Eurovision 2013: Cine este Cezar „The Voice“ Ouatu şi cum a devenit celebru

Cezar Ouatu, supranumit „The Voice“, a câştigat selecţia naţională a concursului Eurovision, urmând să reprezinte România în Suedia, la Malmo.

Piesa lui Cezar, „It’s My Life“, compusă de Cristian Faur, a primit cele mai multe voturi din partea telespectatorilor (9.774, dintr-un total de 42.567), obţinând 12 puncte din partea acestora, cărora li s-au adăugat 8 puncte de la juriul de specialitate, anunţă Televiziunea Română.

„Le mulţumesc fanilor! Nu e nimic fals, datorită vouă am ajuns aici şi datorită vouă trăiesc un vis. Până în urmă cu puţin timp, nu eram cunoscut în ţară, iar în trei săptămâni am câştigat atâţia prieteni! Mulţumesc mult familiei, fraţilor mei de acasă, mamei mele şi tatălui, care mă priveşte din cer“, a spus Cezar Ouatu.

Cezar „The Voice“ s-a născut într-o familie de muzicieni, începând să studieze pianul la vârsta de 6 ani.

S-a remarcat pentru talentul său muzical şi a absolvit Liceul de Artă "Carmen Sylva" din Ploieşti, apoi secţia canto clasic la Conservatorul G.Verdi din Milano, una dintre cele mai importante şcoli de muzică din lume.

A câştigat premii la importante concursuri internaţionale de canto în Barcelona, Dresda, Milano, Monaco, San Marino. Are o carieră de peste 10 ani în lumea operei internaţionale, cu spectacole în cele mai mari săli şi teatre din lume, însă spune că nu este un cântăreţ de operă cu o viziune îngustă. „Mie îmi place foarte mult jazz-ul, ascult multe voci, indiferent de stilul muzical abordat de solişti. Ascult chiar şi cântăreţii de manele, fiind interesat nu de muzică în sine, ci de ceea ce fac ei cu vocile, de inflexiunile vocilor lor.

Viziunea mea mai amplă asupra muzicii m-a determinat să particip şi la Eurovision şi am fost primit foarte bine“, a spus Cezar pentru Ziarul Prahova.

Din anul 2012, Cezar a decis să abordeze genul pop opera, îmbinând cele două genuri, într-un concept inovativ şi original pe plan mondial. În acest an, pe lângă faptul că a câştigat selecţia naţională a Eurovisionului, Cezar va urca pe scenă şi alături de Andrea Bocelli, care va susţine un concert pe 25 mai, la Romexpo.

Cezar a fost invitat luni dimineaţă la emisiunea „Neatza cu Răzvan&Dani“, unde a vorbit despre experienţa trăită în ultimele săptămâni. „Sunt un muzician şi îmi place să spun ceea ce îmi place.

Suntem aici să facem muzică, nu scandal. S-au creat anumite tensiuni, au fost la Eurovision anumite atacuri. Nu cred că ar trebui să existe acest lucru în muzica“, a spus acesta.

Cântăreţul vorbise zilele trecute şi despre viaţa sa personală, afirmând că nu are o iubită, deoarece se axează pe carieră. „Sunt romantic, cred în dragoste la prima vedere. Deocamdată sunt singur, nu mai am o iubită. Mi-am sacrificat viaţa personală pentru profesia mea pe care o iubesc enorm, însă îmi doresc o familie, îmi doresc un băieţel, care să fie năstruşnic şi să ducă mai departe numele Ouatu“, a afirmat „The Voice“.

După aceste declaraţii, despre Cezar Ouatu s-a spus că ar fi homosexual, iar pentru a face lumină în acest caz, el a acordat un interviu pentru Libertatea.
„Doamnele şi domnişoarele pot fi liniştite, sunt bărbat 100%, nu am alte orientări sexuale, nu sunt gay. Nu că ar fi un lucru rău, dar Dumnezeu m-a lăsat bărbat şi aşa sunt. Am foarte mulţi prieteni gay, sunt persoane deosebite, loiale, foarte bune. Îi respect şi îi admir, însă mie îmi plac femeile“, a încheiat acesta.

12 Martie 2013
 

Comentarii (19)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • NECSU MIHAELA pe 15 Mar 2013, 15:52
    VOCE NOUA

    NU AM AUZIT DE ACEST CINTARET, DAR IMI PLACE VOCEA LUI SUNA BINE! MULT SUCCES! ESTE BINE CA SE PROMOVEAZA VOCI BUNE CHIAR DACA SUNT NOI!!!

    1
    0

  • Lorena pe 14 Mar 2013, 21:34
    Mie-mi place

    Recunosc faptul ca prima data mi s-a parut ciudata melodia, insa dupa ce am ascultat-o de cateva ori, acum imi place f mult. Sincer, nu prea stiu multe despre ce si cum canta contratenorii. Dar am gasit pe net o balada cantata tot de Cezar. Este super. De ce nu incercam ca inainte de a arunca cu noroi, sa intelegem ce se intampla...Nu toti avem aceleasi gusturi. Dar de ce trebuie sa jignim daca piesa aleasa nu este pe gustul nostru? Cezar este reprezentantul Romaniei si trebuie sustinut. Succes Cezar!!! PS- Pentru a intelege mai bine muzica pe care o canta, mi-a luat bilet la concert.

    3
    0

  • ZOZO pe 13 Mar 2013, 18:08
    REVERSUL MEDALIAEI...

    DUPA CE NE-AU FACUT ASTIA TIGANI,ACUM SIGUR NE VOR FACE SI BULANGII...VAI MAMA NOASTRA...:(

    1
    5

  • Daria pe 13 Mar 2013, 13:12
    Ce e asta .frate!!

    Desi nu ma pot abtine..O melodie la opera nu se interpreteaza asa..din cate stiu..acum s-a ''reinventat'' stilul..si asta nu-mi place........Nu stiu ce legatura sa fac..ca are studii..nu ma bag,dar nu e ceva placut (pentru mine)

    1
    4

  • lale pe 13 Mar 2013, 13:03
    jalnic

    Chiar o sa ne facem de ras

    1
    4

  • Daria pe 13 Mar 2013, 12:59
    Ce e asta .frate!!

    Cred ca intr-o viata anterioara a fost o soprana..o sa ne facem de ras :( Parerea mea..au fost destule melodii...omg,.,tac

    1
    4

  • pelucia64 pe 12 Mar 2013, 19:58
    Eurovision - Ouatu

    Nu imi place cum interpreteaza, nici vocea lui Ouatu.

    2
    7

  • ZOZO pe 12 Mar 2013, 15:14
    :))))))))

    atat si nimic mai mult http://www.youtube.com/watch?v=l-iIfi3SNpw

    8
    2

  • Anaisa Oreste pe 12 Mar 2013, 15:14
    Eurovision si muzica

    Cezar in primul rind a cantat fals. Este rusinos daca ai studiat atata muzica sa mai canti fals. Liliana vocea de contratenor este foarte rara si nu vad de ce te deranjeaza ca Cezar are un registru atat de intins. Este ceva minunat sa te poti intinde pe atatea registre vocale. Elena opera iti place sau nu iti place. Nu trebuie sa ai cultura ca sa te atraga. Daca nu iti place opera sau muzica simfonica in general , esti o persoana foarte limitata si te multumesti cu foarte putin. In filmul "Pretty woman" cand este dusa la opera o prostitata fara scoala el i se spune : prima data cand asculti o opera o sa o iubesti sau nu. Deci sa-ti placa opera nu este o chestiune de cultura, titrare ci tine foarte mult de interpretare. O zi buna va doresc!

    1
    6

  • nicoleta pe 12 Mar 2013, 14:41
    Vocea Romaniei! Sigur?!!?

    Asteptam ceva mai ........ Dezamagitor!

    1
    6

  • Mona pe 12 Mar 2013, 14:37
    ???????????

    Jeanant, sinistru,nu am cuvinte

    2
    7

  • gee pe 12 Mar 2013, 10:16
    stop jignirilor!

    mie imi place foarte mult iar Eurovision este song contest si nu pop song, dance song sau altfel.Inseamna ca orice gen muzical poate participa.Este decizia celor care asculta daca e frumos sau nu.Mie una imi place si sunt foarte multi de aceeasi parere cu mine.Cui nu ii place nu trebuie sa arunce cu noroi in el, nici mie nu mi-au placut toate melodiile cu care ne-am prezentat la eurovision insa nu am inceput sa ii fac in toate felurile .Trebuie sa le respectam munca.Il sustin pe cezar si tuturor care il contesta le spun doar sa se mai gandeasca si daca nu-l sustin macar sa nu-l mai jigneasca. Succes Cezar!

    13
    2

  • Lolita pe 12 Mar 2013, 09:53
    It's my life

    La refren melodia asta seamana cu cea a lui Dr. Alban. In pls are si acelasi titlu https://www.youtube.com/watch?v=Lcy7g05AbC0

    1
    5

  • Liliana pe 12 Mar 2013, 09:42
    rectificare

    Scuzaţi că de două ori am botezat Eurovisionul, în Eurovizion!!!! Deh, m-a luat valul!!!

    0
    4

  • Liliana pe 12 Mar 2013, 09:27
    vocea care ne reprezinta la Eurovizion

    Este sinistru să te uiţi la un bărbat care cântă şi să auzi o voce de femeie. Păi, dacă tot eşti bărbat 100%, foloseşte-ţi, dragă Cezar, vocea de bărbat 100% .Eu dacă mă uit la un bărbat, aştept să aud o voce de bărbat, altfel parcă este o glumă proastă care aştept să se termine cât mai repede. Şi să te mai şi chinui pentru vocea asta de soprană???!!! Poate ai ceva masochist în tine, dar noi ce vină avem să ne reprezinte păcăleala asta ţara la Eurovizion?

    7
    10

  • Claudia pe 12 Mar 2013, 07:34
    plagiat!!!!!!!!!!!!

    cam seamana cu melodia Luminitei Anghel ..cea cu care a concurat ea la Eurovizion ....Let me try..sau ceva de genul...

    1
    9

  • Dori pe 12 Mar 2013, 06:11
    EUROVISION = CONCURS DE MUZICA USOARA

    Eurovision este concurs de muzica usoara nu de opereta,vocea care o are cezar este de opera,opereta...altceva...deci pana la coada voi ce-l sustineti pe cezar nu intelegeti...nu zic nu...are o voce superba,dar nu este pentru eurovision nici vocea lui nici melodia care o are ...contratenor nu este pentru muzica usoara,ce este asa greu de inteles.....?

    9
    8

  • Elena pe 12 Mar 2013, 01:34
    CEZAR este si cu acesta sa defilam cu brio !

    Eu nu ma pronunt, intrucat nu sunt specialista in acest domeniu, dar ce stiu este faptul ca - de o viata, am facut selectia valorilor - si nu m-am oprit decat la cateva Opere si un pic mai multe ARII superisime, din Operete! Sunt titrata si un om sensibil, dar, daca ma obligi sa audiez o Opera anonima, pe care eu n-am mai auzit-o, inseamnna sa ma ucizi, cata vreme incepe sa ma enerveze! Si atunci, daca pe mine, o baba, peste care au trecut 4 Biblioteci, ma enerveaza, ce sa mai credem despre publicul strain si romanesc? Le-au atacat pe Luminita si pe Elena ca sunt din alta ...epoca !!! . OK, dar ..., dar sunt convinsa ca, mai ales, generatiei NEXT ii place mai degraba o melodie romantica si cu un text care merge la suflet decat inflexiunile superbisime ale unui cantautor, cu state vechi in ...vocalize & opera! Deci, rau imi pare, dar am un feeling care ma suscita sa cred ca Cezar ii va plictisi / enerva pe multi ![ Nu vedeti cat de suburban e gustul actual?] Un alt aspect, care face sa scada nota lui Cezar este universal valabil tuturor cantaretilor de opera ( chiar si Angela Gheorghiu s.a. se stramba cand canta 'alto"), si anume MIMICA si efortul emiterii unor sunete, care 100% deformeaza facies-ul, gura si dantura, dand impresia ca persoana este "un pui gatuit" cum zicea undeva, astazi, un forumist! Lumea prefera fiinte placute privirii cand canta, nu chinuindu-se si o incanta, nu " sfortaturi" specifice - repet - specifice acestui esantion de artisti ! Lumea nescolita nu stie ca asa trebuie "sa se strambe" un cantautor; lumea crede ca n-are voce si se forteaza; ca e un chinuit! Asta e tragedia, d.p. meu de vedere! Este opinia mea, dar nu e obligatoriu sa am, si dreptate! Haideti sa-l votam! E alesul tarii! E al nostru! Hai, Romania !Doamne, ajuta-l ! Doamne, ajuta-ne!

    13
    4

  • Lorena pe 11 Mar 2013, 22:11
    ????

    am inteles,opera,dar ce cauta la Eurovision?????CE CAUTA UN CANTARET DE OPERA LA EUROVISION???????

    9
    10

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod