De la tatuaje, la portul musulman: Sinead O'Connor, de nerecunoscut după ce s-a convertit la Islam

Cântăreața irlandeză în vârstă de 52 de ani s-a schimbat total după ce a trecut la religia islamică.

De la cântăreața rebelă care provoca o vie dezbatere după ce rupea fotografia Papei Paul II în direct, la televiziune, la adepta islamului, îmbrăcată în veșminte musulmane: Sinead O'Connor a parcurs această distanță dintre două curente opuse, iar schimbarea prin care a trecut este frapantă. Anii în care ea s-a confruntat cu probleme serioase și-au pus amprenta asupra aspectului său fizic.

După încă o perioadă lungă de absență din atenția publică, Sinead a revenit duminică cu un mesaj pe Twitter în care cere scuze pentru un mesaj rasist postat anul trecut. Ea a explicat că era supărată și nu se simțea în apele sale când a făcut comentariul rasist.

Într-una dintre rarele sale apariții publice, cântăreața irlandeză care și-a schimbat numele în Shuhada' Davitt a discutat în emisiunea "The Late Late Show", difuzată de postul de televiziune RTL, despre credința ei, mărturisind că și-a găsit "casa" în Islam și a realizat că a fost musulmană toată viața fără să-și dea seama.

În octombrie anul trecut, interpreta hitului "Nothing Compares 2 U" a scris pe Twitter că nu mai vrea să-și petreacă timpul cu "oamenii albi dezgustători" după ce s-a convertit la Islam.

"Îmi pare incredibil de rău. Ce urmează să spun este ceva atât de rasist încât nu credeam niciodată că sufletul meu poate fi capabil să simtă asta. Însă, sincer, nu mai vreau niciodată să-mi petrec timpul în compania oamenilor albi (dacă așa sunt numite persoanele non-musulmane). Pentru niciun moment, pentru niciun motiv. Sunt dezgustători", a scris ea.

Postarea sa a stârnit un val de comentarii negative pe rețeaua de socializare. "Ești la fel de dezgustătoare, fiindcă și tu ești albă", a scris cineva. Alții au numit-o ipocrită și rasistă, iar câteva persoane de religie musulmană au precizat că ea interpretează greșit preceptele Islamului.

Sinead a comentat: "Iertați-mă.
Uneori, Domnul are nevoie de oameni care să facă treburile murdare."

La un an de la bizarele ei opinii, artista a explicat la RTL: "În ce privește remarcile pe care le-am făcut când eram furioasă și nu eram în apele mele, despre oamenii albi... Nu au fost adevărate atunci și nu sunt adevărate nici acum. Am izbucnit din cauza islamofobiei care m-a iritat. Cer scuze pentru durerea provocată. A fost unul dintre multele mesaje nebunești pe care le știe Domnul", a spus ea.

În timpul unei apariții recente la "The Late Late Show", Sinead a spus despre convertirea la Islam: "N-am crezut niciodată că voi trece la altă religie. Am lăsat Islamul la urmă fiindcă aveam multe prejudecăți.

Am citit capitolul doi din Coran și am realizat că sunt acasă și că am fost musulmancă toată viața."

"E un mod de a gândi. Poți fi musulman fără să fii musulman. Un musulman este cineva care crede că nimic nu trebuie venerat, cu excepția lui Dumnezeu. În același fel am îmbrățișat și creștinismul, sunt lucruri care îmi plac și lucruri care nu-mi plac; lucruri cu care mă identific și lucruri cu care nu."

La sfârșitul lunii octombrie 2018, Sinead O'Connor a anunțat, printr-un mesaj postat pe Twitter, că s-a convertit la Islam. Ea le-a mulţumit musulmanilor pentru sprijinul acordat și a anunțat că și-a schimbat numele în Shuhada.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod