Cum trăiește OJ Simpson la 25 de ani după crima secolului: „Mi-am plătit pedeapsa“

Fostul star acuzat în 1994 pentru uciderea soției sale, Nicole Brown Simpson, își duce viața în Las Vegas: joacă golf în fiecare zi și refuză să se mai gândească la crima de acum 25 de ani.

La 25 de ani de când era implicat în cel mai mediatizat caz de crimă din istoria Statelor Unite, OJ Simpson spune că viața lui a intrat într-o fază de eliberare de negativism. Nici el, nici copiii săi nu mai vor să vorbească despre ceea ce s-a întâmplat pe 12 iunie 1994, când Nicole Brown Simpson și iubitul ei, Ronald Goldman, au fost uciși. OJ s-a transformat atunci dintr-un star al fotbalului american într-un suspect de crimă.

Așa-numitul "procesul secolului" a durat aproape un an și a devenit o obsesie națională.

Deși acuzarea părea să dețină probe strivitoare care demonstrau vinovăția lui Simpson, acesta a beneficiat de un context social favorabil și de o echipă de avocați foarte abili. Procesul s-a încheiat pe 3 octombrie 1995, iar Simpson a fost achitat, dar a fost silit să plătească familiilor celor doi daune în valoare de 33 de milioane de dolari. Suma nu a fost achitată niciodată. La momentul respectiv, juraţii au avut îndoieli privind probele ADN găsite la locul crimei.

De atunci, OJ și-a susținut mereu nevinovăția, iar cazul de dublu omicid a rămas oficial fără soluție, continuând să fascineze opinia publică.
"Nu-i nevoie să ne tot întoarcem înapoi în timp și să retrăim cea mai proastă zi din viața noastră", spunea Simpson într-un interviu telefonic acordat agenției Associated Press. "Subiectul momentului este un subiect pe care nu-l voi mai retrăi. Eu și familia mea am trecut peste asta și am intrat în ceea ce numim zona fără negativitate. Ne concentrăm pe pozitiv", a adăugat el.

Cândva un om aflat în centrul isteriei generale, Simpson caută acum să fie cât mai discret după eliberarea din închisoare.
În octombrie 2017 el a terminat de executat sentința de nouă ani de închisoare primită pentru un jaf comis în Las Vegas. Cu toate că el consideră că sentința nu a fost corectă, susține că se bazează pe justiție: "Cred în sistemul legal și l-am respectat. Mi-am executat pedeapsa."

După eliberarea din închisoarea din Lovelock, Nevada, mulți se așteptau ca el să se întoarcă în Florida, unde a trăit mulți ani, dar prietenii din Las Vegas l-au convins să rămână acolo, în ciuda cazului care l-a dus la închisoare, scrie Daily Mail.
"Orașul ăsta îmi prinde bine. Toți cei pe care îi întâlnesc par că*și cer scuze pentru ce mi s-a întâmplat aici", a declarat OJ.

Cert e că șederea în Las Vegas nu a rămas fără controverse. La o lună după eliberarea din penitenciar, Simpson a fost implicat într-o încăierare într-un club. A fost dat afară și i s-a interzis să mai vină acolo.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod