Cum a fost readusă la viaţă tradiţionala ie: 5 vedete din România care-o poartă

Ia  este o adevărată capodoperă a costumului național românesc, iar această piesă vestimentară și-a găsit notorietatea cu multă vreme în urmă chiar și peste hotare.

Vedetele de la Hollywood sau cântăreții din Franța au iubit cămașa românească, o iubesc și acum! Am regăsit-o la Abba, la Jane Birkin sau la actorii Anthony Quinn și Virna Lisi. Acum au redescoperit-o și femeile din România, iar vedetele o îmbracă în orice împrejurare.
1 din 6

Gina Pistol a lăsat tricoul modern pentru ia tradițională românească

Vedeta spune că ar purta o ie „oricând și oriunde” şi afirmă că s-a bucurat de frumusețea și originalitatea unei ii încă de la grădiniță, atunci când mama sa o îmbrăca la serbări sau zile de sărbătoare. Gina Pistol este imaginea Iiana, magazin online ce vinde ia tradițională românească, „o adevărată operă de artă, atemporală, fastuoasă şi diafană“.

Gina Pistol declară că deţine câteva ii vintage, de o valoare inestimabilă, dar că la modă este şi rochia tradițională românească. „Spun sincer că tare mi-ar plăcea să văd multe femei din București îmbrăcate într-o astfel de rochie. Ie aş purta şi într-un club sau la un cocktail sofisticat. O ie înseamnă confort și multă eleganță într-o singură piesă vestimentară, merge purtată oriunde și asortată atât la jeans, cât și la o fustă simplă“, a spus vedeta, pentru iiana.ro.
26 August 2013
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod