Eurovision 2015. Voltaj, cel mai slab punctaj pentru România. Cine atacă?

Finala din acest an a Eurovisionului a fost una specială, deoarece concursul a împlinit 60 de ani. Marii câştigători au fost suedezii, în timp ce România s-a clasat pe locul al 15-lea.

Punctajul obținut de piesa “De la capăt”, a trupei Voltaj, a fost acumulat prin voturile pe care reprezentanții României le-au primit din partea Moldovei (12 puncte), Spaniei (5 puncte), Belgiei (5 puncte), Israelului (5 puncte), Portugaliei (4 puncte), Danemarcei (2 puncte), Ciprului (1 punct), respectiv Ungariei (1 punct).

Din păcate, totalul de 35 de puncte acumulat de ţara noastră este, după cum notează cei de la Click, cel mai slab obţinut de România în ultimii 10 ani. Deşi Voltaj a avut în acest an un punctaj foarte slab, a reuşit să se claseze pe poziţia a 15-a, adică mai sus decât s-au clasat în trecut Hotel FM (poziţia a 17-a, cu 77 de puncte) sau Nico şi Vlad (poziţia 20, cu 45 de puncte).

foto: Click

„Este o onoare pentru noi că am reprezentat România la Eurovision.

Prezența în finală a fost o experiență unică, iar mesajul campaniei noastre a fost transmis de pe scena celui mai mare concurs muzical european. Sigur, mereu este loc de mai bine, dar locul 15 din 40 de țări participante, cu piese puternice și show-uri spectaculoase, este unul cu care ne putem întoarce acasă optimiști”, a declarat Călin Goia, la finalul concursului.

26 Mai 2015
 

Comentarii (11)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ileana pe 27 Mai 2015, 07:42
    Voltaj

    Multi dintre oameni,la inceput, nu au inteles mesajul melodiei,noroc ca Goia si TVR au iesit la rampa si au facut public defapt la ce se referea melodia,ori normalul este ca omul sa se sensibilizeze singur si nu prin inducere!Intr-o asemenea competitie,transmiti mesajul intr-o limba internationala!Sa fim seriosi,copiii lasati acasa nu este o problema doar a romaniei......asa ca mai multa seriozitate si pragmatism si mai putin exces de zel nu strica participantilor la Eurovision.

    1
    0

  • paisie pe 26 Mai 2015, 18:44
    bravo Voltaj !

    Inca odata s-a dovedit ca Eurovizionul este tributar intereselor geopolitice.Voltaj a cantat fara cusur dar asta nu conteaza in fata votantilor europeni care fiecare isi vad de treaba lor.Si e clar ca nu ne iubesc.Romanii din diaspora au fost redusi la tacere de 'noile' regulamente.Oricum,ca sa castige Romania trebuie sa vrea Europa. Si sa cazi pe gustul ei de moment.

    1
    2

  • FFF pe 26 Mai 2015, 14:51
    Gustu lui Moise Guran nu se potriveste pentru toti

    La noi asa e: turma. A zis MG ca-i melodie faina, inseamna ca asa e si la toti le place. Din pacate cetatenii altor tari nu asculta emisiunile economice romanesti. Ghinion de nesansa.

    2
    2

  • George pe 26 Mai 2015, 10:32
    Eurovision

    Esecul cintecului cit si vocea lamentabila a solistului selectionat de catre o comisie vizibil neprofesionista si partinitoare a cauzat acest loc 15. Nu stiu dupa citi ani trebuie sa schimbati comisia si selectia pusa pe baze noi

    5
    7

  • maria pe 26 Mai 2015, 10:17
    voltaj

    Ce tot vorbim, Voltaj este o formatie serioasa, de valoare, cu un stil propriu, cu muzica buna, voce excelenta, instrumentisti valorosi. Melodia prezentata la Eurovision a fost foarte buna, din toate punctele de vedere, nu doar ca mesaj. Prestatia lor a fost fara cusur, eleganta, demna, artistica. Bravo lor! Ii iubim si le dorim mult success pe mai departe, asteptam multe cantece de la dansii, sa ne incante ca si pana acum!

    8
    5

  • bob pe 26 Mai 2015, 09:40
    adevaruri

    As vrea sa traiesc sa vad cum cineva isi va asuma raspunderea vreunei greseli sau esec in tara asta ! Si ca isi va da demisia DE ONOARE ! Totdeauna "de vina" sunt altii, responsabili -nu se stie cine-, dar pacalicii sunt geniali !? E bine sa avem incredere in noi...dar pe ce baza? pe "gasca" ce ne sustine?(pt ca are interese) Oare ce sa insemne faptul ca NICI MACAR cei din diaspora n-au votat? Si ce-i cu afirmatiile lui Goia?erau cumva obligati sa voteze? Rusine !

    9
    4

  • Dinis Valentin pe 26 Mai 2015, 09:26
    Despre ce vorbim?

    La ce ne asteptam de la Eurovision?Ce concurs este acesta?Primim puncte,de la romanii de prin Europa,din...patriotism,nu pt ca avem nu stiu ce valoare pe scena.Daca sunt multi dispusi sa sune,adunam multe puncte,daca nu...Daca ne uitam la punctele date de specialisti(subiectivi si ei,cei mai multi),vedem pe ce loc suntem,daca ne uitam la cele primite in urma telefoanelor spectatorilor...vedem cit interes au romanii de afara,pt concurs!Clasificarea nu se face functie de valoarea pieselor ci functie de impactul lor,pe moment si interesul economic!Este un spectacol,nu un concurs.

    4
    1

  • Pall pe 26 Mai 2015, 09:21
    prestatia jalnica Voltaj

    Nu-s de vina ei, atata pot "albinutze" ! Comisia insa care alege reprezentantii trebuie aruncata la lada de gunoi a istoriei! Altii noi cum e necesar peste tot in Romania.

    5
    5

  • Cornel pe 26 Mai 2015, 08:46
    Eurovision

    „Este o onoare pentru noi că am reprezentat România la Eurovision". O fi pentru voi, pentru mine, nu. Si mai lasati povestea asta cu mesajul, pe care nu l-a inteles nimei si nici nu avea cum sa-l inteleaga. Ce prost trebuie sa fii sa le spui vesticilor despre emigranti, cand ei sunt satui de tiganii nostri pana peste cap!

    6
    2

  • Virgil pe 26 Mai 2015, 08:24
    oare de ce ?

    Intrucit sintem foarte"iubiti" in Europa nu putem reusi decit cu o melodie, o voce si o prezentare de exceptie. Nu a fost cazul. Ne tot punem intrebari, ne vaitam si nu vedem birna din ochiul nostru.

    7
    2

  • NEMESIS pe 26 Mai 2015, 05:50
    COMISIE CRETINĂ DE SELECȚIE

    Cântecul în limba română a fost votat doar de Moldova și de către căpșunarii români din Spania, care i-au înțeles mesajul. La marele dezastru a contribuit din plin și mutrade bidon turtit a lui Călin Goia, pe care votanții occidentali îl comparau ba cu Pitbull, ba cu Agassi, fără a se mai gândi să dea puncte melodiei interpretate. Comisia de selecție 2015 a melodiei pentru Eurovision pare să fi fost formată din cretini.

    7
    4

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod