Cei mai bogati celibatari din lume

Sunt inteligenti si foarte, foarte bogati. Anul acesta, se regasesc in topul celor mai bogati... burlaci, dat publicitatii de prestigioasa revista "Forbes" - un adevarat barometru, din acest punct de vedere. Tineri sau mai putin tineri, de diferite nationalitati si religii, barbatii acestia sunt foarte ravniti. Si nu fara motiv - pana acum, au fost prea ocupati sa faca averi colosale si par sa nu fi avut timp pentru viata personala!

Printul Alwaleed Bin Talal Alsaud - 20 de miliarde de dolari

Are 49 de ani si s-a nascut in Arabia Saudita. Divortat si tata a doi copii, este unul dintre cei mai bogati investitori din lume. Spre onoarea lui, este si filantrop - desi anul trecut a iscat controverse aprinse, cand a facut donatii in valoare totala de 20 de milioane de dolari universitatilor Harvard si Georgetown, pentru ca acestea sa-si extinda departamentele de studii islamice.

Calvin Ayre - un miliard de dolari

N-a fost niciodata casatorit si nu are copii (un motiv bun sa se gandeasca de acum inainte la aceste aspect, nu-i asa?).
In varsta de 44 de ani, Calvin Ayre este cetatean canadian si a pus bazele unei averi fabuloase la pariuri si jocuri de noroc. Dar a vandut si fructe pe strada... O dovada ca poti ajunge foarte departe, pornind de foarte jos.

Sergey Brin - 12,9 miliarde de dolari

Intr-adevar, America isi merita denumirea de "tara tuturor posibilitatilor". Unde altundeva ai putea deveni miliardar, la numai 32 de ani? Dar trebuie sa ai o idee, acea sclipire... Sergey Brin este unul dintre cei doi fondatori Google, alaturi de Larry Page. Studenti fiind, au observat ca in fiecare zi sunt adaugate foarte multe site-uri noi si, atunci, si-au conceput proiectul pentru teza de doctorat sub forma unui motor de cautare ce nu mai constituie pentru nimeni un secret si care, pentru multi, astazi este "mana dreapta". Initial, proiectul s-a numit BackRub, iar denumirea a fost schimbata ulterior in Google.

Albert von Thurn und Taxis - 1,9 miliarde de dolari

La cei 22 de ani ai sai, este cel mai tanar miliardar din topul publicat de revista "Forbes".
Cand a implinit 18 ani, in luna iunie a anului 2001, a mostenit o avere pe care multi nu pot nici sa o scrie in cifre. Terenul de 300.000 de hectare de padure este considerat una dintre cele mai mari paduri din Europa, aflate in proprietate particulara. Locuieste intr-unul dintre castelele familiei sale, impreuna cu mama si cele doua surori. Oare cand se decide baiatul acesta sa se insoare? Cum spune Hamlet, "aceasta este intrebarea"...

Leszek Czarnecki - un miliard de dolari

In varsta de 44 de ani, Leszek Czarnecki si-a construit un adevarat imperiu in domeniul financiar bancar. In 1991, a pus bazele celei mai complexe companii de leasing din Polonia, Europejski Fundusz Leasingowy, iar zece ani mai tarziu si-a vandut intregul stoc de actiuni unei banci franceze, contra sumei de 280 de milioane de dolari. De atunci, si-a canalizat eforturile in domeniile asigurarilor, investitiilor si imprumuturilor in sistem leasing (detine un pachet impresionant de actiuni ale companiei de asigurari TU Europa).


Mikhail Prokhorov - 6,4 miliarde dolari

Nascut in Rusia, Mikhail are 40 de ani si a realizat o avere fantastica activand in industria miniera. Este necasatorit, nu are copii si, impreuna cu Vladimir Potanin, este proprietar al trustului Norilsk Nickel. Viata lui personala se regaseste adesea pe prima pagina a tabloidelor, ca urmare a petrecerilor - uneori controversate - pe care le da pe Riviera Franceza. Insa acest lucru nu-i afecteaza nici pe departe performantele profesionale...

Fahd Hariri - 2,7 miliarde de dolari

S-a nascut in Liban, are 25 de ani si, cum spune o vorba, a fost destul de norocos incat sa aiba un tata inteligent, pentru ca a mostenit o avere considerabila. Este cel mai tanar fiu al lui Rafik Hariri, cel care, in 1992, a fondat o importanta reteta de televiziune prin satelit, care emite in Orientul Mijlociu. Mai are trei frati si o sora - si toti sunt miliardari! Iata o familie intr-adevar valoroasa... Fahd Hariri locuieste la Paris, impreuna cu mama sa, si conduce o companie de livrari.


Michael Lee-Chin - 2,1 miliarde dolari

Este ceva mai in varsta decat cei despre care am vorbit pana acum - Michael Lee-Chin are 55 de ani, dar a facut avere prin propriile forte, activand in industria finantelor. Este divortat si are cinci copii. Detine actiuni la Banca Nationala de Comert din Jamaica, precum si la compania Total Finance, din Trinidad & Tobago. Anul acesta a fondat compania Columbus Communications. Asemeni printului Alwaleed Bin Talal Alsaud, Michael este un filantrop: in urma cu doi ani, a donat nu mai putin de 23 de milioane de dolariu Muzeului Regal din Ontario, iar anul acesta va fi inaugurata o noua aripa a muzelui, Michael Lee-Chin Crystal, conceputa dintr-un otel asemanator cristalului, dupa un model realizat de faimosul arhitect Daniel Libeskind.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • anna pe 7 Iun 2011, 21:37
    buna

    esti simpatic :P

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod