Cyndi uraste compromisul

In interviul acordat in exclusivitate redactorului Eva, Cyndi Lauperspune ca, in viata, motto-ulsau este: "Daca tu crezi ca poti face ceva, nu trebuie sa te mai gandestia doua oara, fa-o!"

- Cum ai reactionat cand ai fost invitata sa canti in Romania?
- Am auzit mai multe lucruri despre Romania si, cand am fost invitata,nu am avut de ce sa nu vin. Imi place sa merg si sa vizitez locuri noisi ma bucur ca s-a ivit aceasta oportunitate. Pentru a veni pana aici,am calatorit timp de doua zile, dar a meritat.
As fi vrut sa-l pot aduce si pe fiul meu, Declyn, cu mine dar, pentru caeste mic, are doar trei ani, i-ar fi fost foarte greu sa suportecalatoria si am renuntat sa-l aduc. Acesta este si motivul pentru carenu am putut sta prea mult in tara voastra. Ii este dor de mine si, decate ori plec undeva, plange dupa mine.

- Concertul de la Brasov face parte dintr-un turneu?
- Nu, show-ul a fost special realizat pentru Romania. Cu hituri celebredar si piese noi care au prins destul de bine la public. Am incercat sicateva lucruri noi pentru acest concert. Am cantat cu o trupa noua.
Suntmuzicieni foarte buni, pe care ii cunosc de mult timp. Apartin maimultor trupe sau sunt artisti cu statut de sine statator: Knox Chandler,William Wittman, Allison Cornell, Doug Petty si Sammy Merrandino. Este oformatie mare, de care sunt mandra, si intentionez sa colaborez cu ei peviitor.

- Ce ne poti spune despre incheierea contractului cu Sony?
- Nu am avut divergente, daca la asta te referi. Dupa derulareacontractului, nu am mai dorit sa-l reincheiem, nici o parte, si amincheiat colaborarea in termeni amiabili. Am simtit nevoia uneischimbari. Familia mea a fost emigranta si intotdeauna am fost deparere ca nu trebuie cedat conceptiei ca te afli undeva si ca din acelmotiv trebuie sa te comporti intr-un anumit fel. Nu trebuie sa indurinimic, nici sa faci compromisuri. Eu nu am pierdut nimic plecand de laSony. Am ramas cu muzica mea si intentionez acum sa-mi fac propria casade productie, iar in ianuarie voi lansa noul meu album "Shine".Sunt asadar in plin proces de invatamant al industriei muzicale. Credinsa ca o sa ma descurc. Sunt convinsa ca nu trebuie neaparat sa-icedezi trupeste unui producator ca sa fii promovata.
Mai mult, cred castilul muzical, la moda acum, va trece si vor veni alte vremuri. Suntconvinsa de acest lucru. Asa se intampla mereu. Schimbarea face partedin viata si, daca tu ca artist canti din inima, atunci nu trebuie sa teiei dupa nimeni. Eu, spre exemplu, nu cant despre ce vor producatorii sacant ci doar despre ceea ce vreau eu. Nu stim niciodata cand se vorschimba lucrurile. Industria muzicala este de mult timp invadata deritmurile comerciale dar situatia se va schimba in viitor iar muzica bunava reveni.

- Esti recunoscuta pentru optimismul tau...
- Nu este tocmai asa. Sunt optimista, dar nimeni nu ma vede si acasa,zile intregi, cand... nu mai sunt optimista. Ceea ce este important sima carecterizeaza insa este capacitatea de a transforma ideile in fapte.Daca tu crezi ca poti face ceva, nu trebuie sa te mai gandesti a douaoara, fa-o! Vei reusi! In viata nu ti se intrampla foarte mlte lucruridaca esti chibzuit. Eu vreau sa fac numai ceea ce sunt: sotie, mama,femeie,compozitor si interpreta. Sotul meu este actor si scenarist. Senumeste David Thornton, suntem casatoriti din noiembrie 1991, si suntmultumita de ceea ce am si fac.

- Cum poti sa te mentii atat de bine?
- Greu.
Fac tot ce pot ca sa fiu slaba. Mananc proteine, vegetale...Nici nu stiu. E foarte greu!

- Militezi pentru drepturile homosexualilor. De ce?
- Da, fac multe astfel de concerte dar mai ales activitati care sa-iajute pe cei bolnavi de SIDA. Sora mea Helen este lesbiana declarata. Afost mereu asa, de mica, eu am crescut cu ea si-mi pot da seamaca asa este ea, nu ca asa vrea sa fie. De aceea am infiintat OrganizatiaPrietenii si Familiile Homosexualilor pentru ca stiu cum suntdiscriminati iar, in fond, aici nu este vorba decat despre drepturileomului. In plus, nu ne permitem sa pierdem pe nimeni. Nu se stieniciodata cine va fi cel care va gasi leacul bolilor incurabile. Poateva fi chiar unul dintre acesti oameni.

- Te-ai gandit vreodata sa intri in politica?
- Nu. Politca este o afacere. Daca ai idei, ele sunt promovate ca nefiindale tale sau, sunt schimbate cate putin pana nu mai sunt ce-au fost. Siapoi, inevitabil, in politica, se ajunge in pat.

- Care este parerea ta despre remix-uri?
- Cred ca este bine sa se refaca, modernizeze intr-un fel piesele.Melodia "Girls Just Want to Have Fun" a fost un hit aproape la fel demare ca cel initial.
Oamenii au nevoie sa auda piesele care le plac. Nuam vrut insa doar sa refac si sa se difuzeze pur si simplu piesa.I-am facut si un alt videoclip. Videoclipul remake-uluiare ca subiect un celebru grup de travestiti.

- Ce ai vrut sa spui cand ai afirmat ca suntem un popor de tigani?
- Am incercat sa inviorez publicul si am afirmat ca ne aflam pe pamantultiganilor, in ideea muzicii si dansului de exceptie prin care aceastaetnie este recunoscuta in toata lumea. Am aflat ulterior ca a fost oexprimare neinspirata, o greseala. A fost insa neintentionata, mai alestinand cont de faptul ca, in momentul in care am vorbit despreproblemele din Romania, mai ales despre situatia copiilor orfani deaici, am fost foarte emotionata si mi-am propus ca printr-un mijlocspecific sa-i ajut in viitorul apropiat.
de Marta Usurelu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod