitie din punctul de vedere al unui patinator profesionist care, teoretic, nu este obisnuit cu genul acesta de competitii?


A fost foarte important si emotionant pentru mine sa reprezint Rusia la editia din 2008 a Eurovisionului. Dima este un tip extraordinar de talentat, iar eu am fost foarte fericit ca am putut sa-mi aduc aportul, asa cum ma pricep eu, la aceasta prestatie.
Totusi, cred ca secretul acestui succes - in afara faptului ca piesa compusa de Dima a fost foarte buna - a fost prestatia neobisnuita: programul nostru a fost "culoarea" intregului spectacol.

La final, nu putem sa nu vorbim despre turneul Kings on Ice 2010. Ce ne poti spune despre aceasta editie? In comparatie cu editiile trecute, cu ce este cea de anul acesta speciala?


De la inceput pot sa spun ca insusi titlu spune multe Kings on Ice - Olympic Tour. Asta inseamna ca intreg show-ul se va invarti in jurul celor mai buni, olimpicilor, majoritatea celor care vor "face spectacol" isi vor prezenta programele de la campionatele olimpice.
9 Aprilie 2010
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Vera pe 12 Apr 2010, 19:45
    Spectacol minunat

    Aseara am fost la spectacol. A fost un vis. Si pentru mine este favoritul. Tot de 10 ani

    0
    0

  • Gabi pe 12 Apr 2010, 13:04
    CAMPIONATE OLIMPICE???

    Campionate olimpice??? Hello???

    0
    0

  • mirela pe 12 Apr 2010, 11:08
    sugur?

    pentru mine ,nuuuuuuuuuuuuuuuuuu

    0
    0

  • ank007 pe 12 Apr 2010, 09:47
    Evgheni Plusenko

    Evgheni Plusenko , este favoritul meu de mai mult de 10 ani,tot timpuEvgheni Plusenko l pariam cu familia ca va castiga in concursuri si acum a ramas tot favoritul meu ... un adevarat artist!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod