Dan Cruceru este un tati cool!

Chiar daca a disparut o vreme de pe micul ecran, Dan Cruceru nu sta locului o clipa.Vedeta TV a profitat de postura sa de tatic si a dat nastere unui proiect foarte cool. Dan ne-a vorbit despre experiența de părinte care îi umple sufletul de fericire și ne-a împărtășit câteva lucruri neprețuite petrecute în familie alături de Sophia.

Cum s-a schimbat viața voastra dupa aparitia Sophiei?
Vrei răspunsul sincer sau pe cel oficial? Toți spun că e minunat să ai un copil, dar nimeni nu-ți spune cât de greu este la început. E foarte greu, chiar dacă ai toate ajutoarele din lume. Pentru că tu ești obișnuit să faci ce vrei, când vrei. Apoi, odată ce apare boțul de om, trebuie să faci ce vrea el, când vrea el. Și vrea tot timpul câte ceva. Ca să-ți răspund, în sfârșit, la întrebare, viața noastră s-a schimbat complet de când a apărut Sophia. Ea e pe primul loc, totul se învârte în jurul ei. Nici nu-mi mai aduc aminte când am fost ultima oară la sală sau la un concert. Dar mă duc zilnic la cursurile ei de canto sau de balet. Asta e partea dificilă a unei familii cu copii. Dar partea frumoasă este imensă și încet, încet o descoperi. Picătură cu picătură, bucurie nouă cu bucurie nouă, zâmbet cu zâmbet, trăsnaie cu trăsnaie. Iar toate gingășiile astea alea noastre, ale familiei Pic și Poc- Prințeasa, Șerifa și Taticool, le găsiți pe www.taticool.eu, site-ul meu.

Ce lecție importantă de viață i-ați dat sau v-a dat chiar ea până acum?
Noi am învățat-o puține lucruri: să fie politicoasă, elegantă, să-i placă frumosul, să-și prețuiască bunicii, să spună rugăciuni, să- placă prietenia.

Ea, însă, ne-a învățat enorm de multe lucruri. Practic, cu ea am descoperit o nouă viață, lucruri complet noi. Și, mai ales, am învățat să avem răbdare și să căutăm fericirea în cele mai simple situații, în cele mai inocente și aparent banale fapte precum îmbrățișările și pupicii.



Care sunt activitatile de familie preferate?

De Soph sau de noi, părinții? Că, dacă o întrebi pe ea, situația e cam așa: să meargă la locuri de joacă și la petreceri de copii, să ne jucăm cu toții cu păpușile ei și să cântăm cu toții în cadrul spectacolelor pe care ea le organizează în casă. Dacă ne întrebi pe noi, hm, e dificil. Cred că activitățile preferate sunt realizatul figurinelor din lego și smotoceala cu pupături, adică minute bune în care eu o ciupesc, gâdil, pup.

Ce te-a determinat sa faci un blog pentru tatici?
Am avut două motive principale, să zicem. Primul pentru că am simțit nevoia să transmit tuturor fericirea mea alături de Sophia. Știi cum e că fiecare cioară își laudă puiul, nu? Așa și eu! Mi se pare că facem atât de multe chestii faine împreună, încât am zis că poate îi inspir și pe alții.

Apoi, pentru că îmi doresc ca taticool.eu (adică EU TĂTICUL) să devină o comunitate care să schimbe mentalități. Să-i convingă pe părinți, mai ales pe tați, să stea mai mult cu copii lor, să petreacă timp de calitate împreună. Și mi-ar plăcea pe cât mai mulți să-i aud spunând “Și eu vreau să fiu Taticool!”, sau pe soațe “Al meu chiar e Taticool!”. Cam asta înseamnă acest cuvânt pe care l-am inventat: “TATICOOL”. E un fel de medalie pe care o primești în semn de prețuire pentru efortul depus în creșterea copilului tău.



Care crezi ca sunt punctele forte ale site-ului tau?

E un site fresh, viu, colorat, dinamic, foarte bine optimizat pentru mobil în care găsești două ingrediente de succes: umorul și informațiile utile, sfaturile profesioniștilor. În plus, are o tentă de reality show- avem multe filmulețe reale cu trăznăile pe care le facem. Asta că tot sunt la modă reality show-urile. Și pune în practică, zic eu, o idee inedită- implicarea tatălui în parenting. Până acum, doar doamnele s-au lăudat cu asta.  Iar succesul se pare că nu se lasă așteptat. Am înregistrat niște audiențe record pentru un blog.

Am avut articole cu peste 120 de mii de vizulalizări, articole devenite virale pe internet, la mai puțin de o lună de la lansare.

Daca ar fi sa le dai 3 sfaturi taticilor care au copii de varsta Sopliei, care ar fi?
Să redescopere răbdarea, să se bucure de fiecare clipă alături de prichidel și să-l învețe tot ce știu ei. Să-i citească, să se joace cu el, să-i facă baie, să-l învețe să schieze, să se cațere, să facă totul împreună. Pentru că fericirea chiar stă în lucruri simple.



Stiu ce te ai apucat si de un business. Poti sa ne spui despre ce este vorba? Si care sunt asteptarile tale in aceasta privinta?
Tot odată cu apariția Sophiei, mi-a venit ideea. Am observat că, pe piața românească, sunt puține produse de calitate pentru copii și pentru creșterea copiilor. Așa că am început să mă interesez prin alte țări, să particip la diferite târguri internaționale de profil, să mă documentez. Uite așa, azi, aduc, în România,trei branduri premium mondiale- Mutsy, unele dintre cele mai bune cărucioare din lume, Formula Pro by Baby Brezza- un espressor de lapte praf, un gadget minune care ușurează enorm munca părinților și Bloom-niște excepționale scaune de masă și mobilier pentru copii.

Și, sper eu, în curând vor mai fi și altele.

Ce ganduri ai cu televiziunea? Te gandesti sa te intorci la TV?
Sincer sunt atât de bine și fac atât de multe lucruri, încât întoarcerea în televiziune este opțională, nu obligatorie. Am iubit televiziunea și încă o iubesc, dar, dacă mă voi întoarce, aș vrea să o fac după regulile mele și să fac lucruri de calitate, nu de umplutură, ca multe emisiuni actuale.



Care este cea mai mare dorinta a ta pentru 2016?
Să fim sănătoși și să-mi crească fetița frumos. Apoi, Taticool să devină un brand național și o umbrelă care să conțină o revistă online, o emisiune tv, un magazin online și o școală de opționale pentru copii. Am câteva planuri, nu?

photo credit: antochiphoto.com

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod