Drumul sângeros spre titlul de Miss: Adevărul urât din "fabricile de frumusețe"

Sute de fete din toate colţurile Venezuelei trec pragul "fabricilor de frumuseţe", sperând că îşi vor salva familiile de la sărăcie. Doar câteva au şanse reale să intre la preselecţiile pentru concursurile importante


Reporterul de la Daily Mail a ajuns într-una dintre academiile de frumusețe din Caracas cu o săptămână înaintea finalei Miss World de la Londra. Li se mai spune și "fabrici de frumusețe" sau "fabrici de Miss" - aici fetele deprind cum să pășească pe podium, să meargă pe tocuri, le predau cursuri de maniere și dicție, precum și sfaturi despre cum să atingă idealul de frumusețe, faimosul standard 90, 60, 90.

"Academia" Belankazar, în care a pătruns Matt se află la primul etaj al unei clădiri de birouri din Sabana Grande, un cartier central din Caracas, într-o zonă înțesată de saloane de înfrumusețare și clinici în care se fac operații estetice.

Belankazar are 600 de fete, cu vârste de la cinci ani până la 29 de ani. O instituție cu renume: de aici au plecat actuala Miss Venezuela, Mariana Jimenez (23 de ani), care a frecventat academia timp de un an înainte de a fi recrutată de unii dintre observatorii concursului.

Fetele petrec aici o dimineață sau o după-amiază pe săptămână. Unele fac câteva ore până la academie, din cartierele sărace de la periferie sau din zonele rurale din toate colțurile țării.
Directorul Alexander Velasquez spune că cele mai multe fete provin din familii din clasa de mijloc sau din pătura săracă. Cei mai mulți părinți câștigă venitul minim pe economie, 50 de dolari pe lună.
Taxa e de zece dolari pe lună, dar cu unele cheltuieli inerente, precum spectacole, rochii și machiaj, părinții ajung să dea și 25 de dolari, adică jumătate din ceea ce mulți dintre ei câștigă într-o lună.

"Cele mai multe familii sunt foarte sărace. Unii au două sau trei fete la academie. Ei văd în copii șansa lor de a avea o viață mai bună. Să câștigi titlul de Miss Venezuela este cea mai sigură cale pentru o fată săracă de a avea bani și faimă", explică Velasquez. "Când fetele încep, noi le clasificăm în funcție de potențial. Grupul Top și grupul Mini Top sunt pentru cele cu șanse reale de a deveni regine ale frumuseții.

Dacă la vârsta de 13 sau 14 ani au deja 1,67 metri înălțime, sunt subțiri, arată bine și posedă un anume stil, atunci au șansa lor", continuă șeful acestei "fabrici de Miss".

Împinse de părinții lor, multe fete ajung la măsuri extreme pentru a avea look-ul care le poate aduce mult dorita tiara. "Am văzut o groază de chestii. Unele se lasă de școală și au câte trei sau patru joburi pentru a-și plăti cursul la academie, machiajul și operațiile estetice. Altele caută un iubit cu bani care să le sponsorizeze, iar după ce-l seacă, trec la următorul. Normal, sunt foarte frumoase, așa că nu le e greu să convingă pe cineva să se întâlnească cu ele", explică Velasquez.
"E greu să ajungi o regină a frumuseții. Sânii pot fi prea mari sau prea drepți. Unele se operează doar pentru a modifica puțin forma sau mărimea. Depinde de concursul la care participă."

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
18 Ianuarie 2015
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • denisa pe 22 Ian 2015, 12:35
    din pacate este foarte adevarat

    In vara a fost un documentar pe Discovery despre ce se ascunde in spatele concursurilor de frumusete din Venezuela. Cat despre operatii estetice si mame (nu era interzis sa fii casatorita ci sa fi devenit mama) nu se mai aplica de ani buni de zile - daca nu ma insel a inceput in America cand s-a descoprit ca cea care a castigat era mama - dupa litigii, s-a abrogat regula. Se poate mentine doar in concursuri de beaty pagent - care au un anumit interval de varsta. Ce nu fac oamenii pentru bani??!!! pacat ca se ajunge atat de departe si mare pacat ca din ce in ce mai mult cultura si educatia pierd teren in fata inculturii si a lucrurilor sau valorilor...perisabile

    1
    0

  • ian pe 18 Ian 2015, 19:30
    vrajeala

    numai balarii si minciuni....

    4
    4

  • nea ion pe 18 Ian 2015, 19:12
    incredibil

    Prieteni chiar nu cred acest articol. Mai mult decat atat sunt convins ca este o fabulatie. Daca sunt asa de saraci parintii fetelor de unde au bani de operatii estetice si corsete? Iar daca aceste "Academii" ar plati pentru aceste operatii, nu mai bine ar lua fete intradevar frumoase fara sa mai investeasca vreun cent in reabilitarea unor fete urate si grase? Cel mult, probabil, este vorba de niste regimuri pe care trebuie sa le adopti, altfel poti sa te faci orice altceva dar nu miss... Adica nu manci ca vaca si te astepti sa fi aplaudata pe scena la Miss World...

    5
    4

  • zorba pe 18 Ian 2015, 14:52
    to mylada

    cucoana, perie-l bine pe "eruditul" autor, ca poate, poate-ti face bucuria aia la care speri, ca intre intelectuali, nu?

    5
    3

  • george pe 18 Ian 2015, 10:37
    Nu,serios?

    Articol mincinos si de doi bani,la fel ca majoritatea presei imbecile din Romania.Daca un idiot a auzit de vreun caz in care vreo disperata din Venezuela care lucreaza deja in industrie s-a gandit sa isi faca rezectie de stomac,nereusind altfel sa isi controleze pofta de mancare,articolul hamesitilor din Romania proiecteaza o imagine apocaliptica,in care parintii morti de foame scot intestinele copilelor ptr a le sili sa ajunga miss Univers.Niste tarani care nu au mers mai departe de Bulgaria isi dau cu parerea despre o tara de care habar nu au,o tara cu pib/cap de locuitor de 10000 de USD fata de 7500 in scadere,cat are Romania lui ponta,o tara mult mai normala si mai civilizata decat satul cu boi de aici.

    7
    12

  • Adam pe 18 Ian 2015, 10:36
    O ce veste ....cunoscuta

    dar ce va asteptati,,,sa ajunga vreo virgina miss univers...mai intai trebuie sa treaca pe la nasu...asa e regula..si in Mama Rusie...si in Europa si la tov. americani...si apoi sa toarne 2-3 copii sa-si revina.....pa si pussy.

    2
    2

  • Ion pe 18 Ian 2015, 10:26
    Interesant

    Interesant articol.Oricum toate acestea s-ar putea indrepta daca ar introduce interzicerea operatiilor estetice la concurente. Corect ar fi sa castigi un concurs de frumusete cu frumusetea ta naturala nu cu tot feluri de interventii!

    10
    1

  • ion pe 18 Ian 2015, 09:48
    miss

    Parca nu se admit cele cu operatii estetice si cele casatorite...

    8
    0

  • pitzi pe 18 Ian 2015, 09:47
    fumat...

    ar fi interesant daca nu ar mai fi fost publicat odata...iar stilistic articolul e varza.

    5
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod