Droguri, inimi frânte și divorțuri: Cum a răvășit Mick Jagger viețile iubitelor sale

Starul rock a făcut multe femei să sufere. Două dintre partenerele sale au ajuns în pragul sincuderii cu mult înainte ca L’Wren Scott să-și pună capăt zilelor.

Mick Jagger este din nou singur. După o viață agitată și o serie nesfârșită de femei care s-au perindat prin viața lui, legendarul rocker trebuie să înfrunte acum realitatea. Moartea șocantă a partenerei sale de viață, creatoarea de modă L’Wren Scott, reîndreaptă reflectoarele presei asupra caracterului său dificil, care le-a îndepărtat de fiecare dată pe femeile care l-au iubit.

Modul în care se purta cu iubitele și soțiile sale este notoriu de multă vreme. De la tentative de suicid până la sfârșitul șocant al celei care ar fi trebuit să-i fie soție, Jagger a dat peste cap viețile tuturor femeilor care i-au stat alături. Un ciclon necruțător, un vârtej colosal și înfricoșător care spulberă orice încercare de a clădi ceva durabil - asta a însemnat rebelul Mick Jagger pentru frumusețile pe care le-a acaparat. Însă, cu toate excesele sale, nimeni, nici măcar el, nu și-a imaginat că forța sa pustietoare o poate împinge în brațele morții pe singura femeie pe care o adora cu adevărat, atât cât poate fi el în stare de așa ceva.



Dintre toate femeile care l-au iubit, L’Wren Scott a fost singura care a mers până la capăt. Celelalte au scăpat doar cu inimile frânte. Prima lui iubită, Chrissie Shrimpton, sora mai mică a supermodelului Jean Shrimpton, una dintre cele mai frumoase femei ale anilor '60, avea doar 19 ani și era studentă la prestigioasa London School of Economics când l-a întâlnit pe Jagger. Plănuiau să se căsătorească, dar celebritatea lui, aflată într-o creștere galopantă, i-a despărțit. În 1966, muzicianul englez a îndepărtat-o brutal pe Chrissie, în favoarea cântăreței pop Marianne Faithfull, notează cotidianul britanic Daily Mail.

Rămasă singură în apartamentul lor din Londra, Chrissie a luat un pumn de somnifere, Jagger a găsit-o la timp, dar pentru a scăpa de presă, echipa lui de impresari a dus-o la spital într-o dubiță și a internat-o sub un nume fals într-o clinică privată. Biata fată a fost sedată imediat și ținută "ostatică" până când părinții săi au ajuns la căpătâiul ei. După ce s-a pus pe picioare, Jagger i-a făcut vânt fără să-i dea vreun sfanț.

Câțiva ani mai târziu, prima iubită a starului anunța că vrea să vândă câteva dintre scrisorile lor de dragoste, dar Jagger a amenințat-o imediat că o dă în judecată dacă nu renunță. Chrissie a ieșit astfel din viața artistului, fiind imediat înlocuită de noua lui muză.

Fiica unei baronese austriece, Marianne Faithfull l-a introdus pe Mick Jagger în cercurile elitiste ale literaturii, baletului și operei. I-a fost alături și în arest, când a fost "săltată", împreună cu Mick și colegul său de trupă, Keith Richards, pentru posesie de droguri. Marianne purta în acel moment o superbă haină de blană. Dar atât, nimic altceva.

Deloc surprinzător, viața cu un superstar distructiv n-a fost deloc ușoară pentru Marianne, scrie Daily Mail. În 1969, în timp ce se afla în Australia cu Jagger, ea a dat pe gât un pumn de pastile. Le-a luat cu o ciocolată caldă, ca să fie sigură că se topesc repede în stomac.

Mick a găsi-o și pe ea la timp, ca pe Chrissie. Dar pentru Marianne această salvare a fost doar un chin prelungit. Ea a alunecat în spirala dependenței de droguri și de alcool. După ce s-a despărțit de Jagger, a rămas fără bani, a devenit dependentă de heroină și a ajuns să trăiască pe străzile din cartierul londonez Soho.



A venit, apoi, rândul Biancăi Perez-Mora Macias. Născută în Nicaragua, ea a devenit prima soție a lui Mick Jagger. Peste ani, ea avea să spună că mariajul său s-a încheiat în ziua nunții.
În dimineața în care ei se căsătoreau, în 1971, în stațiunea Saint Tropez, din sudul Franței, cu toată presa de față, Mick i-a făcut scandal pentru că ea a refuzat să semneze un contract prenupțial, pe care el i l-a impus. După nuntă, ea a devenit doar un membru al "curții" pe care starul o cultiva, formată din tot felul de băgători în seamă și lingăi, o trupă pe care Bianca o denumise "statul nazist".

După numai un an, mariajul lor era încheiat, deși cuplul stătea împreună de dragul fiicei lor, Jade, viitor model și designer. În 1979, când Bianca a divorțat, în sfârșit, de Jagger, niște avocați deștepți au făcut-o să accepte doar vreo zece milioane de dolari la partaj.

După Bianca a urmat supermodelul texan Jerry Hall, pe care Jagger i-a furat-o starului pop Bryan Ferry. La început, părea sortită să îmbătrânească lângă el. Nu doar că avea banii ei și astfel averea artistului era protejată, dar ea a închis ochii la aventurile pe care el le avea cu femei mai tinere. Jerry era disperată să se mărite, iar Daily Mail scrie că ea împacheta rochia de mireasă de fiecare dată când rolling Stones pleca într-un turneu, ca să fie pregătită dacă Jagger o cerea de soție.

Până la urmă, i-a făcut doi copii și Jagger a luat-o de nevastă, în 1990. Ceremonia a avut loc în Bali, într-un templu scobit în lemn. Dar asta nu l-a oprit pe Jagger să-și vadă de ale lui. Asta însemnând și relația cu viitoarea Prima Doamnă a Franței, Carla Bruni.

Ruptura de Jerry s-a produs când solistul de la Rolling Stones a avut o aventură cu modelul brazilian Luciana Morad, care i-a născut un băiat, Lucas. Jerry a cerut divorțul, deși avea acum patru copii, dar, lovitură de teatru, Jagger a susținut că ei nici n-au fost cununați legal și că nunta lor din Bali nu putea fi validată. Mariajul lor a fost anulat printr-un "acord mutual". Jerry Hall a primit la divorț 4,5 milioane de lire sterline și a devenit prima lui parteneră care l-a descris ca fiind "foarte, foarte generos".

Când a cunoscut-o pe L’Wren Scott, Mick Jagger era convins că a găsit femeia cu care va trăi pentru totdeauna. Trecută și ea prin două divorțuri, era puternică, independentă și nu cerea sprijin. O tipă hotărâtă, pe picioarele ei, dornică să se descurce prin propriile mijloace. Așadar, putea fi sigur că-l iubește sincer, fără vreun interes mercantil. Și așa a și fost. L’Wren era o femeie remarcabilă, care nu atârna în umbra celebrității bărbatului cu fire de adolescent de lângă ea. Deseori îl domina. Și nu doar fizic.



Finalmente, personalitatea distrugătoare a lui Mick Jagger i-a venit și ei de hac. Copleșită de presiunea datoriilor acumulate, ea, tocmai ea, care n-a acceptat niciodată ajutorul lui Mick, a preferat mai degrabă să-și pună ștreangul de gât decât să întindă mâna și să ceară ajutor. Și n-a fost doar asta - L’Wren a ținut mult la Mick. Visa să fie soția lui, a așteptat mult să-și împlinească acest vis. Până într-o zi. Singură, când Mick era la capătul lumii, n-a mai vrut să mai aștepte.



Faptul că muzicianul a recunoscut, cândva, că nu obișnuiește să se gândească prea mult la căsătorie nu înseamnă că nu i-a fost devotat partenerei sale, cu care a împărțit ultimii 13 ani. În 2007, starul, acum în vârstă de 70 de ani, i-a cumpărat un inel cu diamant, semn că avea de gând să-și petreacă restul vieții cu ea. "Mick i-a dat inelul în semn de devotament. Știu că era un inel vintage, pe care l-a ales chiar el, dar nu vorbeau despre asta, niciodată n-au discutat în public despre așa ceva, era o chestiune privată, doar pentru ei", a declarat o sursă pentru Daily Mail.



Designerul în vârstă de 27 de ani a apărut pentru prima oară cu bijuteria pe deget la un festival folk din Rajasthan, în India, în octombrie 2007. Cei doi nu se logodiseră, însă, dar creatoarea de modă nu renunța niciodată la inel, cu care a apărut ultima oară în public la British Fashion Awards, de la Londra.

Fostul model mai fusese căsătorită de două ori, dar tânjea după o familie. Ea a fost mai întâi soția unui om de afaceri din domeniul imobiliarelor, Anthony Brand.

Mariajul lor a durat patru ani, din 1992 până în 1996. Potrivit Daily Mail, ea a mai fost măritată o dată înainte de a-l cunoaște pe Mick Jagger, la o ședință foto, în 2001. 

Într-un interviu emoționant, publicat de ziarul citat, sora adoptată a creatoarei, Jan Shane, a povestit că L'Wren i-a spus "Te invidiez". "Știu că în sufletul ei își dorea o familie și copii și nu-i putea avea. Cred că asta o necăjea tare mult. Pentru mine, ea avea tot", a spus Jan. O femeie simplă, căsătorită cea mai mare parte a vieții ei cu un angajat de la salubritate, Jan are opt copii. Faptul că sora ei celebră o invidia pentru viața sa spune mult. "Ea se plimba prin toată lumea cu Rolling Stones și lucra la Londra, iar eu eram o mamă casnică", a adăugat Jan.



O altă mărturie importantă despre L'Wren aparține menajerei sale, Lupe Montufar, care i-a fost angajată în Los Angeles, între 1993 și 2009. Ea a spus pentru New York Daily News că designerul tolera infidelitatea lui Jagger în speranța că într-o zi va avea o familie cu el. "Vroia să se mărite cu el și să aibă o familie, dar nu dorea să-și facă speranțe sau să-l preseze pe Mick. Întotdeauna își dorise să aibă faimă și bani. Cu el avea totul. A sacrificat mult pentru a fi cu el. Acum câțiva ani, a decis că va fi cu el pentru totdeauna și că va avea o familie. Știa că erau și alte femei în viața lui, dar a acceptat asta", a spus fosta ei menajeră.



Întrebată, în 2010, despre dorința ei de a face un copil, L'Wren răspundea astfel: "Să văd dacă pot să o spun într-un fel care să aibă sens. Am șapte copii în viața mea, dintotdeauna. Am patru nepoți fabuloși. Cred că adopția e un lucru minunat, iar acum viața mea e saturată de copii".

Jagger și L'Wren împărțeau o casă în valoare de 10 milioane de lire sterline la Londra și un apartament senzațional la Paris, pe malul stâng al Senei. Creaţiile rafinate şi feminine ale designerului erau extrem de apreciate în rândul vedetelor de la Hollywood, printre care actriţa Nicole Kidman, care era prietenă cu L'Wren Scott, dar şi de prima doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama. Timp de trei ani la rând, în 2011, 2012 și 2013, a fost inclusă de publicația The Hollywood Reporter printre cei mai mai influenți 25 stiliști din lume.
Casa ei de modă, LS Fashion LTD, avea însă datorii de 3,5 milioane de lire sterline (5,8 milioane de dolari). În plus, L'Wren avea și datorii personale de 4,5 milioane de lire sterline (7,4 milioane de dolari), conform unor documente contabile publicate în Marea Britanie. Ea își anulase prezentările de la New York și Londra, invocând întârzieri în procesul de producție.



Crescută în religia mormonă, stilista era mai înaltă și cu 23 de ani mai tânără decât rockerul britanic. Părea că sunt incompatibili și nici măcar mama ei, Lula Bambrough, nu credea în acest cuplu. "L'Wren e foarte independentă și nu se va complica cu nimeni, indiferent de cât de faimos este. De regulă ea știe bine ce vrea și obține. E o femeie pe picioarele ei și cred că de asta o place Mick Jagger", spunea ea în 2003.
Dar L'Wren a știut cât să ceară și ce să aștepte de la el. Și au stat 13 ani împreună. Chiar și a doua soție a lui Mick, Jerry Hall, recunoștea: "Cred că ea se descurcă mai bine decât mine cu el".

După nenumărate aventuri, toate terminate prost, nu-i de mirare că Jagger declara, râzând, în 2010, pentru New York Times: "Nu-s adeptul unei viziuni normale asupra cum trebuie să fie o relație. Eu am o viziune mai mult de boemă. Ca să fiu cinstir, nu prea mă gândesc la căsătorie. Nu zic că nu-i un lucru minunat, iar oamenii ar trebui s-o facă, dar nu-i pentru mine. Și se pare că nici pentru alți câțiva."



Este foarte posibil ca tocmai viziunea lui boemă să o fi împins pe iubita lui spre sfârșitul trist. L'Wren Scott a fost găsită moartă luni, în apartamentul ei din Manhattan, cu o eşarfă în jurul gâtului, iar Biroul de medicină legală din New York a stabilit că a fost vorba despre sinucidere.



Jagger e devastat de pierderea femeii pe care o vedea mereu lângă el. Pentru prima dată în viața lui, "ucigașul în serie" al inimilor frânte va ști ce înseamnă emoția, scrie Philip Norman, de la Daily Mail.
Tot ce i-a mai rămas acum de făcut este să vină de la "capătul lumii" și să-i fie alături măcar pe ultimul drum. La cerea lui, L'Wren Scot va fi înmormântată la Los Angeles, acolo unde el are reședința.


Foto: Hepta, AFP/Mediafax, Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
23 Martie 2014
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod