Dosar Eva. 7 celebrități din România care s-au războit cu presa

Winston Churchill a spus că nimeni nu a câștigat vreodată un război cu presa. Da, dar din când în când mai pierde și presa câte o bătălie.

Deși până în 2000 vedetele preferau să nu dea în judecată o publicație sau un post TV pentru că procesele durau mult și se încheiau fără o condamnare, în ultimii ani, miza proceselor a crescut, iar instanțele au dispus ca publicațiile sau jurnaliștii acuzați să plătească despăgubiri. 7 personaje cunoscute din România s-au adresat tribunalului, susținând că au fost lezate de ziare sau televiziuni. Vezi cine a câștigat!

1 din 8

Ștefan Bănică Jr. a câștigat două procese

La un an de la apariția unor articole care sugerau că Bănică este tatăl copilului născut de Adriana Nicolae, instanța a luat o decizie în favoarea artistului. El va primi despăgubiri în valoare de 33.500 de euro.

Hotărârea luată de Judecătoria Sectorului 1, prin care Cancan trebuie să-i plătească daune lui Ştefan Bănică, nu este definitivă, putând fi atacată cu apel, iar considerentele nu au fost încă redactate.
Mihail C. Barbu, avocatul lui Ștefan Bănică jr. a explicat pentru pagina de media.ro modul în care a fost împărţită suma daunelor de către instanţă. "15.000 euro, titlu de daune morale, pentru încălcarea dreptului domnului Ştefan Bănică la viaţă privată, 15.000 de euro, cu titlu de daune morale, pentru încălcarea dreptului domnului Ştefan Bănică la imagine, onoare, demnitate şi reputaţie şi 14.786,73 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată."

"Aşteptăm ca cei care şi-au făcut un scop comercial din încălcarea drepturilor la viaţă privată, la imagine, onoare, demnitate şi reputaţie să înţeleagă gravitatea faptelor lor ilicite şi să-şi canalizeze pe viitor capacităţile spre promovarea informaţiilor reale şi a opiniilor pertinente cu respectarea drepturilor tuturor celor implicaţi, inclusiv dreptul publicului de a primi date corecte", este punctul de vedere al avocatului, transmis site-ului paginademedia.ro.

Ștefan Bănică Jr. nu este la primul succes în justiție. În martie, cântărețul a obţinut, printr-o sentinţă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, aproape 5.000 lei de la TVR Media, cu titlul de despăgubiri pentru reproducerea, distribuirea şi comercializarea, cu nerespectarea legislaţiei drepturilor de autor, a unui DVD cu opera tatălui său, Ştefan Bănică. "Dincolo de cuantumul sumei, această hotărâre trebuie să genereze conştientizarea de către cei care încalcă legislaţia privind drepturile de autor şi drepturile conexe a faptului că artiştii nu pot fi nesocotiţi. Este o parte dintr-un amplu demers care să susţină drepturile artiştilor în faţa celor care urmăresc obţinerea unor beneficii facile de pe urma muncii acestora", se arată în comunicatul transmis de reprezentanţii lui Ştefan Bănică după pronunțarea sentinței.

2 Decembrie 2012
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod