Diva anilor '50, în imagini rare: Marilyn Monroe trăgea de fiare ca să fie în formă

Actrița americană muncea din greu la sală pentru a da jos kilogramele. Dieta ei ar fi însă considerată bizară de vedetele de astăzi.

Sex-simbolul Americii de după Al Doilea Război Mondial, Marilyn Monroe a rămas în istorie ca una dintre cele mai frumoase femei ale lumii. Mai mult, a impus un standard al voluptății feminine. Dar în spatele imaginii ei legendare se ascundeau și multe ore de efort, nu doar petreceri, aventuri, droguri și alcool. Marilyn făcea exerciții fizice comparabile ca dificultate cu cele pe care starurile de astăzi le fac la sală.

Cu puțin timp înainte de a apărea în "Domnii preferă blondele", unul dintre filmele sale de referință, actrița a pozat pentru fotograful Philippe Halsman, care a realizat un pictorial publicat de celebra LIFE Magazine. Sunt imagini rare, care o surprind pe faimoasa MM în ipostaze de rutină, în timp ce își urma programul zilnic de întreținere.



În imaginea de pe coperta ediției din 7 aprilie 1952 starleta apare îmbrăcată într-o rochie albă, în timp ce în fotografiile din interiorul revistei ea e fotografiată în pantaloni scurți și în sutien.

În alte poze, ea poartă o pereche de jeanși și sutien, în timp ce ridică greutăți cu zâmbetul pe buze. Pictorialul alb-negru înfățișează o Marilyn Monroe diferită de cea care se unduia șăgalnic pe scenă în timp ce îi cânta "Happy Birthday, Mister President" lui John F. Kennedy.

Cu un sex-appeal debordant, actrița dovedea că are și forța de a ridica greutăți și de a face exerciții de mobilitate. Frumusețea necesita și în acea perioadă mult efort, dar MM reușea să transforme și o ședință de pregătire fizică într-un pictorial senzual.



Cu zâmbetul ei irezistibil și inconfundabil, devenit o emblemă eternă a șarmului feminin, cea mai celebră blondă din toate timpurile își pune în valoare forța de atracție într-o imagine în care se odihnește întinsă pe podea, cu brațele sub cap, în timp ce privește spre aparatul de fotografiat.



La momentul realizării pictorialului, Marilyn nu atinsese încă apogeul celebrității sale, dar încă de atunci își făcea simțită influența sa crescândă asupra bărbaților, scrie cotidianul britanic Daily Mail.

Philippe Halsman scria, mai târziu, că s-a îndrăgostit atunci de femeia pe care o poza. Nici n-avea cum altfel. Ca un păianjen care își urzește cu migală pânza din care prada nu mai poate scăpa, Marilyn adora să țeasă ițe nevăzute și să-i zăpăcească pe bărbații care-i ajungeau în preajmă. Nu exista bărbat care să respire același aer cu ea într-o încăpere fără să-i cadă la picioare, chiar dacă nu toți arătau asta. Subjugați de frumusețea sa amețitoare, ei o ridicau în slăvi doar la un zâmbet. "A flirtat cu toți trei care eram acolo", își amintea fotograful. "Avea un talent atât de deosebit să te facă să crezi că dacă ceilalți doi plecau de acolo, urma să se întâmple ceva incredibil. Sex-appeal-ul ei nu era ceva obișnuit, era arma și apărarea ei", povestea Halsman.



Micuțul ei apartament din Los Angeles, în care au fost realizate fotografiile, trăda însă faptul că Marilyn nu era doar o cuceritoare irezistibilă. "Ce m-a impresionat în livingul ei a fost să descopăr străduințele sale de a se dezvolta. Am văzut o fotografie cu Eleonora Duse și o mulțime de cărți pe care nu mă așteptam să le găsesc acolo, volume de Dostoievski, Freud, etc.", scria fotograful.

La câteva luni după apariția pictorialului, într-un interviu publicat în septembrie 1952 de revista Pageant Magazine, actrița dezvăluia cum se menținea în formă. "Sincer, nu m-am considerat niciodată o frumusețe de excepție. Singura mea grijă era să am ce să mănânc. Acum trebuie să am grijă să nu mănânc prea mult. Nu făceam deloc exerciții", mărturisea ea.

Marilyn a explicat că în fiecare dimineață petrecea zece minute ridicând greutăți ușoare, dar asta nu însemna că se dădea în vânt după fitness. "Nu repet ritmic în timpul exercițiilor, cum aud la radio. Nu mai pot exersa dacă mă simt ca în armată", spunea ea.



În privința dietei, vedeta avea niște obiceiuri pe care publicația citată le cataloga bizare. La micul dejun, Monroe bea un pahar de lapte și mânca un ou bătut, pentru a-și asigura necesarul de vitamine. "Mă îndoiesc că vreun doctor ar putea recomanda un mic dejun mai hrănitor pentru o fată care trebuie să muncească și e tot timpul pe fugă", spunea ea.



Fără să pomenească ceva despre prânz, Marilyn trecea direct la cină, care era cam la fel în fiecare seară - proteine cu morcovi cruzi. "Parcă aș fi un iepure, nu mă satur niciodată de morcovi cruzi", mărturisea ea.

Actrița nu-și refuza însă niciodată un desert delicios. De regulă, o înghețată. "Sunt sigură că pot să-mi permit această indulgență, atât timp cât dieta mea normală e compusă aproape în totalitate din multe proteine", spunea Marilyn.



În anii următori, Marilyn Monroe avea să cunoască o consacrare fără egal, ca model, actriţă şi cântăreaţă. A jucat în mai multe filme de succes în anii '50 şi la începutul anilor '60 şi a devenit un sex simbol inegalabil.

Marilyn a murit pe 5 august 1962, din cauza unei supradoze de barbiturice, circumstanţele decesului ei, clasat oficial drept "sinucidere probabilă", nefiind însă complet elucidate.


Foto: Hepta, AFP/Mediafax, Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
4 Aprilie 2014
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod