Class si-ar dori sa filmeze un videoclip... pe Luna!

Formatia Class - adica Anca, Mihaela, Florin si Vlad - a pregatit o dubla surpriza pentru fani: lansarea unui nou album, cu un nume inedit ("Evo"), despre care spun ca este mult mai optimist, precum si a videoclipului piesei "Na-na-na", pe care, cu siguranta, o cunosti si te surprinzi fredonand-o. Mai in gluma, mai in serios, spun ca si-ar dori sa realizeze un videoclip... pe Luna! Dar nici filmarile ultimului clip nu au fost lipsite de peripetii: zece motociclete Harley Davidson si dansatoare imbracate sumar, pe care cei doi baieti, Florin si Vlad, nu le-au putut admira, grabindu-se sa ajunga la un concert...

- In ultima vreme, ati avut un program foarte incarcat - lansarea unui nou videoclip si pregatirea unui nou album.Cum a decurs lucrul pentru realizarea acestora?
Totul a mers destul de bine. Ritmul a fost mai alert, dar suntem obisnuiti sa fim ocupati, sa lucram, in general. Si oricum facem totul din mare placere!

- Ce stil abordati in noul album?
Este categoric pop. Un pop ritmat, amestecat cu dance... Nu ne-am schimbat stilul, doar perspectiva : este mult mai optimista muzica noastra!

- Cand si unde va avea loc lansarea acestuia?
Deocamdata nu s-au stabilit detaliile legate de evenimentul de lansare. Oricum, stim deja ca va fi lansat in noiembrie, probabil pe la sfarsitul lunii. Cat despre lansare, vom incerca sa surprindem si de data aceasta si sa facem din aceasta un moment de neuitat pentru toti fanii nostri. Locul va fi stabilit in urma unui concurs ce se va organiza intre licee, iar liceului castigator ii vom face cadou un super concert la Balul Bobocilor. Acest concert va coincide si cu lansarea oficiala a noului album.

- Cum intentionati sa il promovati?
Prin mijloacele binecunoscute, mass-media va fi foarte importanta, normal... Ne bazam pe sprijinul tuturor oamenilor din media. Si vom cauta sa fim cat mai mult alaturi de fani, pentru ca, pana la urma, ei sunt cei mai importanti! Ceea ce inseamna cat mai multe concerte!

- Care este "firul epic" al noului clip si cum s-au desfasurat filmarile?
Filmarile s-au desfasurat pe durata a doua zile, in mai multe locatii. Videoclipul este foarte dinamic, colorat, si extrem de optimist. Nu am putea descrie "firul epic"... doi fani (un baiat si o fata) ne urmaresc peste tot, ne fac poze!
Pentru ca, la toate filmarile de acest gen, intamplarile hazlii fac parte din peisaj, trupa Class nu a facut exceptie. La un moment dat, plictisite de atmosfera (deoarece se astepta destul de mult pentru scenele de figuratie) si fara nici un chef de a se intoarce pe platou, Mihaela si Anca au fost imediat "remontate" cu un pahar de tequila oferit de regizor!

- Ce alte situatii inedite ati intampinat in timpul filmarilor?
Un alt moment haios a fost cel in care un grup de dansatoare imbracate foarte sumar, in costume sexy, au aparut pe ring si au inceput sa incinga atmosfera. S-a facut subit o liniste profunda si cei din echipa de filmare au avut reale dificultati in a-i coordona pe cei 50 de figuranti. Dar cei mai dezamagiti s-au dovedit a fi, desigur, cei doi baieti din trupa: Florin si Vlad. Care nu au mai putut asista la turnarea acestor scene pentru ca trupa trebuia sa intrerupa filmarile si sa fuga la un concert in centrul Bucurestiului.
Una dintre cele mai impresionante scene a fost cu siguranta cea in care Florin a aparut impreuna cu cei zece motociclisti cu ale lor Harley Davidson, foarte periculosi, de parca ar fi fost filmarile celebrului "Mad Max"! Asta fara a mai aminti ca zgomotul celor zece motoare era absolut asurzitor si insuportabil! Si, ca fapt divers, la finalul filmarilor, tot personalul clubului ales ca locatie fredona in continuu "Na-na-na-na"!

- Care au fost criteriile care v-au determinat sa alegeti aceasta piesa?
A fost parerea unanima: a noastra, a casei de discuri, dar mai ales a fanilor! E o piesa care transmite destul de mult, zicem noi, desi e destul de comerciala... E o melodie la care tinem mult, e speciala!

- Pentru ce piese aveti in vedere realizarea urmatoarelor extrase de single?
Este putin cam devreme sa discutam despre urmatoarele single-uri de pe acest album. De-abia am lansat videoclipul primului single. Desi single-ul a avut cea mai rapida ascensiune in topuri, chiar si fara videoclip. Le vom alege la momentul potrivit. Motivul pentru care nu ne-am hotarat inca este faptul ca acest album e destul de cuprinzator, e un album ce contine multe piese foarte bune si deci....nu ne e usor sa alegem cel de-al doilea extras pe single.

- Albumul a fost precedat de o pauza destul de lunga. In ce masura considerati ca se deosebeste acesta de precedentele si cum credeti ca va reprezinta?
Se deosebeste in primul rand prin faptul ca genul pop e mult mai pregnant decat pe albumele editate inainte. Bineinteles ca ne reprezinta din moment ce toate piesele sunt compuse de noi! E clar ca reprezinta si o nota de evolutie, de aici si numele albumului. "Evo".... intotdeauna ne place sa aducem elemente noi, originale in muzica noastra...

- Aveti in vedere realizarea unui turneu pentru promovarea albumului? Daca da, in ce orase se va desfasura acesta?
Ne gandim la acest lucru, e inca in lucru un astfel de proiect, asa ca deocamdata nu putem da prea multe detalii... Insa fanii vor fi tinuti la curent cu activitatile noastre.

- Care au fost cele mai importante provocari pe care vi le-a adus activitatea muzicala?
In primul rand faptul ca nu-ti mai apartii in totalitate tie, ci si publicului tau, caruia esti dator sa-i oferi mereu muzica de calitate. Si, mai ales, sa tii cont de parerea publicului uneori si in privinta unor lucruri care in trecut iti erau subordonate integral tie...

- Care este cea mai frumoasa amintire a voastra legata de un concert?
Sunt atat de multe....In general, publicul nostru este cel care ne aduce cea mai mare bucurie. Si, evident, atunci cand vedem ca lumea stie toate piesele pe de rost si canta odata cu noi...

- Care ati spune ca este secretul longevitatii trupei Class?
Munca, seriozitate, creativitate, dar si... unitate in diversitate!

- Muzica voastra "atinge" toate categoriile de varsta, de la adolescenti pana la persoane mature. Care este "reteta" prin care reusiti sa ajungeti la fiecare?
Respecta-i pe toti ceilalti fara exceptie si vei fi respectat.....exceptional!!...Cam asa si cu muzica... In plus, muzica inseamna in primul rand "melodie" si asta am inteles-o inca de la inceput!...

- Care este cel mai inedit loc in care ati filma un videoclip?
Pe luna! Si fara a comenta in nici un fel aceasta idee a noastra. Care poate va deveni realitate (rad)!

- In afara muzicii, mai aveti si alte preocupari comune? Daca da, care sunt acestea?
Motoare, sport, cinema... Si familiile si prietenii nostri, normal...

- Cu ce artist din peisajul show biz-ului autohton v-ati dori sa colaborati? Dar din strainatate?
De la noi nu ne-am gandit inca la nimeni, iar din afara: Florin cu U2, Anca si-ar dori cu Aretha Franklin, Mihaela cu George Michael iar Vladut, cu Depeche Mode.

- Aveti vreo superstitie?
Nu. Dimpotriva! Noua, pisica neagra (de la Cat Music) ne-a purtat noroc !
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod