Dana Nălbaru: "O femeie împlinită seamănă cu mine"

Dana a renăscut şi nu de azi de ieri, ci de 6 ani de zile de când l-a cunoscut pe Dragoş. Acum 4 ani s-a întâmplat o nouă minune.
Dana a renăscut şi nu de azi de ieri, ci de 6 ani de zile de când l-a cunoscut pe Dragoş. Acum 4 ani s-a întâmplat o nouă minune. A venit pe lume Sofia care le-a luminat vieţile şi le-a confirmat că viaţa a făcut cea mai bună alegere pentru ei, aducându-i împreună. Despre minunile din viaţa ei, dar şi despre femeie în general, Dana Nălbaru a acceptat să vorbească, în exclusivitate pentru Eva.ro.

Cum arată o zi din viaţa Danei Nălbaru ca mamă, dar o zi din viaţa Danei Nălbaru ca şi femeie, soţie?

Nu pot face diferenţa cu mine însămi. Sunt, în acelaşi timp, femeie, soţie şi mamă şi artist. Toate zilele mele se învârt în jurul acestor cuvinte şi nu seamănă unele cu altele. Uneori petrec toata ziua alături de familia mea, alteori, când meseria mi-o cere, sunt departe de iubiţii mei dragi - Sofia şi Dragoş. Încerc, atât cât pot, să păstrez un echilibru între viaţa de familie şi profesie şi să nu le amestec. Mi-e greu să descriu zilele mele pentru că nu prea seamănă între ele.

Ne-am întâlnit la un casting şi după cinci zile m-a cerut în căsătorie. Iar eu am acceptat. 

Care a fost momentul în care te-ai simţit femeie în adevăratul sens al cuvantului?

Când am devenit mamă.

Ne poţi povesti cum a fost la prima întâlnire cu Dragoş?

L-am privit în ochi şi am ştiut că este bărbatul care îmi va aduce liniştea. Ne-am întâlnit la un casting şi după cinci zile m-a cerut în căsătorie. Iar eu am acceptat.  

Când ţi-ai dat seama că-l iubeşti pe Dragoş?

Nu ştiu exact când am conştientizat că îl iubesc pe Dragoş. Ce pot să spun este că a fost dragoste la prima vedere. Iubirea noastră a crescut odată cu relaţia noastră (care se apropie de şase ani) şi nicio clipă nu m-am gândit că nu este el acela cu care voi rămâne pentru tot restul vieţii.

Cum arată familia Bucur?

Familia Bucur este una foarte veselă şi drăgăstoasă. Ne plac foarte mult vacanţele, iar până anul acesta - când am renunţat la concediu ca să ne putem termina casa - aveam câte o vacanţă la fiecare două luni. Petrecem, pe cât posibil, mult timp împreună, şi ne bucurăm de fiecare moment, fie că este acesta o sesiune de colorat şi de făcut felicitări la masa din camera Sofiei, fie că este o ieşire cu prietenii la un film bun, sau o plimbare în parc, cu Mulan, buldogul nostru francez.

Trăieşti dragostea perfectă, iar acest lucru trece bariera ecranului. Care este reţeta? Cum putem să fim şi noi asa?

Nu ştiu să existe vreo reţetă pentru dragostea perfectă, dar sunt convinsă că fiecare dintre noi are dreptul la iubire necondiţionată. Eu am găsit-o alături de Dragoş şi alături de fiica noastră. Cred că important este să nu ne abandonăm pe noi şi să nu uităm niciun moment că există un om care ne poate iubi pentru ceea ce suntem şi care nu vrea să ne modeleze dupa un tipar pe care îl ştie din cărţi sau din filme. Toţi avem pusă deoparte o porţie de dragostea perfectă, important este să ne-o dorim şi să vrem s-o savurăm până la ultima firimitură.

Nu cred în autosalvare atunci când ai trecut pragul către depresie


În accepţiunea ta, ce-i trebuie unei femei să fie împlinită?

Cred că o femeie implinită seamănă cu mine. Cu o carieră de care este pe deplin mulţumită, cu un bărbat puternic alături, un bărbat care o iubeşte şi care este dedicat familiei, cu un copil sănătos şi vesel şi cu multe vise pe care este pregatită să le pună în aplicare oricând.

Am văzut un interviu pe site-ul tau - dananalbaru.ro şi acolo vorbeai despre atacurile de panică pe care le aveai înainte să se nasca Sofia. Nu ai mai vorbit până acum despre acest lucru şi sunt convinsă că multe dintre femeile din ziua de azi au astfel de tulburări. Cum ai reuşit să te vindeci... Care este secretul tău?

Nu am mai făcut un atac de panică de foarte multă vreme. Dar, da, este adevărat, aşa cum spuneam şi în interviul de pe blogul meu, a existat o perioadă în care aveam zilnic atacuri de panică. Nu ştiu cum se pot vindeca alte femei de aceste tulburări, dar ştiu cum m-am vindecat eu: am ieşit dintr-o relaţie care nu îmi făcea bine, am lăsat în urmă nefericirile şi am luat-o de la capăt alături de un om care m-a luat de la zero şi care a crezut în mine, aşa cum sunt eu, cu bune şi cu rele. M-am împăcat cu trecutul meu, m-am înconjurat de lucruri şi oameni frumoşi, am evitat să mai fac ceea ce nu voiam să fac şi am găsit bucurie şi plăcere în fiecare dimineaţă, în fiecare zi alături de soţul şi de fiica mea, în fiecare melodie compusă pentru cei care mă ascultă.

Ce trebuie să facă o femeie care trece prin momente grele sau la cine trebuie să apeleze?

Uneori este greu să depăşeşti momentele grele ale vieţii de unul singur. Am conştientizat că am o problemă şi am vrut să o rezolv. Nu am reuşit singură şi am apelat la cei care mă puteau ajuta. Nu cred în autosalvare atunci când ai trecut pragul către depresie. Mi-e greu să dau sfaturi şi evit să o fac. Pot vorbi din experienţa proprie şi pot spune că este minunat să "te vindeci", este ca o renaştere, ca o gură de aer proaspăt de care aveai nevoie... Când treci prin depresie poate fi uneori dificil să accepţi acest lucru dar, cum nimic nu este imposibil, nici acest gen de probleme nu sunt imposibil de rezolvat. Trebuie doar să vrei şi să accepţi să fii ajutat.

Am cea mai bună şi înţeleaptă fetiţă din lume

Arăţi foarte bine. Există un regim pe care-l respecţi, faci sport?

Sport fac mai puţin ca înainte de a o naşte pe Sofia pentru că nu mai am atât de mult timp liber la dispoziţie. El nu lipseşte cu desăvârşire, însă. Alimentaţia este controlată şi nu exagerez cu dulciurile, grăsimile şi mesele dezordonate.

Ce ne poţi spune despre Sofia? Cum este ea? Ce face? Ce întrebări îţi pune? Care-i sunt preocupările?

Sofia este un copil foarte, foarte vesel şi bun. Am cea mai bună şi înţeleaptă fetiţă din lume. Are aproape 4 ani şi mă uimeşte cu inteligenţă ei. Învăţ de la ea lucruri pe care nu le pot învăţa de la un adult şi retrăiesc împreună cu ea clipe pe care le credeam uitate. Numele i se potriveşte perfect şi sunt foarte mândră de ea...

Te gândeşti la un al doilea copil? Aveţi un plan în acest sens?

Ne-am gândit la un al doilea copil şi aşteptam să se întâmple minunea.

Dacă, prin absurd, ai fi nevoită într-o zi să alegi între carieră şi familie? Ce alegere ai face şi de ce?

Aş alege familia fără să mă gândesc vreun minut dacă e bine sau nu. Pentru mine, familia mea este mai importantă decât orice pe lumea asta. Am demonstrat şi mi-am demonstrat că pot face muzică şi am învăţat de-a lungul timpului că nu trebuie să demonstrez nimic nimănui, ci am nevoie să fiu liniştită cu mine şi cu alegerile mele... Acesta este succesul meu.

Foto: Alex Trăilă
9 Ianuarie 2011
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • pollet_a pe 9 Ian 2011, 23:02
    Va admir

    Va admir pe amandoi, pentru ceea ce sunteti si ceea ce faceti. Sunteti frumosi, in special tu. Sa va traiasca fetita, sa fie sanatoasa si voi fericiti. Sa aveti parte de tot ce e mai bun si frumos in viata. Mi-ar fi placut sa vad si o poza cu fetita voastra. Felicitari !La multi ani !

    0
    0

  • Maria pe 9 Ian 2011, 11:47
    Felicitari!

    Esti minunata, ma bucur sa te vad atat de fericita si implinita, esti un exemplu pentru noi toti, cei care tanjim dupa asta. Felicitari pentru ceea ce esti!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod