De ce îşi pierde părul soţia lui Will Smith: 20 de milioane de femei au aceeaşi problemă

Jada Smith a decis să înfrunte cu stil realitatea îngrozitoare a pierderii părului


Pe de altă parte, pierderea părului e un proces natural şi doar proporţia în care se întâmplă poate fi anormală. De obicei, 90% din păr se află în faza de creştere şi 10% este în faza finală, cea exogenă. Din cauza fluctuaţiilor hormonale din anii reproductivi şi din timpul menopauzei, pierderea părului e normală. Dar nimeni nu poate accepta asta cu uşurinţă şi este de înţeles.
Soţia lui Will Smith a făcut mai multe teste în încercarea de a afla cauza problemei, dar nimeni nu i-a putut da un răspuns exact.

"A fost una dintre situaţiile acelea din viaţa mea în care am început efectiv să tremur de frică. De asta îmi tot tund părul. Am făcut tot felul de teste. Nimeni nu ştie cauza. Toţi spun că e de la stres: <<Ai alopecie>>", a mărturisit vedeta.

Aşadar, ce este alopecia? Oricât de rău ar suna, până la urmă despre asta e vorba: alopecia înseamnă a cheli. Pentru mulţi bărbaţi chelia e un dezastru, dar pentru o femeie este ceva devastator. Cum e posibil aşa ceva? - se întreabă multe "victime".

Sunt două tipuri de alopecie.
Prima formă, alopecia areata, este o afecţiune autoimună care determină corpul să-şi atace proprii folicululi. În jur de două procente din populaţie suferă de alopecie areata şi multe persoane încep să-şi piardă părul încă din copilărie sau adolescenţă.

Alopecia androgenică este de natură hormonală şi e mai des întâlnită. Deşi nu este provocată de anxietate, redecerea stresului poate ajuta la încetinirea pierderii părului.

Spuma pe bază de Rogaine sau transplanturile de păr au fost aprobate pentru tratarea căderii părului, dar femeile au o şansă în plus dacă optează pentru terapia de înlocuire a hormonilor (HRT) în timpul menopauzei, notează Daily Mail.
Această procedură implică administrarea unei combinaţii de estrogen şi progesteron care poate reface echilibrul hormonal şi extinderea duratei de creştere a părului.

Pentru Jada Pinkett Smith, cea mai bună cale de a trata această problemă este să o înfrunte cu stil. "În toată teroarea şi frica pe care le-am avut, când părul meu e învelit aşa, mă simt ca o regină, îmi place să am capul învelit", a spus actriţa.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
29 Mai 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod