Drumul sângeros spre titlul de Miss: Adevărul urât din "fabricile de frumusețe"

O producţie a "fabricilor de frumuseţe": Miss Venezuela 2014, Mariana Jimenez. Are 23 de ani şi s-a pregătit timp de 18 ore pe zi pentru finala Miss Universe


Dayana Mendoza a devenit Miss Venezuela în 2007, iar un an mai târziu a cucerit titlul Miss Universe, primind tiara de aproape 20.000 de dolari, un apartament pe Park Avenue din New York și plata cheltuielilor timp de un an, cât timp deținea titlul. A mai primit doi ani la cursurile Academiei de film din New York, o garderobă completă și pantofi de designer, un stilist personal, recompense care depășesc 300.000 de dolari.
O altă învingătoare de la Miss Universe, Irene Sae, câștigătoare în 1997, a fost aleasă primar, iar ulterior a candidat împotriva lui Chavez în alagerile pentru funcția de președinte al Venezuelei.

Așadar, premiile sunt colosale, iar oamenii sunt dispuși să joace la această fantastică loterie, pariind aproape toți cei 50 de dolari pe care îi câștigă lunar pe fiicele lor. Fiecare crede în șansa lui.

Unul dintre personajele importante din industria de frumusețe din Venezuela este Bruno Caldieron. Are 42 de ani și deține licențele a șapte concursuri, inclusiv popularul Miss Sport, și este și agentul actualei Miss Venezuela, Mariana Jimenez. Caldieron apare într-un reality-show TV, intitulat "Extreme Beauty", în care el antrenează tinere care vor să participe la Miss Sport.

Matt Roper a stat de vorbă și cu acest guru al industriei de frumusețe din Venezuela. Omul recunoaște că industria frumuseţii le încurajează pe fete să-și corecteze "imperfecțiunile", cu ghilimele de rigoare, apelând la operații estetice.

"Nu vrem să creăm dubluri, dar există un anumit tipar, un anume look care câștigă mereu, iar noi trebuie să producem acel look. Iar dacă pentru a ajunge în top trebuie să facem unele retușuri, atunci nu-i nicio problemă", se spală el pe mâini. "Dacă abdomenul fetei nu este perfect plat, atunci trebuie să facă o liposucție. Dacă nasul nu are acea curbură ușoară, atunci trebuie să facă o operație. Dacă părul este prea subțire, trebuie să-i adăugăm niște fire prin transplant. Dacă dinții nu sunt absolut perfecți, putem să-i sculptăm nițel. Fiecare candidată are un ideal puțin diferit. O fată care câștigă Miss Sport și vrea să intre la Miss Venezuela, de exemplu, trebuie să dea jos cel puțin șase kilograme.
Apoi trebuie să facă mai multe operații estetice pentru ca nasul sau falca să arate mai estetic pentru chipul ei fin"
, explică Caldieron.

Adevărul pe care îl rostește el nici măcar nu mai este o noutate: frumoasele pe care le vedem când câștigă titlul de Miss World sau Miss Universe nu sunt naturale. Așa ceva a devenit aproape imposibil. Când reporterul de la Daily Mail a stat de vorbă cu Bruno Caldieron, actuala Miss Venezuela, care ulterior a ratat titlul de Miss Universe, se pregătea pentru o operație la nas, pentru a avea șanse mai mari. "Aproape toate fetele care au ajuns Miss au făcut operații estetice. 50% au păr fals. Nu trișează, e o mentalitate de învinvingător. Și, în plus, nu-i greșit cât timp nu este interzis", se justifică el.

Privind panoramic această schemă, rezultă astfel tabloul general al unui sistem din care se mulți se hrănesc bine.
O industrie în care părinții și fetele cotizează, iar angajații, de la șoferi și simple asistente până la instructori, stiliști, nutriționiști, medici, căutători de talente și organizatorii show-urilor au de câștigat.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
18 Ianuarie 2015
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • denisa pe 22 Ian 2015, 12:35
    din pacate este foarte adevarat

    In vara a fost un documentar pe Discovery despre ce se ascunde in spatele concursurilor de frumusete din Venezuela. Cat despre operatii estetice si mame (nu era interzis sa fii casatorita ci sa fi devenit mama) nu se mai aplica de ani buni de zile - daca nu ma insel a inceput in America cand s-a descoprit ca cea care a castigat era mama - dupa litigii, s-a abrogat regula. Se poate mentine doar in concursuri de beaty pagent - care au un anumit interval de varsta. Ce nu fac oamenii pentru bani??!!! pacat ca se ajunge atat de departe si mare pacat ca din ce in ce mai mult cultura si educatia pierd teren in fata inculturii si a lucrurilor sau valorilor...perisabile

    1
    0

  • ian pe 18 Ian 2015, 19:30
    vrajeala

    numai balarii si minciuni....

    4
    4

  • nea ion pe 18 Ian 2015, 19:12
    incredibil

    Prieteni chiar nu cred acest articol. Mai mult decat atat sunt convins ca este o fabulatie. Daca sunt asa de saraci parintii fetelor de unde au bani de operatii estetice si corsete? Iar daca aceste "Academii" ar plati pentru aceste operatii, nu mai bine ar lua fete intradevar frumoase fara sa mai investeasca vreun cent in reabilitarea unor fete urate si grase? Cel mult, probabil, este vorba de niste regimuri pe care trebuie sa le adopti, altfel poti sa te faci orice altceva dar nu miss... Adica nu manci ca vaca si te astepti sa fi aplaudata pe scena la Miss World...

    5
    4

  • zorba pe 18 Ian 2015, 14:52
    to mylada

    cucoana, perie-l bine pe "eruditul" autor, ca poate, poate-ti face bucuria aia la care speri, ca intre intelectuali, nu?

    5
    3

  • george pe 18 Ian 2015, 10:37
    Nu,serios?

    Articol mincinos si de doi bani,la fel ca majoritatea presei imbecile din Romania.Daca un idiot a auzit de vreun caz in care vreo disperata din Venezuela care lucreaza deja in industrie s-a gandit sa isi faca rezectie de stomac,nereusind altfel sa isi controleze pofta de mancare,articolul hamesitilor din Romania proiecteaza o imagine apocaliptica,in care parintii morti de foame scot intestinele copilelor ptr a le sili sa ajunga miss Univers.Niste tarani care nu au mers mai departe de Bulgaria isi dau cu parerea despre o tara de care habar nu au,o tara cu pib/cap de locuitor de 10000 de USD fata de 7500 in scadere,cat are Romania lui ponta,o tara mult mai normala si mai civilizata decat satul cu boi de aici.

    7
    12

  • Adam pe 18 Ian 2015, 10:36
    O ce veste ....cunoscuta

    dar ce va asteptati,,,sa ajunga vreo virgina miss univers...mai intai trebuie sa treaca pe la nasu...asa e regula..si in Mama Rusie...si in Europa si la tov. americani...si apoi sa toarne 2-3 copii sa-si revina.....pa si pussy.

    2
    2

  • Ion pe 18 Ian 2015, 10:26
    Interesant

    Interesant articol.Oricum toate acestea s-ar putea indrepta daca ar introduce interzicerea operatiilor estetice la concurente. Corect ar fi sa castigi un concurs de frumusete cu frumusetea ta naturala nu cu tot feluri de interventii!

    10
    1

  • ion pe 18 Ian 2015, 09:48
    miss

    Parca nu se admit cele cu operatii estetice si cele casatorite...

    8
    0

  • pitzi pe 18 Ian 2015, 09:47
    fumat...

    ar fi interesant daca nu ar mai fi fost publicat odata...iar stilistic articolul e varza.

    5
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod