Cuceritorul

I se spune "El Conquistador" (Cuceritorul) si isi merita pe deplin aceastaporecla, caci genul sau de frumusete "latino" a facut o multime de femeisa ofteze. Bineinteles, ceea ce atrage cel mai mult la el sunt atitudinea,privirea, gesturile. Dar nu aceste calitati l-au impus ca sex-simbol laHollywood.

Este remarcabil faptul ca a inceput sa joace in filme americane intr-unmoment in care habar n-avea o boaba de engleza. Pentru debutul american,The Mambo Kings, Banderas a fost nevoit sa-si invete replicile pe derost, fonetic, fara sa stie prea bine ce spune. Performanta lui a cuceritinimile americanilor si a uimit critica de film din toata lumea.

Avangardist in Spania...
Antonio Banderas este un actor spaniol carismatic si aratos, nascut inprovincia Malaga, locul de bastina al unui alt mare artist spaniol,Pablo Picasso.
El s-a remarcat nu numai prin infatisare, ci mai alesprin caracterul indraznet si fermecator al personajelor pecare le-ainterpretat.

In Spania, a devenit repede cunoscut ca actor de avangarda. In timpce juca pe scena Teatrului National, Banderas a fost descoperit deregizorul Pedro Almodovar, care i-a dat un rol in filmul LabirintulPasiunii (1982). A urmat La Ley del Deseo (Legea Dorintei), in care ainterpretat pentru prima data rolul unui homosexual, apoi Matadorul,in 1986, si Mujeres al Borde de un Ataque de Nervio (Femei inpragul uneicrize de nervi), in 1988.

... si sex-simbol la Hollywood
Dupa Mambo Kings - primul sau film in limba engleza, unde a jucat rolulunui muzician -, au urmat alte productii de succes.
Antonio Banderasa devenit cunoscut publicului din lumea intreaga cu rolul iubituluihomosexual al avocatului Andrew Becket (interpretat de Tom Hanks) inPhiladelphia (1993). Cariera lui de star la Hollywood nu a mai avut dinacest moment nici un fel de bariere.
Un an mai tarziu, numele lui venea sa intregeasca, alaturi de cele alelui Tom Cruise si Brad Pitt, triada imbatabila a filmului Interviu cu unvampir. Antonio Banderasmai este cunoscut publicului nostru din filmeleDesperado (1995), Evita(1998), Masca lui Zorro (1998).

La asa barbat, asa partenera
A avut o multime de partenere celebre, printre care Madonna, AngelinaJolie si Melanie Griffith. Cu aceasta din urma s-a si casatorit in1996. Pentru a putea fi tot timpul impreuna cu Melanie, Antonio adivortat, dupa opt ani de casnicie, de actrita Ana Leza, infruntanddezaprobarea fatisa a prietenilor, dar si a parintilor.
Chiar daca lainceput au fost criticati pentru atitudinea lor excesiv de dragastoasa inpublic, Antonio Banderas si Melanie Griffith sunt astazi unul dintre celemai admirate, dar si mai invidiate cupluri din lumea agitata a filmului.Ei au o fetita, Stella Carmen, nascuta in septembrie 1996. Impreunacu ceilalti doi copii ai Melaniei, din doua casatorii anterioare (cuSteven Bauer ilare pe Alexander, 6 ani, iar cu Don Johnson, pe Dakota,in varsta de 12ani) ei alcatuiesc o familie unita, care traieste dupatipicul visului american.

Nominalizari si premii
Pentru filmul Crazy in Alabama: Premiul Outstanding European Achievementin World Cinema (1999); Leul de Aur la Festivalul de Film de la Venetia(1999).
Pentru filmul Mascalui Zorro: nominalizare la Globul de Aurpentru cel mai bun actor (1999); premiul pentru cel mai bun actor alInstitutului European de Film (1998); o nominalizare la EFA OutstandingEuropean Achievement (1998). Pentru filmul Evita: o nominalizare laGlobul de Aur, pentru cel mai bun actor(1997).In 1995 a primit Premiul Golden Apple, Male Discovery of the Year.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • real4real pe 16 Sep 2009, 12:40
    Hello

    Eu sunt contactarea dumneavoastra cu ajutorul traducator Google. Pot să scriu în limba engleză, dacă vă vorbesc limba engleză. Bună ziua dragi, Vârsta, rasa, distanţa şi de stare civilă sunt factori care nu se scrie. I am 23 ani tineri. Am nevoie de cineva sa ma trateze ca pe un sunet lady.You ca un om din visele mele pe profilul dvs, astăzi şi sună bine, aşa că am contactat tu pentru relaţii. Eu am preferinţele mele, şi nu cred că este necesar pentru dragoste să fie separate de vârstă. Toate femeile au un om de visul lui. Ne pare rau profilul meu nu este suficient, dar vă va spune mai multe despre mine şi fotografiile mele, dacă aţi găsit timp pentru a scrie-mi prin e-mail (blessingsimon123@yahoo.com) grijă să ştiu. Cu respect inima dulce Blessing. Vă rugăm să vă asiguraţi că scrie direct la cutia mea poştală.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod