Drogată şi falită: Povestea tristă a unei finaliste de la America's Next Top Model

Dincolo de faimă, de bani şi de atmosfera glamour, lumea modei înseamnă şi multe lacrimi. Şi nu toate sunt de fericire. La capătul podiumului, dincolo de paravanul care ascunde emoţiile unor fete îmbătate de drogul succesului, se consumă şi dramele celor care au dat greş. Jael Strauss este imaginea cea mai dură a eşecului în această lume. O ruină. Cu chipul zbârcit de urmele drogurilor, "îngerul" prăbuşit de pe podium direct în stradă e pe cale să piardă lupta cu demonii săi.

Dincolo de faimă, de bani şi de atmosfera glamour, lumea modei înseamnă şi multe lacrimi. Şi nu toate sunt de fericire. La capătul podiumului, dincolo de paravanul care ascunde emoţiile unor fete îmbătate de drogul succesului, se consumă şi dramele celor care au dat greş.
Jael Strauss este imaginea cea mai dură a eşecului în această lume. O ruină. Cu chipul zbârcit de urmele drogurilor, "îngerul" prăbuşit de pe podium direct în stradă e pe cale să piardă lupta cu demonii săi.


Fosta concurentă de la America's Next Top Model a îndurat timp de şase ani sclavia drogurilor, care i-au distrus faţa, lăsând-o şi fără acoperiş deasupra capului. La 22 de ani, Strauss era un model cu o carieră frumoasă în faţă şi finalistă a show-ului prezentat de Tyra Banks. Astăzi, la 28 de ani, trăieşte ca un homeless, iar familia ei se teme că e pe punctul de a pierde lupta cu drogurile, relatează Huffington Post, citat de Daily Mail.

Totul a început în 2007, în timpul competiţiei de la America's Next Top Model, când Jael a suportat cu greu moartea unei prietene, răpusă de o supradoză. Ea a decis atunci să rămână în concurs. "Niciodată n-am avut de gând să renunţ la competiţie. Prietena mea s-a dus, iar eu sunt încă aici, trăindu-mi viaţa din plin", a declarat ea într-un interviu.
În acelaşi an, a mai primit o lovitură, după ce mai multe poze erotice, realizate la vârsta de 16 ani, au ajuns pe internet. Atunci şi-a pierdut controlul, iar drogul a învins. Acum ea are faţa plină de răni, iar dinţii ei sunt distruşi de acţiunea metadonei.

Într-un ultim efort de a-şi salva fiica, părinţii au luat legătura cu Dr. Phil, celebrul realizator al unui show de televiziune din Statele Unite. În episodul care va fi difuzat astăzi, Dr. Phil, împreună cu fratele tinerei, Brandon, şi cu mama acesteia, Debbie, merg în Detroit, oraşul ei natal, încercând să-i dea de urmă. După ce o găsesc, ea refuză să fie filmată, ruşinată de ea însăşi, apoi acceptă, cu ochii în lacrimi, să stea de vorbă.
Joe vine la Los Angeles pentru a discuta cu Dr. Phil despre dependenţa ei, însă odată ajunsă în lumina reflectoarelor, o ia la fugă, părăsind studiourile Paramount. Dr. Phil o urmăreşte, o ajunge din urmă şi îi explică: "Este pentru prima oară în 10 ani când ies aşa de aici, ca să vorbesc cu tine."

Jael nu este primul model care s-a confruntat cu dependenţa de droguri. În octombrie 2005, mult mai celebra Kate Moss s-a internat într-o clinică de dezintoxicare din Arizona. Vedeta a apărut pe copertele a peste 300 de reviste de modă din întreaga lume. Ea este cunoscută pentru apariţiile în numeroase campanii publicitare, pentru relaţiile personale zbuciumate şi pentru stilul ei de viaţă petrecăreţ.

Şi Naomi Campbell a testat drogurile, dar a reuşit să scape din această capcană. Modelul a dezvăluit pentru revista GQ că a consumat cocaină pe când avea 20 de ani şi era model şi spune că drogurile au avut un impact negativ asupra sa. "Îţi distrug viaţa. Nu am spus niciodată că sunt alcoolică, dar bătura merge mână-n mână cu drogurile. Din punct de vedere emoţional eram dusă, nu mai eram eu. Nu-mi plăcea deloc cine eram şi nu mă simţeam bine în pielea mea. Băutura şi drogurile sunt ca o alergie pentru mine acum, nu mă fac o persoană mai bună" a povestit ea.

Foto: CBS

13 Septembrie 2012
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod