Dietă de vedetă. Ce mănâncă Madonna pentru a fi slabă?

Madonna este una dintre cele mai renumite artiste la nivel mondial, un adevărat simbol cultural, ce şi-a pus amprenta asupra a mai bine de trei decenii de muzică.
La cei 55 de ani ai săi, Madonna se menţine într-o formă fizică de invidiat, graţie unui stil de viaţă sănătos, din care nu lipsesc dieta riguroasă şi exerciţiile fizice variate, practicate în mod regulat.

Cu un trup bine tonifiat şi o siluetă fără cusur, Madonna este exemplul perfect că voinţa şi autodisciplina fac minuni. Adeptă de ani de zile a dietei macrobiotice, dar şi cu un program bine pus la punct de exerciţii fizice zilnice, Madonna deţine secretele siluetei perfecte până la adânci bătrâneţi.

Principiile dietei macrobiotice

Dieta macrobiotică de care se foloseşte artista americană pentru a arăta impecabil la 55 de ani are la bază consumul de cereale, căruia i se alătură şi alte alimente, precum legumele, cu evitarea produselor foarte procesate ori rafinate, cât şi a celor mai multe produse de origine animală.

Dieta macrobiotică, ale cărei origini merg până în secolul al 18-lea, se fondează pe principiul potrivit căruia hrana de bună calitate poate asigura o viaţă îndelungată şi fericită, lipsită de probleme de sănătate.
Mai mult decât atât, susţine consumul de alimente locale, precum cereale, legume şi leguminoase şi fructe.

Cum să fii slabă ca Madonna cu dieta macrobiotică

Dieta macrobiotică este săracă în grăsimi şi bogată în fibre şi presupune reguli precum cele de mai jos:

  • Cerealele integrale (orez brun, orz, mei, secară, porumb, hrişcă etc.) trebuie să reprezinte 50-60% din fiecare masă. Ocazional, poţi savura şi paste, pâine, produse de patiserie şi alte alimente pe bază de făină.
  • Este important să savurezi 1-2 boluri de supă pe zi. Cele mai folosite sunt acelea pe bază de soia fermentată.
  • Legumele trebuie să reprezinte circa 25-30% din totalul alimentelor consumate zilnic.
    O treime ar trebui consumate crude, restul gătite saute, la abur, fierte, la cuptor sau pe grătar.
  • Leguminoasele trebuie să reprezinte 10% din totalul alimentar zilnic.
  • De câteva ori pe săptămână, savurează peşte sau fructe de mare, evitând alte produse de origine animală, precum carnea roşie, carnea de pui, ouăle şi lactatele.
  • Seminţele şi fructele oleaginoase pot fi şi ele consumate, dar cu moderaţie.
  • Înfruptă-te din fructe locale (cireşe, vişine, mere, pere, piersici, caise, struguri, fructe de pădure, pepene galben şi verde etc.) de câteva ori pe săptămână. Evită fructele exotice (mango, ananas, kiwi, banane etc.).
  • Dieta macrobiotică nu înseamnă să renunţi complet la deserturi.
    De 2-3 ori pe săptămână, te poţi bucura de astfel de bunătăţi, optând mai ales pentru cele cu îndulcitori naturali.


Exerciţii fizice pentru un trup tonifiat ca al Madonnei

Este bine cunoscut faptul că Madonna este avidă după sport, practicând exerciţii fizice aproape non-stop. În perioadele când nu este în turneu, Madonna îşi începe ziua cu Pilates sau yoga, după care se delectează cu una dintre următoarele activităţi: karate, înot, ridicarea de greutăţi, alergat, mers pe bicicletă si, uneori, călărit.

Pentru a se proteja de extenuare şi a-şi ajuta organismul să se recupereze după efortul fizic susţinut, Madonna alocă 1-2 zile pe săptămână relaxării.
Ceea ce pentru ea înseamnă că, în acele zile, nu face decât să meargă mult pe jos sau orice alte activităţi care nu presupun eforturi considerabile (cumpărături etc.).
26 Iulie 2014
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Eva pe 26 Iul 2014, 18:57
    nici chiar asa

    Ok, sa zicem ca e buna dieta asta la ceva, dar mai ganditi-va: oare e chiar asa de bine sa renunti la banane, kiwi, carne de pui (curcan), oua sau lactate? Eu una nu cred si nici nu renunt la ele. In plus, conteaza cantitatea de hrana pe care o mananci zilnic si calitatea alimentelor, fiti mai atente la asta.

    0
    0

  • gaby pe 26 Iul 2014, 14:55
    hello

    la bani ei cum sa nu fii slaba !!! are tot ce vrea fara sa iasa din casa !! atii vazut ce sala de fitness are !! sa fim seriosii nu ne punem noi cu ea !!!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod