Drama unui actor: Michael Fox, mărturisiri tulburătoare despre lupta cu maladia Parkinson

Cei doi actori au povestit în interviul publicat de People cum au luptat cu maladia care le-a schimbat viața


Michael J. Fox și Tracy Pollan s-au cunoscut în vara anului 1985, când ea susținea audiții pentru serialul "Family Ties". În '87 au lucrat împreună la filmele "Bright Lights" și "Big City". Atunci a început relația lor, iar un an mai târziu s-au căsătorit.

După experiența prin care au trecut împreună, actrița spune că Michael i-a oferit "atât de multe" în viață: "Viziunea lui optimistă despre orice este atât de puternică. Michael nu-și face griji despre vitor.

Eu sunt complet invers", a spus Tracy.

Michael J. Fox a vorbit și în 2016, într-un interviu emoţionant publicat de revista Haute Living, despre lupta lui cu maladia Parkinson, povestind cum l-a schimbat pentru totdeauna această afecțiune. Actorul a fost șocat când doctorul i-a spus că va mai putea lucra normal cel mult zece ani. Starul şi-a anunţat fanii că este bolnav după şapte ani, perioadă despre care spune că era una de negare, în care nu putea accepta că are Parkinson.

Treptat, el a decis să lupte cu boala, fiindcă nu concepea că va ajunge în scaunul cu rotile, incapabil să mai facă lucruri simple, prizonier al unui trup slab.
Cu toate că doctorul i-a spus că semnele maladiei vor avansa destul de repede, actorul canadian este mulţumit că nu a cedat şi a reuşit să încetinească boala cât mai mult timp posibil. "Ar fi trebuit să fiu în scaunul cu rotile acum. Sunt încă departe de faza asta", a mărturisit el. În 2000, după ce simptomele bolii Parkinson i s-au acutizat, actorul canadian a renunţat la actorie.

Fox a anuţat că a descoperit un nou aliat care dă rezultate bune în combatarea tremurului caracteristic maladiei - meditaţia. "Singurul mod în care nu mă mişc, câtuşi de puţin, e atunci când dorm", a mărturisit el, explicând că atunci activitatea cerebrală se reduce mult şi opreşte orice mişcare.
"La fel se întâmplă când meditez. Dacă o fac sincer, concentrat, atunci creierul meu îşi încetineşte activitatea suficient ca să se oprească şi tremuratul", a spus actorul.

După rolul din serialul "Family Ties", a urmat cel din lungmetrajul "Înapoi în viitor", care a făcut din Michael J. Fox un star de talie mondială şi i-a deschis calea spre succes, cu alte filme bine primite de public, precum "Adolescentul vârcolac/ Teen Wolf" şi cele două continuări ale filmului "Înapoi în viitor".

Apreciat și pentru interpretarea din "Plutonul", actorul a revenit în televiziune în anii '90 cu serialul "Spin City", însă după ce a fost diagnosticat cu maladia Parkinson, s-a retras din activitate în anul 2000.
Cu toate acestea, Michael J. Fox a continuat să joace şi a apărut în "The Michael J. Fox Show", un serial de comedie inspirat din viaţa actorului canadian.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
27 August 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod