Despre scurt-metraje, cu Christopher Sewall

Ai deja patru ani de experienta in productia de scurt-metraje in Romania. De ce ai ales tocmai aceasta piata?

N-as numi-o neaparat o piata, deoarece nu am incercat niciodata sa-mi comercializez vreunul dintre filme si nici nu intentionez sa o fac. Am inceput sa produc scurt-metraje din doua motive: pentru a-mi practica meseria si pentru a cunoaste oameni noi din aceasta industrie cu care sa-mi faca placere sa lucrez. S-a intamplat sa ma "impotmolesc" in Romania, dar a reprezentat o conjunctura perfecta pentru ceea ce doream eu sa fac.

Exista foarte mult potential aici, talent neslefuit as putea spune, foarte multi actori/regizori/artisti care doresc sa se implice cu pasiune in noi proiecte dar, din nefericire, nu au prea multe optiuni. Sa speram ca lucrurile se vor schimba pe masura ce industria cinematografica din Romania va continua sa se dezvolte.

Cate filme ai regizat in Romania pana in prezent si care au fost temele abordate?

Am produs cinci filme de scurt-metraj cu o echipa completa si alte cinci cu sprijinul unor prieteni din industrie - invatand si experimentand.

Subiectele abordate difera, dar majoritatea dintre filmele produse au o tenta umoristica si o abordare pozitiva. Este un lucru rar pentru Romania, deoarece multe dintre filmele de scurt-metraj romanesti sunt foarte sobre si ofera o imagine pesimista asupra lumii.

Care dintre filmele pe care le-ai produs a ramas favoritul tau?

Un film care se numeste "Maybe" ("Poate"), despre un tanar care vede o fata frumoasa intr-un bar, ceea ce-i starneste imaginatia.

Exista un anumit tipic pe care il urmaresti atunci cand produci un film de scurt-metraj?

Nu neaparat.

Fiecare film reprezinta o situatie diferita, dar si o provocare la care trebuie sa te adaptezi rapid.

Care sunt proiectele asupra carora te concentrezi in prezent?

Sunt pe punctul de a regiza un film de lung-metraj, la care lucrez impreuna cu prietenul meu cel mai bun (un roman), in New York. Speram sa obtinem suficiente fonduri pentru a-l produce impreuna in Romania.

Ce sfaturi i-ai oferi unui tanar regizor incepator in domeniul regiei de scurt-metraje?

Trebuie sa aiba curaj si sa ia atitudine, realizand ceea ce si-a propus, indiferent ca foloseste o camera foarte ieftina sau computerul vechi al amicului sau.

Exista un numar mare de persoane care prefera sa se blazeze, desi au imaginatie si idei bune. Trebuie sa treci peste teama ca nu vei realiza o productie de valoare, indiferent de situatia in care te afli. Cu cat vei munci si vei produce mai mult, cu atat vei deveni mai bun.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • adrian pe 27 Ian 2012, 03:14
  asociere, comunicare

  buna ,ai reusit sa faci vreun scurt-metraj ?ai ceva informatii ? si eu ma gandeam la un scurt-metraj ,daca vrei sa ne cunoastem sa discutam te rog sa ma contactezi gje.2010@yahoo.com

  0
  0

 • laura pe 16 Feb 2009, 14:53
  scurt-metrajul

  Explica-mi,te rog, mai detaliat cum se face un scurt-metraj. Am nevoie de aceasta informatie urgent!!Multumesc.

  1
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod