Destine paralele: Fratele actriței Cate Blanchett abia mai merge și trăiește singur într-un apartament modest

Sora lui este milionară, dar Bobby Blanchett își duce zilele în această locuință modestă

 

Kathy Hutchens, care acum e pensionară, își amintește bine de fosta ei elevă: "Cate a fost una dintre cele mai grozave eleve ale noastre, dar ea avea o latură afectuoasă foarte puternică. Fratele său mai mare, Bobby, era foarte deștept, dar avea o dizabilitate fizică minoră și trebuia să pedaleze pe o tricicletă în apropierea casei ca să-și remedieze acest defect", a povestit fosta învățătoare. "Într-o zi, când el a venit la școală, câțiva copii i-au zis ceva urât. Cate le-a spus imediat că Bobby e fratele ei și că va fi acolo cu ea, chiar dacă le place sau nu, iar ei vor trebui să-l accepte așa cum este.

Era ca și cum le vorbea un adult. I-a blocat pe toți. A acționat ca o mamă", a descris scena fosta învățătoare a actriței. Nimeni nu știe, însă, ce anume a provocat răceala care s-a instalat apoi între Bobby și Cate.

Într-un interviu acordat în 2014 ziarului Daily Mail, Cate Blanchett a recunoscut că nesiguranța care i-a umbrit copilăria după moartea tatălui i-a trezit un simț neobișnuit al independenței. S-a obișnuit repede să se descurce pe cont propriu. "Mama pleca la muncă, era profesoară și ca agent imobiliar, ceea ce nu multe femei făceau pe vremea aceea. Dar am fost mereu foarte inspirată de faptul că ea își lăsa casa pentru a lucra și apoi se întorcea", a povestit ea.

Atrasă de exemplul mamei și împinsă de nevoia a face rost de bani, Cate s-a angajat de la 14 ani ca menajeră într-un azil.
"Am mințit în legătură cu vârsta mea, pentru că oficial eram prea mică pentru a munci. După ce plecam de la școală, mă duceam acolo. Bucătarul termina mâncarea de mult, iar eu o serveam și stăteam la masă cu pacienții, vorbind cu ei și ajutându-i. Apoi făcea curat, spălam vasele și plecam", își amintește vedeta.

Catherine Élise "Cate" Blanchett a studiat istoria artelor la Universitatea din Melbourne, dar a renunțat și a plecat la Sydney pentru a studia la prestigiosul Institut Național de Artă Dramatică. A absolvit în 1992, iar într-un singur an și ceva a devenit celebră. Nominalizată de şapte ori la premiile Oscar, Blanchett a câştigat trofeul în două rânduri – în 2005, la categoria "cea mai bună actriţă într-un rol secundar", pentru interpretarea lui Katherine Hepburn în filmul "The Aviator" al lui Martin Scorsese, şi în 2014, la categoria "cea mai bună actriţă în rol principal", pentru interpretarea din filmul "Blue Jasmine", regizat de Woody Allen.
Actriţa a mai câştigat trei Globuri de Aur, trei premii BAFTA şi premiul pentru interpretare feminină (Cupa Volpi) la Festivalul de Film de la Veneţia.

Cate Blanchett este căsătorită din 1997 cu regizorul și scenaristul Andrew Upton, cu care are patru copii - Dashiell John, Roman Robert, Ignatius Martin și Edith Vivian Patricia.

În 2015, Cate și Andrew Upton și-au vândut casa din Sydney cu 14 milioane de dolari și s-au mutat în Anglia, unde au cumpărat cu 6 milioane de dolari o proprietate în East Sussex, la o oră distanță de sudul Londrei. Ei dețin și alte proprietăți în Australia și în alte țări, scrie Daily Mail.



Foto: Hepta, Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod