Cristina Bălan, acuzată că nu a avortat: „Sunt vinovată de non-ucidere din culpă”

Cântăreaţa le-a răspuns celor care susţin că ar fi trebuit să renunţe la sarcină când a aflat că gemenii ei au Sindromul Down.

După ce Cristina Bălan a dezvăluit că gemenii ei, Toma şi Matei, s-au născut cu Sindrom Down, foarte mulţi oameni au încurajat-o, pe Facebook. Au existat însă şi pesoane care au criticat-o pe câştigătoarea ultimei ediţii a show-ului "Vocea României", pentru că nu a renunţat la sarcină când a aflat rezultatele analizelor. Unii au scris chiar că artista a ajuns să se confrunte cu această situaţie pentru că nu şi-a fi făcut toate controalele în timpul sarcinii, pentru a vedea dacă gemenii ei sunt sănătoşi sau nu.

Cristina Bălan a explicat, pe pagina sa de Facebok, cum au stat lucrurile şi le-a dat replica celor care susţin că ar fi trebuit să facă avort.

"Da, recunosc, am greșit. Sunt vinovată de non-ucidere din culpă. Alt termen mai aproape de ce vreau să exprim nu am găsit. Ah, și de tăinuire, complicitate, presupun. Greu de crezut, dar, în urma dezvăluirilor de ieri (luni, n.r.), sunt persoane care mă acuză că nu mi-am ucis pruncii, în pântec. Eu încă încerc să-mi înfășor mintea în jurul acestei atitudini și să înțeleg cum de au putut scoate asemenea inepții și, mai ales, de unde le-au scos. Că din inimă sigur nu. Am eu o bănuială de unde, dar nu e momentul s-o exprim... Oricum, e adânc.
Ok, nu suntem toți sentimentali, sensibili și empatici, dar, pentru numele Lui, cum reușește cineva să fie atât de cinic încât să vadă avortul terapeutic/medicinal ca pe o soluție pentru un copil <<imperfect>>?! (Pot pune link-uri cu oameni dizabilitați, care până și semințele le scuipă mai cu talent decât unul non-dizabilitat). De unde putem ști ce destin măreț poate avea o persoană cu dizabilitate și câte suflete poate inspira prin exemplul personal? Cum poți judeca totul numai după niște standarde implementate în conștiința noastră ca niște microcipuri? Și, repet, cum poți ști că pruncul tău, născut tipic și sănătos, nu va avea o dizabilitate dobândită pe parcurs? Autism, accident, diabet, epilepsie...
Ce ai face cu <<defectul>>? Atunci l-ai ucide? Și dacă te arăți revoltat de această idee, spune-mi, te rog, diferența între a ucide un bebelus de 24s și unul de 52s (sau pune tu o cifră). E cam trist dacă dragostea ta față de o ființă e condiționată de <<perfecțiune>>"
, i-a răspuns vedeta unei persoane care o criticase.

"Nu, n-am să fiu ipocrită să spun că eu îmi doream copii cu SD, în defavoarea unora tipici (sau normali, cum le spui tu). Dar știi de ce? Tocmai pentru că trăim acest separatism între tipici si speciali.
Dacă ar fi după multe primate, cei speciali ar trebui sa stea cuminți și adunați în centrele lor, să nu mai lezeze sufletele sensibile ale celor care se uită la ei pe sub sprâncene, ca la niște curiozități"
, a continuat ea.

 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • zxy pe 27 Mar 2016, 20:43
    GINA

    sa iti dea si tie D'zeu copii asa daca tot blestemi vorbiti de Dumnezeu si blestemati,tu Gina chiar esti o desteptaciune intruchipata si vreo aleasa speciala ce tot o judecati daca o dorit acesti copii fapta ii consumata ii are ea se chiuie cu ei nu tu nu eu nu societatea

    0
    0

  • Gina pe 25 Mar 2016, 11:57
    Andreea, iţi doresc şi ţie copiii cu Down sindrom

    Şi atunci ai să ştii ce vorbeşti. Să aduci pe lume CU BUNĂ ŞTIINŢĂ copiii care TOATĂ VIAŢA vor suferi, e o CRIMĂ. Tu eşti încuiată la minte. Doctorii au ştiut ce înseamnă acest handicap îngrozitor, de aceea a sfătuit-o să facă avort. Ei, te-aqi trezit şi tu "de la durăi, isteaţa lui Dumnezeu" să comentezi că EI ar fi retardaţi şi încuiaţi la minte. să dea Dumnezeu să ai parte şi tu de copiii cu acest deficit imunitar, şi atunci să vorbeşti. Grecii aveau STÂNCILE TARPEIENE...

    0
    0

  • A pe 24 Mar 2016, 12:27
    xyz

    ce problema ai tu ca parintii acestor copii au hotarat sa ii aiba fiecare stie ce are de tras sau ce mai nou societate trebuie sa hotarasca daca sa pastezi o sarcina sau nu

    1
    0

  • xyz pe 24 Mar 2016, 11:48
    EE

    Ironic, o incuiata si o tembela ca Andreea ii face pe restul.... incuiati. Pai, ba, reduso mintal, ce e mai bine: sa faci niste amariti care sa se chinuie o viata sau sa nu ii faci deloc?

    2
    2

  • xyz pe 24 Mar 2016, 11:46
    nu

    Mars de-aici si nu te mai da victima! Ai putina demnitate cum au atitia oameni in situatia ta! Adevaratele victime sint copiii tai care se vor chinui o viata intreaga. Nu te mai jelui aiurea, ca nu te asculta nimeni, poate doar cretinii.

    1
    2

  • xyz pe 24 Mar 2016, 11:34
    ca

    @Andreea - Corect, au si handicapatii dreptul sa traiasca, pardon, sa se chinuie o viata intreaga, ca asa vor tutele si retarzii ca tine si cersetoarea de Balan. Bunul simt iti da dreptul sa decizi cam cine ar trebui sa traiasca si cine nu. Dar voi nu il aveti. Ce atita calitate, cantitatea conteaza, sa fie acolo, nu conteaza cum vor trai astfel de specimene. Ce usor e sa dai din gura cu scolile speciale, bla, bla.... Sa te vad pe tine, Andreea, dobitoaca satului cum te-ai descurca cu poveri de-astea pe cap. Presupun ca i-ai multumi si domnului zeu pentru asta, ca o adevarata crestinopata ce esti.

    2
    2

  • Andreea pe 23 Mar 2016, 22:15
    Sindromul Down

    In vremurile in care suntem si lumea ii tot incuiata la minte cum poti sa judeci ca nu a facut avort pentru ca copii au Sindromul Down ei nu au drept la viata cine suntem sa decidem cine sa traiasca si cine nu deschideti ochii si acei copii cu ajutor si scoli speciale isi pot face o viata normala trist pentru cei care sunt asa de retardati CRISTINA BALAN FRUNTEA SUS si intr-un final nici nu conteaza parerea a nimanuia

    3
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod