Cele trei femei de la Campionatul European 2008


Cum ati devenit reporteri sportivi?


Anda Banu: Tatal meu lucreaza in TVR de 30 de ani. Am crescut cu camera de luat vederi in casa. Am facut baschet de performanta timp de 10 ani, dar am ales fotbalul ca meserie. Tata mi-a influentat mult cariera.

Dochita Mosoianu: Eram la "Evenimentul zilei", la departamentul Externe si aveam prieteni la sectia Sport. Mi s-a parut mai palpitanta munca lor si m-am oferit ucenic. Iar ei au fost draguti ca nu m-au refuzat. Deci... "pe pile"!

Roxana Popescu:
Este un vis implinit, nicidecum o simpla intamplare... Intr-un oras ca Timisoara, in urma cu sapte ani, cand fetele nu prea erau acceptate in presa sportiva, mai ales in provincie, a fost o provocare si a presupus o munca titanica.

Care a fost primul meci de fotbal de la care ati transmis si ce va amintiti de atunci?


Anda Banu:
Cred ca am fost prima si singura femeie din Romania care a comentat un meci de fotbal la radio. Se intampla la Radio Cluj, era un meci de Divizia B.
Am avut o experienta extraordinara la radio, cu doi oameni de mare valoare profesionala, Radu Saplacan si Sergiu Suciu. In plus, am lucrat, la Cluj, si in presa scrisa.

Dochita Mosoianu:
Parca a fost acum 100 de ani... Cred ca era un meci al Rapidului, in Giulesti.

Roxana Popescu:
UTA - Poli Timisoara... gaze lacrimogene, batai intre suporteri, ambulante, capete sparte, masini distruse, jandarmi insuficienti...

Care sunt echipele voastre preferate? Din campionatul intern, dar si din fotbalul international?


Anda Banu: Ca nationala, dupa Romania, este Italia. Din campionatul intern, Universitatea Cluj. Doar ca... a retrogradat anul acesta.

Dochita Mosoianu: Pentru campionatul intern, am un raspuns diplomat: nu tin cu echipe, tin cu oameni.
De "afara" – AS Roma, Benfica Lisabona. Si echipele la care sunt romani, de exemplu Sahtior Donetk - pentru Mircea Lucescu.

Roxana Popescu: Poli Timisoara este ca prima dragoste, n-o uiti niciodata. Insa acum nu pot spune ca tin cu o echipa anume, sunt obiectiva, doar lucrez la Stiri. Din fotbalul international, Lazio, Liverpool si Barca. Nu-mi dau seama nici eu in ce ordine.

Care este atmosfera pe stadioanele de la noi? La stiri vedem tot felul de grozavii. Care este, cu adevarat, dimensiunea acestor scandaluri?


Anda Banu: Unele sunt exagerate, poate. Altele sunt extrem de reale. In Romania, violenta pe stadioane a luat, din pacate, o mare amploare. Si, din nefericire, multe sunt chiar incitari ale conducatorilor.

Dochita Mosoianu: Asa e, uneori dimensiunea este exagerata de camere, de stiri, altadata este mult mai stresant la fata locului decat se vede la televizor.
Ma bucur ca n-am avut prea multe incidente, doar de vreo doua ori era gata sa iau bataie.

Roxana Popescu: Din pacate, exista scandaluri, parca din ce in ce mai multe; exista batai intre suporteri si declaratii care nu au legatura cu sportul. Dar cand ma gandesc la atmosfera de pe stadioanele noastre, vad peste 40 de mii de timisoreni cantand ore in sir, pe o ploaie torentiala, intr-un meci in care Steaua a zdrobit Poli cu un ireal 8-1.

Care sunt comentatorii sportivi pe care ii apreciati cel mai mult?


Anda Banu: TVR are comentatori de mare valoare. Ii apreciez pe toti colegii mei. Stiu ca fiecare munceste mult pentru a-si implini visul si nimeni nu vrea sa dezamageasca.

Dochita Mosoianu: Tot pe cei de la TVR! Sunt colegii mei si daca vad ca nu zic despre ei se supara si nu mai am viata in redactie...

Roxana Popescu:
Fara dubii, comentatorii TVR.
Iar daca ar fi sa dau si nume: la fotbal si rugby - Bogdan Cosmescu, la handbal - Radu Naum.
 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • carmen pe 5 Ian 2010, 17:45
    Iata cum arata o prezentatoare de sport

    Fetele acestea nu au ce cauta la tv dupa mine. Iata cum arata la spanioli o prezentatoare de sport. Se numeste Sara Carbonero. http://www.youtube.com/watch?v=QoutqCK4qR8 http://images.google.ro/images?hl=ro&source=hp&q=sara+carbonero&gbv=2&aq=0&oq=sara+car

    0
    0

  • aurelian pe 7 Dec 2009, 14:43
    eu le cunosc

    Anda Banu s-a batut cu Ioana Cosma pe Robert Nita, fost la Rapid, pentru ca ala le-o tragea la amandoua in acelasi timp. O tarfa si o dobitoaca in acelasi timp. Si-a dorit cu disperare un fotbalist dar n-a luat-o niciunul si a ajuns fata batrana. E disperata sa fie vedeta, are niste basini si rautati ceva de speriat si e invidioasa pe tate colegele frumoase, incearca sa le sape cat poate. E infecta.

    0
    0

  • eu pe 28 Nov 2009, 00:57
    4 destepti

    deci...unu, doi , trei, patru destepti au comentat fara rost..unu la mana. tatal andei nu e ceva sef pe la tvr cluj, doi la mana anda a mancit 10 ani in tvr vai de mama ei cum nici unu nu ati fi in stare, trei la mana...cati le cunoasteti pe fetele astea personal?

    0
    0

  • relu pe 23 Oct 2009, 15:17
    Vai mama lor

    Mie toate mi se par urate si foarte proaste, toate disperate dupa bani si fotbalisti. Sarmanele o sa moara fete batrane.

    0
    0

  • bogdan radu pe 11 Apr 2009, 01:22
    super-reporteritele tvr

    anda banu, pe numele adevarat laura ruxandra banu, e cea mai mare tarfa; un caracter infect si urata ca foamea. dochita e raraita de nu intelegi nimic din ce zice, si pe langa ioanitoaia a mai trecut prin o gramada de paturi. roxana pare frumusica, isteata si are o moaca inocenta, dar aparentele pot insela; de ea inca nu s-a auzit nimic, dar nu e timpul pierdut

    0
    0

  • carmen pe 29 Mar 2009, 16:37
    Ziariste??? Sau tar_fele fotbalistilor?

    Astea sunt ziariste? Cum au ajuns? Anda Banu e adusa de tasu, sef pe la TVR Cluj, varza sarmana. Dochita Mosoianu e fosta amanta a lui Ioanitoaia, iar Roxana Popescu o parapanta.

    0
    0

  • sergiu pe 30 Iul 2008, 16:37
    Penibila Anda Banu

    Cea mai stramba este Anda Banu, Roxana Popescu mi se pare ok, Dochita chiar se pricepe la fotbal.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod