Dosar Eva. 15 bărbați celebri din România care plătesc pensii alimentare

Pe cât de spectaculoase, pe atât de efemere sunt căsniciile vedetelor autohtone. La început presa dă toate detaliile despre cheltuieli, costume, rochii, meniuri, invitați, urmează imagini de la cununie și de la petrecere, cu toate amănuntele mai mult sau mai puțin extravagante. Iar după nuntă, cu timpul, încep să apară zvonuri despre neînțelegerile în cuplu, apoi dovezile despărțirii și gata divorțul!

Dacă la mijloc există un copil sau mai mulți, despărțirea vedetelor se complică, pentru că intervine problema banilor. Sunt puține cazurile în care foștii soți ajung la o înțelegere fără să mai treacă pe la tribunal. De regulă, pensia alimentară o stabilește instanța, care lasă copiii în îngrijirea mamei, iar taților le rămâne obligația de a cotiza în fiecare lună. Și, veți vedea, nu-s puțini. În unele cazuri e o mică avere!

Adrian Mutu: 5.000 de euro pentru Mario

Năbădăiosul fotbalist este unul dintre membrii cu vechime ai "clubului select" alcătuit din bărbații celebri care încă mai plătesc pentru greșelile trecutului. Iar în cazul lui, acestea n-au fost puține. Chiar și atunci când lucrurile fuseseră stabilite de instanță, Mutu tot a dat-o în bară.

Adrian Mutu și Alexandra Dinu s-au căsătorit în 2001. La vremea aceea, a fost nunta anului. În 2003, însă, cei doi au divorțat, punând capăt unui mariaj agitat, în care frumoasa actriță a avut multe de îndurat. Astăzi e de notorietate faptul că Mutu o "altoia" din când în când pe Alexandra. În aceste condiții, divorțul a fost o etapă firească pentru amândoi.
Actriţa a primit custodia fiului lor, Mario, instanţa stabilind ca fotbalistul să plătească o pensie alimentară de 2.500 de euro pe lună. Mutu nu şi-a respectat însă obligaţia, iar Alexandra Dinu i-a deschis proces, invocând faptul că fostul ei soţ avea un salariu mai mare. În cele din urmă, pensia alimentară a fost fixată la 5.000 de euro pe lună, iar Mutu a învăţat că e mai bine s-o plătească.

Silviu Prigoană: 1.000 de euro după al patrulea divorţ


Omul de afaceri e un campion al căsătoriilor şi al divorţurilor. Cu aceeaşi femeie. Judecătoria Sectorului 3 a pronunţat joi divorţul dintre Silviu Prigoană şi Adriana Bahmuţeanu, stabilind desfacerea căsătoriei în urma culpei comune. Cei doi băieţi, Mihai Maximus şi Eduard Gabriel, născuţi în 2007 şi 2010, vor rămâne în grija mamei. Totodată, instanța a stabilit ca Silviu Prigoană să plătească o pensie alimentară de aproximativ 1.000 de euro (4.290 lei), sumă cu care Adriana Bahmuțeanu a anunțat că nu este de acord.

"A avut în 2012 un milion de euro venituri pesonale, iar acum şi le-a cotit şi pretinde că are un salariu umil de 1.500 de euro şi vrea să le dea copiilor 1.000 de euro. E o meschinărie incredibilă. Eu am cerut să-mi dea o treime dintr-un milion de euro. Să vedem ce hotărăşte instanţa. Zice că nu mai are bani, dar şi-a cumpărat Maybach", a declarat vedeta pentru ziarul Click!. Decizia nu este definitivă în acest caz şi poate fi contestată cu apel la instanţa superioară.
Prigoană şi Bahmuţeanu au mai fost căsătoriţi de trei ori şi s-au despărţit de tot atâtea ori. La a patra căsnicie, Silviu Vasile Prigoană a depus cererea de divorţ în 11 septembrie 2012, la Judecătoria Sectorului 3.

Victor Piţurcă, record absolut: 9.000 de euro pe lună!

A ştiut bine Vica Blochina pentru ce-l târa prin tribunale pe antenorul echipei naţionale de fotbal a României.

Fosta dansatoare a susţinut permanent că Piţurcă este tatăl copilului ei, iar instanţa i-a dat dreptate. Micuţul Edan, pe care Piţi n-are vrut să-l recunoască drept fiul lui, are 5 ani.

Judecătorii au decis recent că Victor Piţurcă trebuie să plătească o pensie alimentară de 9.000 de euro pe lună, cea mai mare pensie alimentară pe care un tată din România este obligat de instanță să o plătească. Dar asta nu e tot: potrivit postului Antena 1, antrenorul va încasa o primă în valoare de 800.000 de euro de la Federaţia de Fotbal dacă echipa naţională se va califica la Campionatul Mondial din 2014, din Brazilia.
În acest caz, Vica ar putea cere o recalculare a pensiei alimentare, pentru a încasa lunar o sumă mai mare de la fostul ei iubit.

Bănică Junior: 1.500 de euro pentru băiatul său

Pensia alimentară pe care cântăreţul o plăteşte lunar după relaţia cu actriţa Camelia Constantinescu a revenit în atenţia presei după ce Bănică Junior şi soţia sa, Andreea Marin au anunţat că au luat decizia de a divorţa. Bănică și Camelia nu au fost căsătoriți și au un băiețel, Radu Ștefan, acum în vârstă de 11 ani. Părinții lui s-au despărțit în 2006, când artistul a început relația cu Andreea Marin.

În noiembrie 2006, magistraţii au stabilit ca băiatul să fie trecut în custodia mamei, iar tatăl să-i plătească o pensie lunară, în valoare de 1.500 de euro, până la împlinirea vârstei de 18 ani.
Artistul a rămas în relaţii bune cu fosta parteneră, iar copilul petrece mult timp cu tatăl său şi se înţelege bine cu sora lui vitregă, Violeta, dar și cu Andreea Marin.

Laurenţiu Reghecampf: 2.500 de euro nu mai sunt de ajuns

Antrenorul Stelei a divorţat de fosta soţie, Mariana Pfeiffer, în 2008, după o căsnicie de 14 ani. Ei au avut împreună un băieţel, Luca (foto stânga), acum în vârstă de 8 ani.
Laurenţiu şi Mariana au fost de acord la proces ca el să plătească o pensie alimentară de 2.500 de euro, plus alte ajutoare financiare, ori de câte ori copilul ar fi avut nevoie.
Anul trecut, însă, Mariana i-a intentat proces, cerând majorarea pensiei alimentare, pe motiv că salariul lui Reghecampf a crescut considerabil de când a devenit antrenor la Steaua.

Actuala soție a antrenorului, Anamaria Prodan, a sărit în apărarea bărbatului ei, și astfel s-a pornit un scandal care a ținut prima pagină a tabloidelor și a dat marfă emisiunilor TV de profil. Mariana a spus că Laurențiu a bătut-o și a dat detalii cu tentă sexuală din timpul mariajului lor. Ca și cum nu era de ajuns, ea l-a acuzat pe Reghecampf de bigamie, susținând că s-a căsătorit cu Anamaria Prodan deși divorțul lor nu fusese încă pronunțat.

Elan Schwarzenberg: 2.000 de euro pentru Ayan

Mihaela Rădulescu s-a căsătorit cu Elan în 2004. În acelaşi an s-a născut băiatul lor, Ayan. Cei doi au divorţat cu scandal în octombrie 2008, vedeta susţinând că omul de afaceri a înşelat-o. Iniţial, Elan a solicitat în instanţă custodia copilului. În aprilie 2009, Mihaela Rădulescu l-a dat în judecată pe fostul soţ, cerând blocarea conturilor sale, pe motiv că miliardarul nu i-a achitat pensia alimentară lui Ayan timp de trei luni.

Cei doi au căzut apoi la pace. Ayan a rămas la Mihaela, iar vedeta s-a mulţumit cu o pensie alimentară de 2.000 de euro şi cu o viaţă liniştită la Monte Carlo.

Claudiu Niculescu: 2.300 de euro pentru doi copii

Claudiu şi Lidia s-au căsătorit în 1998. De dragul celor doi copii, ei au încercat de mai multe ori să-şi salveze mariajul, dar în cele din urmă Lidia a cerut divorţul. În iunie 2007, instanţa a hotărât ca fostul fotbalist să plătească 2.300 de euro lunar pentru cei doi copii, Alex (13 ani) şi Rebecca (9 ani). Potrivit Click!, după un divorţ încheiat cu scandal, Lidia a vrut să-şi refacă viaţa lângă un alt bărbat, cu care are o şi fetiţă, Karina, în vârstă de doi ani, dar norocul nu i-a surâs nici de această dată. În 2010, tatăl fetiței a ajuns la închisoare, pentru piratarea unui bancomat. "Cresc copii de la 20 de ani, dar nu îmi pare rău de deciziile pe care le-am luat la aceea vârstă. Sunt mândră de ei şi aş fi vrut să aibă parte şi de iubirea unui tată. Claudiu le plăteşte pensie alimentară celor doi copii pe care îi avem împreună, însă asta nu prea le este de ajuns. Ei ar vrea să-i viziteze mai des, să vorbească mai mult cu ei, dar probabil că timpul nu îi permite", a declarat Lidia pentru ziarul citat, în 2011.
Claudiu Niculescu s-a căsătorit cu Diana Munteanu. Ei au un baieţel, pe nume David.

Ioan Gyuri Pascu: 700 de euro

Artistul plăteşte 700 de euro pe lună pentru fetiţa de 14 ani pe care o are cu fosta soţie, Daniela Marin. El i-a lăsat fiicei sale şi un apartament. Divorţul a fost finalizat în 2010. Căsătoria a fost desfăcută de comun acord, iar cei doi foşti soţi n-au avut nicio problemă în privinţa custodiei sau a partajului. Fiica lor, Iarina, pe atunci în vârstă de 13 ani, a rămas în grija mamei, dar relaţia ei cu tatăl său este foarte bună, tatăl putând să o viziteze oricând, fără un program stabilit anterior.

Fata lui Gyuri Pascu a moştenit talentul artistic al tatălui ei. În martie 2011, Iarina (foto) a participat la a cincea ediţie a show-ului "Românii au talent", unde a cântat o piesă alături de grupul Romanian Gospel Singers.

Dan Petrescu: 3.000 de dolari, plus încă 100.000!


Fostul mare fotbalist a divorțat în 2003 de prima sa soție, Dana, după ce a descoperit că ea îl înșela cu un alt jucător, Radu Niculescu. Ei aveau două fetițe și au convenit ca acestea să fie crescute de Dana, iar antrenorul să plătească lunar o pensie alimentară de 3.000 de dolari.
În martie 2012, la nouă ani după divorț, Dan Petrescu a aflat cu surprindere că a fost dat în judecată de fosta soție, care cerea o pensie alimentară mai mare, întrucât fetele, Rebecca (18 ani) şi Beatrice Chelsea (14 ani), au crescut și au alte nevoi. "Copiii au crescut, iar nevoile lor financiare deopotrivă. El câştigă acum mult mai mult şi nu este corect să plătească tot 3.000 de dolari, ca acum 9 ani", au declarat surse din anturajul Danielei Petrescu, conform stl.ro. Ca să evite un proces inutil, cei doi au stabilit ca Dan Petrescu să plătească anual, pentru fiecare fată, câte 100.000 de dolari, timp de cinci ani, pentru studii universitare în străinătate.

Întrucât Rebecca avea 14 ani, ei au fost de acord ca fata să primească, până la vârsta majoratului, un venit lunar de 10.000 de dolari.

Dan Petrescu s-a recăsătorit în 2008 cu Adriana, un fost fotomodel. Ei au o fetiţă în vârstă de 3 ani, Jennifer.

Victor Socaciu, cea mai mică pensie: doar 500 de lei

Fostul artist folk și Marina Almășan au divorțat în secret, la notar, în martie anul trecut. Căsnicia lor a durat 13 ani și s-a încheiat înainte ca relația vedetei TVR cu milionarul Georgică Cornu să fie descoperită de presă. Victor Socaciu şi Marina Almăşan au doi copii: Marina (din prima căsătorie a vedetei TVR) şi Victor, în vârstă de 11 ani.

Instanța a stabilit ca Socaciu să plătească o pensie alimentară de 500 de lei pentru băiatul lor, rămas în custodia Marinei. Vedeta a deschis însă în instanţă o acţiune prin care pretinde mai mulți bani, ea pretinzând un sfert din veniturile lunare ale actualului politician. Astfel, din suma de 6.491 pe care Socaciu a trecut-o în declaraţia de avere, Marina Almăşan cere 1.622 pensie alimentară pentru fiul său.
Cererea în instanţă a fost depusă la scurt timp după ce Almăşan s-a despărţit de omul de afaceri. Potrivit presei mondene, cei doi ar fi din nou Marina Almășan și Georgică Cornu sunt din nou împreună.

Cristi Borcea, generos: 10.000 de euro, de bunăvoie

Fostul șef al clubului Dinamo a depus cerere de divorț în aprilie 2011, cerând despărțirea amiabilă de Mihaela. Cei doi au fost căsătoriți timp de 22 de ani și au doi băieți și o fată, Patrick (13 ani), Mihai Angelo (7 ani) și Antonia Melissa.

În mai 2011, Cristi Borcea și Mihaela au divorțat în doar 5 minute, la Judecătoria Buftea, și au ieșit în fața presei ţinându-se de mână. Două luni mai târziu, dinamovistul făcea "nunta secolului" cu Alina Vidican.
Totuși, Borcea a avut grijă de fosta soție. El a fost de acord să plătească lunar o pensie alimentară de 10.000 de euro.

Adrian Iovan: păsuit de Romanița pentru cei 500 de euro

Creatoarea de modă și fostul pilot de aviație s-au căsătorit în 2003. Romaniţa Iovan a cerut în 2008 divorțul, motivele invocate fiind lipsa de comunicare şi afecţiune, caz în care relaţia cu soţul său a fost grav şi iremediabil vătămată. Micuţul Albert Adrian (7 ani) a rămas după divorţ în custodia vedetei, instanța stabilind ca tatăl său să plătească lunar o pensie alimentară de 500 de euro.

În 2010, pensia lui de pilot a fost redusă de la 15.000 de lei la 1.900 lei pe lună, din care trei sferturi constituie pensia alimentară pentru fiul lui. "Îi dau lui Bubu 15 milioane pensie alimentară, maşina o dau înapoi la bancă, că nu mai pot să o mai plătesc, şi eu cu ce rămân? Cu 4 milioane. Dar gazele, gunoiul, curentul, mâncarea? Cu ce mă mai duc la teatru, la operă, la restaurant? O să mă fac gigolo la nişte doamne, ca să mai câştig ceva", se plângea Adrian Iovan în revista Kamikaze.
De atunci, el nu a mai plătit pensia alimentară. Spre norocul lui, Romanița l-a înțeles și chiar îl ajută atunci când el are nevoie.

"Romaniţa este o mamă bună, o femeie desăvârşită şi m-a înţeles de când nu am mai luat parte la cheltuielile pentru Albert. Adică nu a reacţionat aşa cum fac unele precupeţe şi, încă de la divorţ, ea mi-a spus că nu are nevoie de pensie alimentară", a declarat el pentru Click!.

Marian Drăgulescu: fix 442 de lei

După ce fosta soție a gimnastului, Larisa, l-a dat în judecată, susținând că el nu i-a plătit pensia alimentară, actuala lui nevastă a declarat că sportivul plătește 442 de lei pentru cei doi copii, sumă calculată în funcţie de venitul lui. "Marian nu plăteşte pensie alimentară de doi ani. Mi-a spus: «Larisa, acum am altă familie». Ei (Corinei – n.r.) nu-i pasă, nu sunt copiii ei, ea face toate demersurile împotriva copiilor mei, ea se duce la avocaţi", a declarat Larisa. Corina a contrazis-o: "Marian a plătit în avans. Avem chitanţele. E vorba de o limitare conform cu veniturile. Nu poţi să ai venituri de X lei şi să ceri sume pentru cheltuieli de patru ori mai mari. A plătit în avans pensia alimentară, iar operaţia (fiicei cu deficienţe de auz - n.r.) n-a pus-o la socoteală. A plătit în 2010 peste 12.000 de lei, acum nu mai are de unde, dintr-un salariu de 1.800 de lei cu tot cu sporuri. Mi-aş dori ca ei doi să se înţeleagă."


În august anul trecut, Marian Drăgulescu a pierdut procesul pe care i l-a deschis Larisei, prin care cerea să plătească o pensie alimentară mai mică pentru copiii săi, Richard și Beatrice.

Luis Lazarus: 450 de euro, după doi ani de scandal


Din 2007, realizatorul TV îi plătește fostei soții o pensie alimentară în valoare de 450 de euro pe lună. Despărțirea dintre Lazarus și Antoanela a fost punctată de mai multe acuzații în presă. În cele din urmă, ei au ajuns la un acord.

Fosta soție a lui Lazarus a păstrat custodia băiețelului, Luis Andrei, atunci în vârstă de un an și jumătate, precum și numele obținut în urma căsătoriei.

Bogdan Lobonț: 5.000 de euro pentru fosta iubită

Portarul Romei îi plătește lunar fostei sale prietene o sumă consistentă pentru băiețelul lor, Andrei Cristian.

În 2004, fotbalistul a început o luptă dură cu Loredana Constantin, pentru custodia fiului său, Andrei Cristian, acum în vârstă de 9 ani. Copilul a revenit în grija mamei, iar ea poate decide când şi în ce circumstanţe îl poate vedea tatăl său. La proces a fost stabilită și pensia alimentară lunară, în valoare de 5.000 de euro, stabilită pe baza veniturilor mari ale sportivului. Cu timpul, relația dintre Bogdan și Loredana s-a ameliorat, iar Andrei Cristian îşi poate vedea tatăl mai des.
Bogdan Lobonț s-a căsătorit în septembrie 2008 cu Iulia. Cei doi au o fetiță care a împlinit recent un an.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
27 Ianuarie 2013
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mediatorb pe 27 Apr 2013, 16:50
    Mediator Bucuresti Mustateanu

    Pensia alimentara se poate discuta deasemenea prin mediere.. Discret, corect si in interesul copiilor ! Mai multe pe http://mediatorbucurestimustateanu.ro/

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod