Cele mai proaste diete ale anului: Regimurile vedetelor, dezastru pentru sănătate

Matthew McConaughey a slăbit enorm pentru un rol, dar exemplul lui nu e demn de urmat, susțin experții. Dieta cu argilă și cea paleo figurează pe lista neagră.

În prag de Crăciun, tentația de a căuta o cale rapidă pentru a da repede jos câteva kilograme se înfiripă pe zi ce trece. Dar dacă vă dă prin cap să urmați dieta unei vedete, trebuie să știți că nu-i o idee prea bună, dimpotrivă, vă puneți sănătatea în joc și veți avea de suferit, atrag atenția dieteticienii britanici, citați de cotidianul britanic Daily Mail.

În ciuda rezultatelor cu care se laudă celebritățile, dietele lor năstrușnice nu sunt cel mai indicat mod de a slăbi. Asociația dieteticienilor britanici a inclus pe lista celor mai proaste regimuri din acest an și câteva cure aplicate în lumea vedetelor.

Printre acestea se numără dieta paleo, numită și dieta oamenilor din caverne.

Se pare că suntem permanent în căutarea idealului pentru a slăbi, căutând niște reguli fixe care să ne dea siluetele pe care le vedem adesea la televizor, în revistele glossy sau pe panourile publicitare. Dar dacă ceva sună prea frumos ca să fie adevărat, înseamnă că așa eSian Porter
Urmată de staruri precum Matthew McConaughey and Megan Fox, paleodieta impune, în esență, să consumi doar ceea ce mâncau populaţiile de vânători-culegători din paleolitic, adică fructe, legume, nuci, seminţe şi carne slabă, renunțând la "hrana modernă", precum pâinea, pastele, cerealele, produsele semicongelate și lactate.

Experții citați de Daily Mail atrag atenția însă că renunțarea la produsele lactate poate scădea până la un nivel periculos calciul din organism și poate provoca probleme la nivelul oaselor.
În plus, să te hrănești precum oamenii din peșteri consumă mult timp și te izolează social, sunt de părere dieteticienii britanici.

Poate cel mai ciudat mod de a slăbi este ultimul curent în materie - să înghiți o lingură cu argilă în fiecare zi, din convingerea că aceasta ajută la detoxifierea organismului și la menținerea în formă. Mare greșeală, avertizează experții citați: nu doar că nu vei slăbi, dar acest obicei bizar provoacă probleme serioase, de la constipație până la otrăvirea cu arsenic.

O altă cură contraindicată este cea intitulată "Vegan până la șase", despre care se crede că e urmată de Beyonce, și care propune ca până la ora 18.00 să consumi doar hrană vegetală.
Numai că acest lucru crește riscul ca seara, după ieșirea din "program" să dai iama în mâncarea nesănătoasă.

Dieta vegană nu înseamnă automat o dietă sănătoasă, avertizează specialiștii. "Există pericolul ca după ora 18.00 să vezi în asta o fereastră de scăpare spre mâncarea plină de calorii, cu grăsimi saturate și plină de sare și zahăr, anulând astfel efectul alegerilor sănătoase", spun experții citați de publicația britanică. "Adevărul e că, mâncând alimente din diferite grupe în momente diferite ale zilei nu contează. Pentru sănătatea noastră doar balanța nutrițională este cea care contează", adaugă aceștia.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
9 Decembrie 2014
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • je pe 9 Dec 2014, 08:14
    o daaaaa

    asta e ce mai mare bazaconie pe care am auzit-o: " produsele lactate poate scădea până la un nivel periculos calciul din organism și poate provoca probleme la nivelul oaselor". Oare de ce in tarile in care consumul de lactate este cel mai crescut, se inregistreaza cele mai multe cazuri de osteomoporoza? Dieta paleo este printre cele mai sanatoase pt ca se consuma legume, fructe, seminte si carne slaba, asa ca nu vad de ce ar fi periculoasa pt sanatate.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod