Crenguta Hariton si marea sa realizare, Ioana

Actrita Teatrului Nottara inca de la terminarea facultatii, CrengutaHariton este o fire calda, calma si foarte modesta, ascunzand untemperament remarcat doar pe scena, in roluri precum Veta din "O noaptefurtunoasa" sau cel din actuala premiera a teatrului, "telefonista" din"Uzina de placeri". La 35 de ani, crede ca cel mai bun lucru facut estefetita sa, Ioana Teodora, de 4 ani si jumatate.

Proaspat divortata, Crenguta Hariton se obisnuieste acum cu statul defemeie singura.
- Divortul a fost un pas inapoi in viata dumneavoastra?
- Nicidecum, abia acum sunt mai linistita. Stiti cum este, candscapi de ceva sau cineva cu care nu-ti mai era bine, poti sa mergi maideparte. Ne-am despartit in conditii civilizate, iar fetita mea si tatalei se iubesc foarte mult. Mai greu ii este ei dupa aceasta despartire,si, desi nu spune nimic se vede ca sufera si se comporta altfel.

- Cine va ajuta in gospodarie si in cresterea Ioanei?
- Nimeni, pentru ca mama mea a murit acum mai multi ani, iar eu locuiescsi am grija si de bunica mea.
Fetita merge insa la gradinita, de undeo iau dupa-amiaza. Trebuie insa sa gasesc mereu pe cineva cu care sastea cand am spectacol. Am adus-o odata la repetitii si i-a placutfoarte mult, dar nu are rabdare, vrea sa vina dupa mine. Si, in plus,n-as vrea sa creasca si ea in teatru ca si mine.

- Adica nu ati dori sa imbratiseze cariera dumneavoastra si a sotului(care este tot actor)?
- Sincer, nu. Eu nu am crezut-o pe mama care-mi spunea mereu ca actoriae o meserie grea, care cere multe sacrificii. Dar eu aveam microbul insange. Parintii mei au fost papusari la Constanta si eu eram acolo cuei tot timpul. Astfel ca, indreptarea si inclinatia spre actorie a venitde la sine.

- Ce credeti ca este cel mai important intr-o relatie ca ea sa aibasanse de reusita?
- In primul rand dragostea. Apoi, respectul, intelegerea, comunicarea.
Simai trebuie ca oamenii sa aiba aceleasi firi, acelasi temperament. Eu suntzodia Taurului, iar sotul meu era Sagetator, cu o fire total opusa mie.

- Cat timp ati fost casatorita?
- Casatorita am fost doar 4 ani, dar am fost prieteni 7 ani inainte.

- Fetita a venit intr-un moment "planificat"?
- Imi doream de mai multa vreme un copil, dar ea a fost totusi "ointamplare", adica nu a fost "planificata". Oricum, am primit-o cumulta bucurie in suflet, desi am avut o sarcina foarte grea. Am statapoi acasa cu ea timp de peste 2 ani.

- Ce altceva v-ar placea sa faceti daca nu ati mai juca teatru?
- Nu m-am gandit niciodata... Cred ca nu stiu sa fac altceva...

- Aveti emotii la spectacole?
- Cele mai mari emotii le am la premiere, mai ales la cele oficiale, undevin si criticii, dar si inaintea fiecarui spectacol sunt un pic agitata.

- Ce regretati din viata de pana acum?
- Regret ca sunt un pic cam superficiala, ca am trecut prea usor pesteunele lucruri.

- Care este cel mai mare succes personal?
- Cea mai mare realizare a mea este fetita mea Ioana Teodora.
Apoi,cred ca am avut noroc ca am fost studenta domnului Repan, datoritacaruia am ajuns la Nottara. Dansul mi-a dat incredere in mine, si deaceea ma straduiesc sa fac totul cat mai bine, dar si pentru ca sunt unom constiincios.

- Ce va doriti de la viitor?
- Imi doresc sa o pot creste bine pe Ioana si sa am parte de roluri bune,pe care sa le duc cu bine pana la capat. O dorinta mai veche este sareusesc sa joc in film, pentru ca este o experienta putin impartasita. Sipoate, sa vad Italia.

- Credeti ca o femeie poate fi numai prietena cu un barbat?
- Cred in relatia de prietenie intre un barbat si o femeie. Barbatiisunt mai sinceri si statornici in prietenie.

- Care sunt cele mai importante lucruri in viata dumneavoastra?
- In prezent copilul si meseria sunt cele mai importante lucruri dinviata mea. N-as putea sa ma ocup de una daca cealalta nu ar mai existain viata mea.

Crenguta Hariton poate fi vazuta in prezent la Teatrul Nottara in piesele"Oscar", regia Alice Barb, "Titanic Vals", regia Dinu Cernescu si"Uzina de placeri", regia Alexandru Berceanu.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod