Cum a descoperit prima iubită a lui Freddie Mercury că starul era gay: „Acesta a fost punctul de cotitură“

Rose Pearson, prima iubită a lui Freddie Mercury, a povestit cum și-a dat seama că artistul era atras de bărbați.
Rose Pearson, artistă care activează cu numele Rose Rose, a fost prima iubită a lui Freddie Mercury. Ea și-a dat seama că artistul era gay după ce, la o expoziție, acesta "s-a îndrăgostit" de fotografiile nud ale unor bărbați care jucau wrestling dezbrăcați.

Rose a povestit că interesul lui Freddie pentru aceste imagini au mers "dincolo de aprecierea pentru artă" și i-a trezit suspiciuni. Aceasta a adăugat că îl bănuia că ar putea fi gay în 1969, când au mers să vadă filmul "Women in Love", regizat de Ken Russell, iar el a spus că ar vrea să rămână în sala de cinema ca să mai vadă o dată filmul.

"Mi-a înghețat sângele în vene"


Rose a spus pentru Radio Times că ambele evenimente au fost semnalele care au trezit-o la realitate: "A vrut să rămână în cinematograf și să vadă totul din nou. Mi-a înghețat sângele în vene, nu pentru că era un film slab, ci din cauza implicațiilor. Acesta a fost punctul de cotitură."

După o călătorie de două săptămâni în Rusia, simțind că nu erau corecți unul cu celălalt și că el își dorea "cu disperare" o relație cu un bărbat, Rose s-a întors în Marea Britanie a decis să pună lucrurile la punct.



După ce s-au despărțit, ea nu a mai ținut legătura cu artistul care a murit în 1991 și a evitat să citească despre el în presă. Nu i-a urmărit nici măcar concertele. Cu toate acestea, nu s-a putut abține să asculte la radio piesa "Bohemian Rhapsody", care i-a plăcut foarte mult.

Freddie a fost devastat de despărțirea lor. Nu se aștepta ca ea să pună capăt relației, a povestit Rose.



În perioada în care relația lor s-a încheiat, el se gândea să-și schimbe numele din Farrokh Bulsara în Freddie Mercury și începuse să colaboreze cu Brian May și Roger Taylor cu care avea să formeze trupa Queen.

Rose și-a amintit că l-a întâlnit prima dată pe Freddie în 1969, într-un studio grafic de la Ealing Art College, la cinci ani după sosirea lui în Marea Britanie. Îi plăcea să fie mereu la modă și adesea se îmbrăca în negru și alb și purta o eșarfă șic. Încrederea și alura lui au atras-o și a decis să flirteze cu el, dar spune că dacă ea n-ar fi făcut primul pas, n-ar fi ieșit nimic.

Prima iubită a lui Freddie a mai povestit că el cânta de multe ori pe scările rulante de la metrou și că deseori se simțea singur.

Prima și cea mai mare iubire a lui Freddie


Freddie s-a născut într-o familie din Zanzibar, în 1946.

Familia lui a emigrat în Anglia și s-a stabilit în Feltham când el avea 18 ani, notează Daily Mail.

După relația cu Rose, a urmat cea cu Mary Austin, pe care a cunoscut-o în 1960, când el avea 19 ani, iar ea 24. Pe atunci, Mary lucra ca PR la un magazin cochet de haine din Kensington, în vestul Londrei.

Într-un interviu publicat în 2013 de ziarul britanic Daily Mail, ea își amintea cum i-a atras atenția Freddie: "Nu semăna cu nimeni din tot ce văzusem înainte. Era foarte încrezător - cum eu n-am fost niciodată. Am crescut împreună. Mi-a plăcut și de atunci a început totul."

Mary și Freddie au început să se întâlnească și au format o pereche care a rezistat până la sfârșitul vieții lui. El a cerut-o în căsătorie în 1973, în perioada în care Queen lansa primul album. Trei ani mai târziu, când deja era un star internațional, Freddie îi mărturisea că este bisexual. "Niciodată n-o să să uit momentul acela. Îmi amintesc că i-am spus: <<Nu, Freddie, nu cred că ești bisexual. Cred că ești gay>>", a povestit Mary Austin.



Relația lor fizică a ajuns la capăt, însă prietenia care îi lega a devenit tot mai strânsă.

Fosta logodnică a starului s-a căsătorit apoi și a devenit mama a doi copii. A fost lângă el când s-a stins, în 1991, la 45 de ani, răpus de virusul HIV, iar artistul i-a lăsat cea mai mare parte din averea lui de 75 de milioane de lire sterline. "Dacă lucrurile ar fi mers altfel, ai fi fost soția mea, iar toate astea ar fi fost ale tale oricum", a scris Freddie în testamentul său.

"Pentru mine, ea a fost soția mea"


"Iubirea noastră s-a sfârșit în lacrimi, dar o legătură mai adâncă a crescut și a fost ceva ce nimeni nu ne-a putut răpi"
, a povestit cândva Freddie despre Mary Austin.

"E intangibilă. Toți iubiții mei s-au întrebat de ce nu o pot înlocui pe ea, dar e pur și simplu imposibil. Singurul prieten pe care l-am avut este Mary și nu vreau pe altcineva. Pentru mine, ea a fost soția mea. Pentru mine, a fost o căsnicie. Credeam unul în celălalt. Pentru mine e suficient. Nu m-am putut îndrăgosti de un bărbat așa cum am făcut-o cu Mary", a mai spus starul despre cea care l-a inspirat să compună piesa "Love of My Life" de pe albumul "A Night at the Opera", din 1975.

Citește și: Céline Dion, la 53 de ani.
Genul de om și de artist pe care toată lumea îl respectă


Mary Austin, acum în vârstă de 70 de ani, a primit o parte consistentă din încasările de peste 670 de milioane de euro înregistrate la nivel global de filmul "Bohemian Rhapsody". Potrivit Daily Mail, suma s-a situa la aproximativ 45 de milioane de euro.

Ea nu a fost implicată în producţia filmului, în care rolul său a fost jucat de actriţa Lucy Boynton. Mary a avut însă o întâlnire privată cu Rami Malek, actorul care l-a interpretat pe Freddie Mercury.

Mary Austin nu a ținut legătura cu membrii formaţiei Queen, cu care a avut mai multe dispute în privința moștenirii pe care i-a lăsat-o fostul ei logodnic.


Foto: Hepta, Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod