Copilul de altădată, ducesa de azi. Cum arăta Meghan Markle când era copil: 6 imagini în premieră

Micuța Meghan, într-o fotografie superbă din albumul de familie


Săptămâna trecută, presa britanică a scris că Meghan Markle ar putea naște acasă, la conacul Frogmore de pe domeniul Windsor, pentru a evita atenția presei. Un avantaj al acestei variante ar fi că Prințul Harry i-ar sta alături soției sale și, în plus, ar avea parte de intimitate.

Sursele citate de Daily Mail susțin că ducii de Sussex ar dori o naștere cât mai intimă și din acest motiv nu ar lua în calcul clinica din aripa Lindo a spitalului St Mary, din Paddington. Kate Middleton i-a adus pe lume aici pe George (cinci ani), Charlotte (trei ani) și Louis (11 luni).

Meghan și Harry nu preferă această unitate pentru că s-ar simți "ca un peștișor de aur într-un bol de sticlă", iar ducesa nu agreează ideea de a sta, la plecare, pe treptele de la intrarea clinicii, cu copilul în brațe, pentru a fi fotografiată și filmată, așa cum au procedat de fiecare dată ducii de Cambridge.

În cazul în care ar opta pentru această variantă, Meghan ar urma exemplul Reginei Angliei. Familia regală britanică are o lungă tradiție a nașterilor acasă: Regina Mamă a născut-o pe Regina Elisabeta pe 21 aprilie 1926 la reședința din Londra a părinților ei. La rândul său, Regina Elisabeta a II-a i-a adus pe lume pe Charles, Anne, Andrew și Edward la Palatul Buckingham sau la Clarence House.

Totuși, surse din anturajul ducilor de Sussex au precizat că, deocamdată, cei doi nu au eliminat complet varianta unei nașteri la o clinică, întrucât o femeie însărcinată la o vârstă de peste 35 de ani prezintă un risc mai mare de a naște prematur sau prin cezariană.Nașterea acasă este în general considerată o opțiune sigură dacă gravida a mai avut un copil și nu au fost complicații la nașterea acestuia, dar nu este recomandată în cazul femeilor care se află la prima sarcină, întrucât pot surveni complicații care necesită cezariana sau extragerea cu forcepsul, operații care pot fi efectuate doar la spital.

Presa insulară a scris că ducii de Sussex doresc o implicare minimă a doctorilor familiei regale, chirurgii ginecologi Alan Farthing și Guy Thorpe-Beeston, considerați cei mai buni în domeniu. "Când e vorba de naștere, fiecare femeie trebuie să decidă așa cum este mai bine pentru ea și pentru copilul ei. Echipa Reginei va fi implicată, dar nu s-a decis cât de mult", a declarat o sursă citată de Daily Mail. Dacă va fi o naștere acasă, atunci implicarea redusă a specialiștilor Reginei este explicabilă, ei fiind prezenți doar pentru a confirma că bebelușul este sănătos.

Pentru femeile aflate la prima sarcină, nașterea acasă prezintă riscul unor probleme serioase pentru copil - de la o rată de risc de 5 la 1.000 de cazuri înregistrate în spitale, la o rată de 9 la 1.000 de nașteri acasă.

Nașterea acasă este în general considerată o opțiune sigură dacă gravida a mai avut un copil și nu au fost complicații la nașterea acestuia, dar nu este recomandată în cazul femeilor care se află la prima sarcină, întrucât pot surveni complicații care necesită cezariana sau extragerea cu forcepsul, operații care pot fi efectuate doar la spital.


În ultimii ani, autoritățile medicale au încurajat nașterile la domiciliu, nu doar pentru că sunt soluții mai ieftine pentru sistemul de sănătate, ci și pentru că elimină stresul și zgomotul dintr-o maternitate, iar femeile sunt mai relaxate dacă nasc în mediul lor. Multe gravide preferă, însă, siguranța unei clinici sau spital public, unde există personal specializat și toate dotările pentru o intervenție de urgență în cazul apariției unor probleme.

Potrivit celor mai recente date statistice, doar 2,1% din femeile însărcinate din Anglia și Țara Galilor au născut la domiciliu în 2017.

Palatul Kensington nu a anunțat data exactă la care va naște Meghan Markle, eveniment care este așteptat să se producă la finele acestei luni sau la începutul lunii mai.


Foto: Daily Mail, Hepta

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod