Dorina Chiriac spune multe adevaruri in gluma

Micuta (de statura) actrita a Teatrului de Comedie, Dorina Chiriac,este, pe cat de mica la trup, pe atat de mare la suflet si cu un maresuflu pe scena, in rolurile pe care le interpreteaza cu succes.

Nimeni nu-i da varsta reala: 29 de ani. Toata lumea ii spune ca arein jur de 15-16 ani. Ii place sa se poarte ca o adolescenta, si cando vezi pe strada, grabita si imbracata sport, cu rucsacul in spate,cu siguranta te gandesti ca merge la scoala. "Chiar si eu uit mai tottimpul cati ani am", ne spune Dorina.
Este cea de-a doua fiica dintr-o familie formata din trei fete. Sta (inca)cu parintii, si nu este casatorita, statutul actual nederanjand-o.
Inprezent nu are un prieten (iubit), pentru ca nu simte nevoia, simtindu-sebine cu viata ei din prezent. Nu se stie insa daca in viitorul apropiatnu-si va dori altceva.

Intodeauna a facut numai ce si-a dorit, si prin urmare isi poate schimbaviata atunci cand va vrea. Urmeaza un drum, de la care nu vrea sa seabata. Nu accepta decat proiectele si propunerile care-i plac, chiar dacarefuzul inseamna uneori lipsa unor bani in plus. S-a inteles dintotdeaunabine cu parintii, din acelasi simplu motiv ca a facut ce i-a placut iarparintii i-au dat libertate deplina, de care a profitat cu folos.

A intrat la Teatru din intamplare, pregatindu-se in fapt pentru Facultateade Limbi Straine.
"Tata imi spunea, dupa fiecare proba eliminatorie:<bine, termini si cu asta si mergem sa ne inscriem la cealalta facultate>,crezand mereu ca o sa pic". Dar talentul a ajutat-o sa ii surclasezepe cei 30 de concurenti de pe acelasi loc. Apoi profesoara Sanda Manua stiut sa o invete tot ce stie in prezent. I-a cultivat inclusiv acelvolum pe care-l are pe scena, si care te uimeste cand vezi o fata atatde mica cu o voce atat de sonora.

La 29 de ani, viata Dorinei Chiriac se desfasoara intre teatru si familie,teatru si prieteni. Ii plac rolurile de tragi-comedie, pentru ca ingeneral priveste lucrurile cu umor. Despre ea, Dorina spune ca "lucreztot timpul ceva.
Observ lucrurile din jurul meu, evenimentele, oameniisi ii imit, le preiau atitudinea, o exersez si o folosesc pe scena".

Dintre tarile pe care le-a vazut cel mai mult i-a placut Finlanda, pentruca acolo a dat sens cuvantului "pace". A suferit toata copilaria ca nua avut "tara" unde sa se duca, ca toti colegii plecau la bunici. Siacum daca pleaca undeva ii place sa existe o curte, sa stea in aerliber. Pasiunea pentru limbi straine a ajutat-o chiar si in teatru,traducand cateva piese care au fost puse in scena.

Ii place miscarea, practicand fitness-ul. Tine uneori si diete, acumfiind in perioada "naturista". Incearca sa manance alimente netrecuteprin foc.
Cand avea vreo 7-8 kg in plus a facut sport timp de 3-4 orein fiecare zi si nu a mai mancat dupa ora 18.00: "mi-am pierdut o varaincercand sa slabesc, lucru care mi-a reusit".

Dorina Chiriac pregateste la Teatrul de Comedie premiera (care va avealoc duminica) "Tara lui Abuliu", in regia lui Horatiu Malaele si "AXII-a noapte", regia Gelu Colceag. A jucat in cateva filme importante,dintre care "Exit" in regia lui Radu Munteanu, si "Cand creierul ieseafara din cap", regia Lucian Pintilie, urmeaza sa apara pe ecrane.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod