Dosar Eva: 10 milionari pe care criza i-a uşurat de bani. Vezi cine sunt!

În ciuda multor opinii, criza face dreptate. Ea îi scoate din joc pe competitorii slabi şi pe cei cocoţaţi în fruntea unor imperii false, clădite pe baze nesănătoase.

Criza pe care astăzi dau vina toţi ucide afacerile neadaptate la realitatea pieţei, acţionând neutru, obiectiv, fără patimi, întocmai ca o constantă matematică sau ca o lege a fizicii. Poţi să îi calculezi impactul, poţi să o previi şi chiar să o eviţi, dar nu ai cum să o minţi.
Criza, cel mai negativ personaj din viaţa de zi cu zi care bate filmul, le dă frisoane nu doar angajaţilor care trăiesc cu greu de la o leafă la alta. În multe cazuri, banii milionarilor în euro care se lăudau cu investiţii, profituri şi achiziţii record s-au dus pe apa Sâmbetei. Descoperă cine sunt oamenii de afaceri care au picat testul crizei.

1 din 11

Dinu Patriciu - cel mai bogat român hăituit de creditori

Anul trecut avea o avere de 2,1 - 2,2 miliarde de euro, potrivit publicaţiei "Forbes 500 de miliardari", editată de trustul media pe care îl patronează. Şi totuşi, criza nu ţine cont de topuri, iar afacerile lui Patriciu au luat-o la vale anul trecut.

Investiţiile sale faraonice în media şi în retail au capotat lamentabil. Toţi salariaţii Mic.ro vor fi concediaţi începând din 2 aprilie, după ce cu o zi înainte de Mărţişor aceştia au primit preavizul. Lista creditorilor Mic.ro retail cuprinde 978 de persoane fizice şi juridice, la care se adaugă şi cei 1.543 de salariati care încearcă să îşi recupereze salariile restante. Potrivit HotNews, datoriile reţelei Mic.ro totalizează 140 de milioane de euro.
Și afacerea media e tot pe butuci. Anul trecut, Patriciu declara că din 2006, de când a preluat trustul Adevărul, a investit peste 100 de milioane de euro în trustul Adevărul, dar compania a rămas fără bani de salarii şi a făcut restructurări. Printre victimele colaterale ale rateurilor lui Patriciu se numără Ion Ţiriac, care are de recuperat un milion de euro din asigurarea parcului auto de la Mic.ro, Dan Voiculescu şi Adrian Sârbu, cu restanţe pentru publicitatea difuzată de Intact şi Pro TV pentru Adevărul.

4 Martie 2012
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod