Christian Sabbagh şi-a riscat viaţa pentru 33 de români sechestraţi în Libia

Ştirile Kanal D prezintă începând de luni, 4 noiembrie, un demers jurnalistic fara precedent. Apelul disperat al unor români sechestraţi în Libia l-a facut pe Christian Sabbagh, prezentatorul Stirilor Kanal D, să-şi rişte viaţa pentru a le întinde o mână de ajutor.
33 de români au trăit luni de teroare la mii de kilometri distanţă de casă. Plecaţi la muncă, românii au ajuns prizioneri în infernul libian. Kanal D le răscumpără libertatea şi îi aduce acasă. Prin ce pericole a trecut Christian Sabbagh pentru a-i salva, veţi vedea într-un serial document difuzat în cadrul principalului grupaj informativ al zilei, la Kanal D.

În contextul politic al unui stat marcat de violenţe, operaţiunea a fost foarte grea, iar riscurile imense. „Libia este, în momentul de faţă, o ţară aflată în tranziţie.
După răsturnarea Guvernului Gaddafi, principalele triburi au încercat să preia controlul asupra ţării. Practic nu există autoritate, armată sau poliţie. Există un Consiliu Suprem, tranzitoriu, care încearcă să reinstaureze ordinea şi liniştea, dar este foarte greu, ştim foarte bine ce s-a întâmplat în lume, dar şi prin ce a trecut România în ’89. Dacă armele au ajuns să se vândă la tarabă, alături de ciorapi, lenjerie şi animale exotice, vă puteţi da seama ce este Libia acum.
Foarte multă lume vorbeşte despre asta, dar nimeni nu a văzut acest gen de imagini filmate cu camera ascunsă şi pe care le vom prezenta în cadrul acestui serial document, la 'Ştirile Kanal D'“
, a spus Christian Sabbagh.

Ca o avanpremieră, Ştirile Kanal D vor difuza vineri, 1 noiembrie, de la ora 19.00, primele imagini din serialul document, iar Christian Sabbagh va vorbi despre ancheta jurnalistică pe care a derulat-o timp de 51 de zile, parcurgând nu mai puţin de 17.000 de kilometri pe tărâmul teroarei – Libia.
31 Octombrie 2013
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod