Dennis Quaid, eroul din "Vantage Point"

Dennis Quiad este cunoscut de mai bine de 30 de ani, multumita diverselor genuri de filme in care a jucat, ca de exemplu: "The Right Stuff", "The Big Easy", "Great Balls of Fire", "Wyatt Earp", "Dragonheart", "The Rookie" si recentul blockbuster "The Day After Tomorrow".

Dennis Quaid este cunoscut de mai bine de 30 de ani, multumita diverselor genuri de filme in care a jucat, ca de exemplu: "The Right Stuff", "The Big Easy", "Great Balls of Fire", "Wyatt Earp", "Dragonheart", "The Rookie" si recentul blockbuster "The Day After Tomorrow". Acum face parte din distributia thriller-ului "Vantage Point" in rolul lui Thomas Barnes, agent secret al presedintelui.

Pelicula, regizata de Pete Davis, isi concentreaza atentia pe tentativa de asasinat a presedintelui, prezentata in maniera Rashomon - din opt perspective diferite.

Alaturi de Quaid, in distributia acestui film mai apar nume ca William Hurt, Matthew Fox, Sigourney Weaver si Forrest Whitaker.

Sunteti un fan al acestui gen de filme?


Da. Intotdeauna am iubit filmul gen Rashomon si povestea prezentata in acest stil. Cum poti prezenta aceeasi poveste din mai multe perspective si cum fiecare perspectiva are propria versiune a adevarului, asadar care este adevarul?

Ce v-a atras la acest film?


M-a prins chiar din momentul in care am citit scenariul. Apoi, m-am intalnit cu Pete Davis care mi-a prezentat "Omagh", un film pe care il facuse deja.

Aceasta pelicula isi concentreaza atentia pe evenimentele care se intampla in timpul unui bombardament declansat de Armata Irlandeza, in urma caruia au murit foarte multi oameni.

Acest film parea, mai degraba, un documentar, era atat de realist si mi-am dat seama imediat ca o sa aduca o parte din acest stil si in filmul care-mi fusese propus.

Cat de multa documentare in domeniul serviciilor secrete ati facut, pentru a pregati acest rol?


A fost minunat pentru ca am avut un fost agent secret care a venit la noi in echipa si care ne-a prezentat planul detaliat al unei actiune de protectie a presedintelui. M-am antrenat trei saptamani inainte de a incepe filmarile. Am avut parte de foarte multe simulari care ne-au ajutat sa fim cat mai reali in timpul filmarilor. A fost o chestie mult mai complicata, intotdeauna trebuia sa fiu pregatit sa ma arunc in fata presedintelui, chiar si numai daca banuiam ca ar putea sa aiba loc un atac impotriva lui.



Este ca intr-un meci de fotbal cand fiecare dintre jucatori stiu ce au de facut, chiar si atunci cand trebuie sa-si schimbe locurile. Au fost implicati cascadori, urmariri cu masini, a fost distractiv, insa am si muncit.

Atunci cand filmati in timpul unei urmariri cu masini, aveti nevoie de un antenament prealabil?


Nu am participat eu la toate cadrele acestea pentru ca nu mi-au permis nici regizorul si nici compania de asigurari, insa pot sa spun ca am fost acolo... Am filmat in majoritatea cadrelor pe care mi le-am dorit. Nu sunt la prima experinta de acest gen. In anul 1979, cand am jucat in "Breaking Away", a trebuit sa conduc cu spatele cu o viteza de 40 de mile pe ora. Intotdeauna mi-a placut sa conduc.

Poate nu ar trebui sa spun asta dar, mai demult obisnuiam sa-mi inchiriez o masina si mergeam intr-o parcare foarte mare si ma roteam cu masina la 180 de grade. Oricine poate sa faca chestia asta, partea cea mai grea este sa stii cum sa controlezi masina in astfel de situatii.

Lucrurile nu erau asa de simple, pentru ca puneam cutii care reprezentau oameni, cladiri sau masini si trebuia sa merg cu 40 de mile pe ora. La inceput mai doboram cateva, insa pe parcurs m-am obisnuit.

Ce ne puteti spune despre Barnes, personajul pe care-l interpretati?


Este un tip chinuit. Nu a putut sa treaca inca peste socul pe care l-a avut cu un an in urma cand, in timpul unei misiuni, a fost impuscat. Filmul incepe cu prima lui zi de serviciu dupa acest incident. El este un tip loial si o persoana dedicata presedintelui si organizatiei. De asemenea, este foarte exigent cu el. Initial nu stie daca este pregatit si se intreaba daca poate sa faca fata din nou aceastei meserii pe care acum o vedea cu totul si cu totul altfel. Daca ai fost doborat o data de cal, data viitoare iti va fi foarte greu sa te urci din nou pe el pentru ca iti trebuie timp sa recapeti increderea in tine.

Acum, ca sunteti familiarizat cu aceasta lume a agentilor secreti, ce parere aveti despre aceasta meserie?


Am citit cateva carti despre viata fostilor agenti secreti si am constatat ca este o meserie foarte stresanta. Pare o meserie care implica foarte multa aventura si mult glamour, insa tot timpul trebuie sa stai cu ochii-n patru, nu ai timp nici sa-ti iei o pauza ca sa mergi la toaleta.

Nu stii niciodata de unde apare pericolul, trebuie intotdeauna sa-l anticipezi.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod