Cea mai pozată femeie din America: Marilyn Monroe, în 10 imagini descoperite recent

Deși a fost una dintre cele populare vedete din istorie, încă mai există fotografii nepublicate cu diva anilor '50. Câteva cadre uitate au fost găsite după doi ani de căutări.

Imaginile o arată pe Marilyn Monroe relaxându-se în timpul pauzelor de filmat, la mijlocul anilor '50, când deja îşi consolidase statutul de sex simbol. Realizate de cinci fotografi, instantaneele o arată într-o rochie roşie, rezemată de un elicopter, şi pozând amuzată cu un poliţist canadian, în timp ce filma pentru peliculele "Niagara" şi "River of No Return".

Pentru fotografi nu era însă uşor să prindă cele mai bune cadre cu cea mai frumoasă şi celebră femeie din acele timpuri. Ca să câştige o jumătate de oră înainte de filmări, unul dintre ei, Lani Carlson, a pretins că e fotoreporter la ziarul Chicago Tribune şi că trebuie să trimită repede poza la Associated Press.

În realitate, omul nici nu lucra în presă, era doar inginer de sunet la un studio de înregistrări, Capitol Records, dar avea un talent ascuns şi l-a fructificat magistral.

În 2012, Pierre Vudrag, fondatorul companiei Limited Runs, din Los Angeles, a început să caute cu asiduitate imagini cu nemuritoarea Marilyn, după ce a văzut fotografiile realizate de Allan Snyder pe platourile filmului "Niagara". De ce sunt atât de preţioase aceste imagini? Pentru că în timpul pauzelor, Allan şi Marilyn se distrau cu aparatul foto, oferind lumii o imagine diferită de cea pe care publicul a cunoscut-o din instantaneele clasice.

Vudrag a urmărit imaginile realizate de patru fotografi - Thomas Kaminski, Milton Greene, Lani Carlson şi Mischa Pelz, scrie ziarul britanic Daily Mail.

"Am petrecut mai bine de doi ani şi jumătate adunând această colecţie, întotdeauna cu grija de a o respecta pe Marilyn şi încercând mereu să rămânem apropiaţi de viziunile fotografilor"
, a spus el.

"A fost foarte interesant - am găsit imagini pe care fotografii înşişi nu le mai văzuseră de când au fost făcute, acum 50 sau 60 de ani.
Am fost unul dintre puţinii oameni care au văzut aceste imagini"
, a explicat Pierre Vudrag.

"Cum Marilyn nu se aştepta la mare lucru de la aceste poze şi nu credea că vor fi publicate sau văzute de public, o putem vedea foarte relaxată, o Marilyn obişnuită. Era mai mult ea însăşi şi nu afişa acea imagine pe care mai târziu învăţase s-o afişeze", a mai spus Vudrag.

"Vedem, de asemenea, şi cât de mult lucra cu echipa sa, în cele trei imagini care o arată filmând cu colegul de distribuţie Montgomery Clift şi echipa la scenele pentru film. Percepţia oamenilor despre Marilyn este că ea nu era o actriţă serioasă, ceea ce este departe de adevăr şi este evident în aceste trei poze"
, a mai spus Pierre Vudrag.

Alte imagini o arată pe actriţă într-un costumde baie alb, din două piese, stând întinsă pe o canapea comodă, pe gazon, sau pozând cu un cal, în timpul filmărilor pentru "River of No Return", în 1953.

Fotografiile pot fi văzute la Galeria Sumo, din Manhattan.

Marilyn Monroe a făcut senzaţie ca model, actriţă şi cântăreaţă, jucând într-o serie de filme cu succes de public în anii '50 şi la începutul anilor '60 şi devenind un sex simbol inegalabil, notează Mediafax.


Pe numele ei adevărat Norma Jeane Mortenson, actriţa a murit pe 5 august 1962, la 36 de ani, din cauza unei supradoze de barbiturice, circumstanţele decesului ei, clasat oficial drept "sinucidere probabilă", nefiind însă complet elucidate.

Marilyn a fost căsătorită cu jucătorul de baseball Joe DiMaggio şi dramaturgul Arthur Miller, dar a avut două relaţii adulterine cu preşedintele SUA John F Kennedy şi cu fratele acestuia, Robert.

Ultimii ani din viaţa ei au fost tulburaţi de instabilitatea emoţională şi de traume personale. Nici astăzi nu se ştie cu certitudine dacă moartea ei a survenit ca urmare a unui suicid, a unui accident sau dacă a fost rezultatul unei crime.


Foto: Hepta, Daily Mail

1 din 11

O imagine semnată de "norocosul" Lani Carlson. Marilyn râde fericită, cu spatele la notele muzicale
24 Iulie 2014
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod