Drama lui Mick Jagger: Iubita lui s-a spânzurat în timp ce el era plecat în turneu

L'Wren Scott (47 de ani) era un designer renumit, cu multe cliente celebre, printre care se numărau Nicole Kidman, Sarah Jessica Parker, Oprah Winfrey și Michelle Obama.

Teribila veste l-a prins pe Mick Jagger în Australia, unde se afla în turneu cu Rolling Stones. Un purtător de cuvânt al artistului a declarat că acesta este "complet șocat și devastat" după ce a aflat de moartea iubitei sale. Reprezentantul starului a confirmat că ei încă erau împreună.



L'Wren Scott a fost găsită fără viață, luni dimineață, în apartamentul ei din Manhattan. În vârstă de 49 de ani, iubita lui Jagger, un designer influent și foarte apreciat de multe staruri de la Hollywood, a fost găsită de asistenta sa, iar anchetatorii au descoperit că ea s-a spânzurat.

Surse din cadrul poliției, citate de New York Post, au dezvăluit că ea i-a trimis un SMS asistentei, la ora 8.30, prin care o anunța că vine la birou, iar după două ore angajata ei a găsit-o spânzurată în apartamentul ei de la etajul opt al unei clădiri luxoase, în care și Nicole Kidman, una dintre admiratoarele sale cebre, deține o locuință.



Motivul pentru care L'Wren Scott și-a pus capăt zilelor încă este necunoscut. Poliţia nu a găsit niciun bilet, dar nici nu există suspiciuni de crimă.



Crescută în religia mormonă, stilista l-a cunoscut pe Mick Jagger în 2001, cu ocazia unei ședințe foto. Puțini ar fi pariat că ar fi rămas împreună mult timp: cu 23 de ani mai tânără decât starul rock, ea și era mai înaltă decât el, părând să-l domine fizic în toate aparițiile lor publice. Nici măcar mama ei, Lula Bambrough, nu credea în această legătură. "L'Wren e foarte independentă și nu se va complica cu nimeni, indiferent de cât de faimos este. De regulă ea știe bine ce vrea și obține. E o femeie pe picioarele ei și cred că de asta o place Mick Jagger", spunea aceasta în 2003.



Scott își petrecea timpul între Londra, unde deținea un studio de design în cartierul Chelsea, și New York. Împreună cu Jagger deținea un apartament în Paris, pe malul stâng al Senei, prezentat de revista Vogue. Timp de trei ani la rând, în 2011, 2012 și 2013, a fost inclusă de publicația The Hollywood Reporter printre cei mai mai influenți 25 stiliști din lume. Anul acesta n-a mai prins topul, dar e greu de crezut că acesta ar fi fost un motiv pentru a-și pune capăt zilelor. Un indiciu ar fi faptul că ea își anulase prezentările de la New York și Londra, invocând întârzieri în procesul de producție.



L'Wren avea cliente faimoase. Printre acestea se numărau Oprah Winfrey, Sarah Jessica Parker și Michelle Obama. Ea fusese contactată și pentru a crea rochia de mireasă a Angelinei Jolie, notează cotidianul britanic Daily Mail.



Vedetele erau foarte atrase de creațiile ei. Nicole Kidman declara în 2011 pentru ziarul britanic The Daily Telegraph că "ea știe ce aspecte să scoată în evidență la o femeie și e capabilă să facă să te simți incredibil de sexy și sofisticată când îmbraci una dintre creațiile sale".

"Hainele lui L'Wren te fac să te simți sexy, o doamnă sofisticată și un star rock în același timp. Creează așa cum își doresc femeile să arate și pentru ce vor bărbații să vadă", spunea pentru același ziar Christina Hendricks.



Scott s-a remarcat mai întâi ca model, apoi ca stilist, înainte de a lansa o colecție memorabilă în 2006, care a atras rapid interesul celebrităților. A continuat să-și consolideze brandul, iar la sfârșitul anului trecut a început o colaborare cu Banana Republic, putând fi văzută în reclame, alături de manechine.

L’Wren Scott a copilărit în statul american Utah, alături de părinții ei adoptivi, de religie mormonă. Tatăl ei lucra în domeniul asigurărilor, iar mama era funcționară la o bancă.
Stilista a evocat în mai multe rânduri perioada copilăriei, când a deprins principiile educației tradiționale și etica muncii simple și dure. "A trebuit să învăț să-mi cos singură hainele, când am crescut, pentru că nu-mi mai venea nimic", mărturisea ea, într-un interviu publicat în The Telegraph, în 2011.



Numele ei era Luann Bambrough, dar ea l-a schimbat într-unul mai exotic, L'Wren, la 17 ani, când și-a început cariera de model. Înaltă de 1,89 centimetri, a atras atenția celebrului fotograf Bruce Weber, care a sfătuit-o să plece la Paris și să înceapă acolo o carieră de model. Așa a ajuns să lucreze pentru Thierry Mugler și Chanel.



În anii '90, ea s-a mutat în California și a început să lucreze ca stilist, ajungând să colaboreze strâns cu fotograful Herb Ritts și marele designer Karl Lagerfeld. A lucrat pentru numeroase staruri, precum Madonna, Julia Roberts, Ellen Barkin, Julianne Moore și Tom Hanks.

În 2006, când s-a hotărât, în sfârșit, să lanseze propria ei colecție, ajutată și de Mick Jagger, L'Wren a câștigat aprecierea altor cliente faimoase, precum Sarah Jessica Parker și Michelle Obama.

Jessica Parker, una dintre cele mai fashioniste actrițe americane, mărturisea că era vrăjită de talentul ei: "Cred că L'Wren are abilitatea extraordinară de a face rochii care se așază perfect pe o femeie. Face o rochie incredibil de contemporană într-un stil vechi remarcabil pentru toate femeile și pentru toate tipurile de corp."



L’Wren a creat, de asemenea, costumele și pentru filme memorabile, precum "Ocean’s Thirteen", "Eyes Wide Shut" și "Shine a Light", documentarul despre Rolling Stones semnat de regizorul Martin Scorsese.

Creațiile ei arătau atât de bine când erau îmbrăcate, încât au devenit foarte căutate de starurile zvelte și cu forme. Penelope Cruz și Amy Adams au purtat ținutele sale la gala premiilor Oscar din 2011, deși născuseră recent, notează Daily Mail.



"Vedeți o persoană perfectă și vă spuneți, Doamne, e perfectă. Apoi ea vă spune că nu totul e așa perfect. Oricine are problemele sale speciale, în mintea sa", explica ea într-un interviu publicat în 2011 de Harper's Bazaar. Explicându-și înclinația pentru liniile senzuale, L’Wren spunea atunci că ea creează pentru bărbați: "Ei înțeleg o talie. Ei înțeleg o siluetă. Mă îmbrac pentru bărbați. Trebuie să mă simt bine, înțelegeți?".



În 2010, ea a creat o colecție de produse de machiaj, în colaborare cu Lancome, iar un an mai târziu a lansat o poșetă numită "Lula", în memoria mamei sale, decedată.

În ultima vreme, L’Wren Scott era foarte ocupată. După colecția de vacanță lansată la sfârșitul anului trecut, în colaborare cu Banana Republic, a produs o undă de șoc în industrie, anunțând că își anulează show-ul conceput pentru Săptămâna Modei de la Londra. Ea a dat vina pe întârzierile din faza de producție. După retragerea bruscă de pe scena strălucitoare a spectacolului modei, a urmat ieșirea brutală și de neînțeles, din această lume.


Foto: Hepta, AFP/Mediafax, Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
18 Martie 2014
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod