Ce se ascunde în spatele scandalului dintre Mihaela Rădulescu şi Andreea Marin-Bănică?

După ani în care conflictul dintre Mihaela Rădulescu şi Andreea Marin-Bănică revine mereu în atenţia opiniei publice, a încerca să explici episod cu episod este o luptă pierdută din start, însă, urmărindu-l, vei descoperi că întotdeauna fiecare dintre ele au avut de câştigat.

După ani în care conflictul dintre Mihaela Rădulescu şi Andreea Marin-Bănică revine mereu în atenţia opiniei publice, a încerca să explici episod cu episod este o luptă pierdută din start, însă, urmărindu-l, vei descoperi că întotdeauna fiecare dintre ele au avut de câştigat. Asemenea dorinţei publicului de a i se da circ şi pâine, vedetele adoră să fie în centrul atenţiei.

În aceşti peste 10 ani de când se contrazic, se urmăresc, se imită, se căsătoresc, uneori cu acelaşi bărbat şi se retrag din faţa reflectoarelor în acelaşi timp, episoadele tensionate ale relaţiei dintre Rădulescu şi Marin au alternat cu cele de convalescenţă. Există perioade când devin din ce în ce mai vizibile, pentru ca mai apoi să se retragă în carapacea glamour pe care fiecare dintre ele şi-au contruit-o şi să aştepte o nouă repriză.

 

Chiar dacă întotdeauna au ţinut să explice că sunt totalmente diferite şi că presa sau lumea încearcă să le aducă împreună, realitatea a ţinut să le contrazică cu vârf şi îndesat. Despre această diferenţă aparentă a vorbit Andreea Marin în cadrul unui interviu acordat celor de la Ok!Magazine. "Suntem fundamental diferite ca persoane. Ne dorim lucruri diferite de la viaţă. Punem în practică lucrurile în mod diferit. Asta chiar dacă unii caută de multe ori similitudini forţate. Normal că mergem amândouă pe stradă. Felul în care facem lucrurile, însă, are în spate o abordare diferită. Din câte puteti observa, scopurile noastre în viaţă sunt diferite. Modul de-a ne exprima public e altul. Atunci, din punctul meu de vedere nu poate fi vorba de o concurenţă între două persoane care au ca punct comun faptul că au făcut televiziune o dată".


Şi totuşi, de ce acest scandal?


Psihologul Hanibal Dumitraşcu a venit cu o explicaţie din punctul de vedere al unui profesionist. "Cred că e un mod de a reveni pe prima pagină, de a fi în centrul atenţiei. (...) Când te apropii de 40 de ani, divă nu mai poţi să fii. E complicat să fii vreo Greta Garbo sau Sophia Loren. Mai ştiu actriţe cărora le era frică să îmbătrânească. Şi chestia asta, teama de a îmbătrâni uneori scoate din tine tot ceea ce este mai urât", a declarat el pentru ziarul Ring. În plus, nu pot fi uitate nici motivele profesionale ale fiecăreia dintre ele. Ştim că ambele îşi doresc să revină în prim plan, ştim că ambele au proiecte de mediatizat - Mihaela Rădulescu tocmai ce a deschis un nou magazin Picioru' Gras, iar Andreea Marin-Bănică aniversează un an de la lansarea proiectului Şcoala Mamelor. În plus, ambele vorbesc despre o eventuală revenire în televiziune, însă numai şi numai în anumite condiţii.

Publicitatea prin scandaluri sau revenirea în atenţia opiniei publice după un conflict sau altul a devenit o strategie de marketing mai mult decât confortabilă pentru multe dintre vedetele de la noi. De ce nu le-ar conveni şi divelor absolute să apese pe aceeaşi pedală?

 

"Comparaţia cu Mihaela Rădulescu nu mă onorează" sau "Când diva îşi pune mâna în şold, nu mai e divă"


La mijlocul lunii septembrie, din senin, Andreea Marin-Bănică reînvia scandalul dintre ea şi Mihaela Rădulescu. Aflată la o emisiune la B1 TV, soţia lui Bănică Jr. s-a enervat brusc şi a pornit un atac virulent la adresa rivalei sale dintotdeauna, fără ca aceasta să fie de faţă. Totul a pornit, de fapt, de la incidentul în care fosta Zână a Surprizelor a fost agresată de Natalia Mateuţ, care a fost comparat cu momentul în care Mihaela Rădulescu a decis să plece din ţară. "Te rog frumos să nu facem comparaţie că nu mă onorează această comparaţie. Mihaela Rădulescu a fost de partea acelor publicaţii. De ce să ne ascundem? Acei ziarişti erau la petrecerile ei. Să o spunem direct. A trimis o scrisoare publică bârfindu-şi soţul. A trimis acea scrisoare pentru că o situaţie s-a întors împotriva ei. Ea nu a luat atitudine împotriva presei. A luat o atitudine împotriva acelei părţi a presei care a fost alături de ea şi s-a întors împotriva ei la un moment dat. De ce să ne prefacem că nu vedem acest lucru?", a spus Andreea Marin, atunci.

Parcă în expectativă, Mihaela Rădulescu a ales, atunci, să răspundă politicos şi oarecum neinteresat. "Sinceră să fiu, mă întrebam la care dintre frământările Andreei Marin să răspund. Nu ştiu care este răul pe care i l-am făcut. Poate simplul fapt că exist sau că am făcut aceeaşi meserie. Nu pot s-o iau foarte tare în serios, mi-a venit să râd când am auzit ce a zis. Nu-mi vine să cred cu câtă vehemenţă şi isterie specifică femeilor s-a referit la persoana mea", a explicat Mihaela.

"Încerc să păstrez limite normale, dar am avut o revelaţie la un moment dat în timpul zilei de azi. Mi se pare aşa penibilă situaţia încât îmi vine să râd. Nu credeam că ajunge aşa departe încât să aibă o asemenea criză la auzul numelui meu. Procedează ca jurnaliştii pe care-i înfierează. Aruncă cu venin, noroi, orice, peste un om, fără să aibă habar despre ce vorbeşte. Nu poţi s-o iei în serios. Nu e vina mea că anumite public au scris lucruri bune despre mine şi că aceleaşi au scris de rău mai încolo. Nu înseamnă că mi-au fost prieteni", a mai spus fosta vedetă de televiziune. "Când diva îşi pune mâna în şold, nu mai e divă. "Nu vreau să pozez în zâna bună, din senin, când toată lumea dormea liniştită, tu te apuci să strigi treziţi-mă! Nu ştiu de la ce are aceste porniri, nu numai în ce mă priveşte", a concluzionat Mihaela Rădulescu.

Mai târziu, la revenirea în ţară, când lucrurile păreau că s-au calmat, Rădulescu răspunde răspicat acuzaţiilor ce i-au fost făcute acum mai bine de o lună: "Îmi pare rău că Andreea s-a făcut de râs aşa. Nu poţi să fii o doamnă, o femeie caritabilă, nu poţi să ceri respectul unor oameni de orice categorie trezindu-te brusc înjurând o alta, la fel de celebră ca tine, care nu ţi-a făcut nimic. E degradant pentru tine, e păcat. Sigur că sunt obişnuită cu astfel de întâmplări, dar mi-a părut cu atât mai rău cu cât venea dinspre ea. Mă aşteptam la asta de la puştoaice mai tinere care vor să fie celebre".



Două destine "scrise" cu aceeaşi culoare


Aceeaşi carieră, aceleaşi obiceiuri, aceeaşi notorietate. Le place sau nu, Mihaela Rădulescu şi Andreea Marin se aseamănă mai mult decât îşi imaginează. Coincidenţă sau nu, nu mai este un secret pentru nimeni că toate activităţile pe care le-au avut de-a lungul timpului au fost identice. În 2009, spre exemplu, cele două dive, în postura de scriitoare, şi-au lansat cărţile, în acelaşi loc, şi la aproximativ aceeaşi oră. "Nişte răspunsuri" - primul volum scris de Mihaela Rădulescu şi "Preţuieşte viaţa" - lucrare semnată Andreea Marin. A urmat apoi, pasiunea pentru modă. Prima care şi-a deschis afaceri în acest domeniu a fost Rădulescu care, în colaborare cu fostul soţ - Elan Schwartzenberg - a înfiinţat lanţul de magazine Picioru' Gras, pentru ca la numai câteva luni să vină din urmă Andreea Marin-Bănică cu brandul "Violet by Andreea Marin", o linie de îmbrăcăminte pentru bebeluşi, realizată împreună cu Irina Schrotter.
2 Noiembrie 2011
 

Comentarii (23)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • konnye61 pe 25 Mar 2012, 16:18
    dive?

    ce dive doua cate de la sat babele mele din vecini sant mai civilizate ca ele ehe fosta-i lele cand ai fost

    0
    3

  • miruna pe 2 Feb 2012, 14:34
    si divele se cearta....

    s daca nu s-ar cerat noi ce am mai citi???cine are carte si se considera diva NICIODATA nu coboara asa jos.....persoanele inteligente sting focul nu al aprind doar de dragul jocului in presa vai ea a facut vai ea a spus etc da ce aveti ati intrat la menopauza s nu va mai baga nimeni in seama??dive pe dracu tate de la coltul starzi...offf atatea dive in tara lui voda papura c te duci dracu noua anii......vedeti cu ce mai incingeti presa poate ti-l ia pe DANI lega-l bine.....

    1
    3

  • Insiruitorul pe 22 Nov 2011, 20:59
    E uşor a scrie versuri Când nimic nu ai a spune, Înşirând cuvinte goale Ce din coadă au să sune

    "Cocoana" asta a uitat sa raspunda exact la ceea ce ne promitea in titlu. Adicatelea: ce se ascunde în spatele scandalului dintre Mihaela Rădulescu şi Andreea Marin-Bănică? Era sa spun ca s-a luat cu scrisu' si a uitat, da' ce scris, frate, cand 60% din articol sunt citate?!

    8
    2

  • Insiruitorul pe 22 Nov 2011, 20:57
    E uşor a scrie versuri Când nimic nu ai a spune, Înşirând cuvinte goale Ce din coadă au să sune

    "Cocoana" asta a uitat sa raspunda exact la ceea ce ne promitea in titlu. Adicatelea: ce se ascunde în spatele scandalului dintre Mihaela Rădulescu şi Andreea Marin-Bănică? Era sa spun ca s-a luat cu scrisu' si a uitat, da' ce scris, frate, cand 60% din articol sunt citate?!

    0
    1

  • lili pe 11 Nov 2011, 14:58
    pt. cele doua

    Atata timp cat se barfesc si se balacaresc, aceste doua femei, nu pot fi nici pe departe doamne sau dive. Nici una nu-i mai breaza, amandoua se comporta ca doua tufe de pe marginea santului.

    3
    9

  • Alexandra pe 4 Nov 2011, 01:53
    something else

    ...si in plus nu a existat niciun legamant intre cei doi...pt. ca n-au fost casatoriti. Si incearca sa judeci cu mintea ta si nu dupa cea a tabloidelor. Imi aduc aminte de o aparitie a cuplului Marin-Banica la Maruta, in 2005. Acolo au pus toate lucrurile la punct si nu cred ca trebuie sa-si traiasca viata dupa cum vrea roxanna ori altele. ce "suferinte" pe voi !!!

    11
    4

  • Alexandra pe 4 Nov 2011, 01:49
    lasa judecata, fata.

    roxanna - ce suferinte mai fetito? de unde stii tu? sa citesc ce scrie in tabloide ca sa ce...? Esti ipocrita si macar de-ai fi singura. In viata, oamenii se mai despart. E cumva singurul? Sa-i taiem capul pt. ca a indraznit sa se indragosteasca de Andreea? Stii vorba aia: "cand ai acasa ce iti trebuie, nu umbli prin vecini". Nu e deloc o zina rea...spre disperarea ta si a altora. Faceti s voi macar 10% din ce a facut Andreea si e ok. Pana atunci, mai lasati JUDECATA ca nu va indreptateste nimeni sa o faceti. Si vedeti-va de paiul din ochiul vostru. Intuiesc ca se ascunde multa mizerie in spatele anonimatului.

    10
    3

  • Valentin pe 3 Nov 2011, 15:44
    O femeie adevarata fata de un deseu social

    Asta este A. Marin pe langa M. Tiganu. Se vede de la o posta ca Tiganu e plina de invidie si de ura. In fiecare zi o ataca pe Andreea, care ii este mult superioara. E foarte frumoasa, iar in acest scandal s-a comportat mult mai demn, desi a fost atacata pe toate fronturile, pana la viata ei intima. Este un fapt deja cunoscut ca in spatele campaniei de presa se afla nelinistita, urata si ratata femeie, mama si om de presa: Mihaela Tiganu.

    15
    14

  • roxanna pe 3 Nov 2011, 13:14
    andreea marin ,zana rea ,in viata cameliei .fosta lui banica

    cititi, despre suferintele fostei sotii a lui banica ,pricinuite de andreea marin. zana rea

    29
    21

  • gabi pe 3 Nov 2011, 11:17
    parerea mea

    andreea are si de ce sa fie increzuta ,sunt mari diferente intre ele , pe langa faptul ca are si probleme de sanatate ,Andreea are un sot ,o familie unita ,apara tot ce e al ei ,nu vorbeste urat de tatal copilului indiferent de situatie,nu vorbeste despre sex si viata personala ,este mult mai respectata de cei din jur,este mult mai serioasa, pe cand Mihaela ce face??!!

    21
    14

  • merylun pe 3 Nov 2011, 10:53
    scandal intre doua moldovence

    si una si alta i-mi lasa un gust amar.doua moldovence care i- si spala lucrurile murdare la televizor.in locul lui stefan daca as fi le-as lua pe amindoua o data si le linisteste pe amindoua de circul pe care il face.

    12
    23

  • maria pe 3 Nov 2011, 10:34
    despre andreea si mihaela

    Este evident ca Andreea este mai desteapta,mai cultivata, are o facultate si chiar una matematica- disciplina logicii, este dupa mine mult mai draguta, nu este reparata chirurgical,in timp ce Mihaela este mai limitata, îi este inferioara pregatirii profesionale,n-a reusit sa termine nici-o facultate,multi operata-sani,nas ,buze, liposuctii de peste tot,ridicari obraji,a trecut prin multe paturi sa ajunga sus,este dupa mine o țața si mai batrana decat Andreea cu 5 ani ,are 42 ani deja impliniti,îl pacaleste pe copilul Dani stricandu-i chiar viitorul acestui copil , in timp ce Andreea n-a implinit nici 37 de ani

    19
    18

  • Nicole85 pe 3 Nov 2011, 06:08
    ...

    @ Catalina, stii ce e aia INDRAGOSTEALA? Eu iti sugerez sa te uiti la videoclipul "Te iubesc, femeie" din 2002 si ai sa vezi cum au evoluat lucrurile. Cui ii pasa ca raduleasca a fost casatorita cu el? So what!! Trebuia sa puna interzis in fata lui doar pentru ca a fost cu ea? Da Angelina Jolie de ce l-a luat pe Brad? Ca si el a fost casatorit cu Jennifer Aniston? Hai sa le facem noi regulile in casa. Ce ziceti? Si de ce va mai obositi ochii citind ce nu va place? Doar pt. a va varsa veninul? Bine ca sunteti voi inteligentele lumii.

    17
    18

  • Catalina pe 3 Nov 2011, 01:23
    Nici una nu-i mai breaza ca cealalta

    Andreea banica pare mai educata dar in final au amandoua acelasi fond sunt parsive si strategice ,le place sa primeasca multe laude Raduleasca are un corp de nota 10,dar e cam imatura si Andreea este frumoasa dar eu nu cred in bunatatea ei.Andreea se enerveaza ca e comparata cu Raduleasca i se pare ca e la un nivel mai inalt,dar ce-a cautat sa ia de barbat pe cel care l-a lepadat Raduleasca?

    19
    18

  • Simona pe 2 Nov 2011, 18:40
    barfitoarele-s la datorie

    Comentatorii de aici sunt mai incuiati decat aia de comenteaza pe site-urile tabloidelor. Tare as vrea sa va vad fetele, tzatzelor. Sa vad cat sunteti de doamne. Ca la a-i comenta / judeca pe altii, sunteti primele. Anonimatul asta....

    33
    5

  • baba floarea pe 2 Nov 2011, 13:32
    raduleasca si marin

    Amindoua au folosit acelasi obiect al muncii de noapte.Mai bine l-ar taia in 2 bucati sa nu se mai certe

    7
    26

  • MERISOARA pe 2 Nov 2011, 12:26
    DIVELE

    OF PESTE TOT UNDE MERG CHIAR SI UNDE LUCREZ DAU NUMAI PESTE MOLDOVENCE TOATE VOR SA FIE DIVE SA SE IMPUNA SA COPIEZE SUNT TOTUSI ATIT DE FALSE... AMBELE CREDEAM CA FIIND SOTII SI MAME VOR FI MAI LINISTITE DAR CRED CA APROPIEREA CELOR 40 DE ANI LE FACE NEBUNE

    8
    30

  • diana_diana pe 2 Nov 2011, 12:14
    Psiholog profesionist?!

    si unde este profesionalismul domnului psiholog?! diva poti fi la orice varsta, daca ai cu adevarat ceva de spus...desigur, nu este cazul niciuneia dintre cele doua amintite mai sus.

    15
    11

  • gica contra pe 2 Nov 2011, 11:31
    Fost-au lele, cat fusera!

    de curand se-o-fili-sera!

    13
    22

  • vicki pe 2 Nov 2011, 11:21
    Divele

    AMBELE"dive" nu au nimic deosbit ! Daca ai prezentat niste emisiuni ai devenit o...stea?? Nu am inteles ce au adus valoros,in ce domeniu?? Atit ca s-au fitiit pe ecran s-au mai balacarit si....? Andreea Marin cit este de... zina nu a mai gasit sa se marite decit cu acest ..fost al Raduleascai...?Nimeni nu a dat 2 bani .pe zina? pepe zina...?

    9
    19

  • ella pe 2 Nov 2011, 08:49
    cine stie?

    Andreea doamna? Poate...Doamna cui?

    25
    26

  • Ligia pe 2 Nov 2011, 08:45
    Andreea e o doamna, Raduleasca se vrea doamna

    Nu mi-a dat niciuna nimic incat sa fiu indreptatita sa tin mai mult cu una decat cu cealalta dar Andreea Marin Banica este clar!!!!!clar!!!mult deasupra MIhaelei Radulescu! Atat trecutul cat si prezentul arata o Mihaela usuratica, imatura si prost crescuta. Are impresia ca manipuleaza publicul cu "bunele ei intentii" de a pastra pacea intre ea si Andreea Marin ca si cum Andreea o ataca fara niciun motiv. Haideti sa fim seriosi ca daca e sa le asculti pe amandoua timp de 5 minute (e suficient pt oamenii cu cap pe umeri), iti dai seama exact de firea fiecaruia. Andreea se detaseaza clar de Mihaela, e mai inteligenta, mai citita, mai stilata, mai finutza si chiar si mai frumoasa. Are multe calitati care ii trezesc frustari majore Mihaelei. Mihaela nu face altceva decat sa fie din ce in ce mai penibila. Cum te poti da tu o doamna daca ai divortat de al nu stiu cata-lea barbat, ti-ai lasat copilul fara tata si ti-ai vazut de aventura ta cu un pusti cu multi ani mai tanar decat tine care sufera clar de o criza adolescentina dupa cum se imbraca si comporta in public. El vede in Mihaela o mama..

    31
    30

  • Nicole85 pe 2 Nov 2011, 00:43
    Raduleasca raspunde neintrebata

    A trecut o luna si ceva, iar Raduleasca s-a trezit brusc sa-i mai aplice niste lectii Andreei Marin. Asa, din senin. O fi iritat-o faptul ca Andreea a evitat-o si nu a continuat scandalul. Poate ca intentia ei este sa o provoace din nou pe Andreea, dar nu cred ca va mai tine de data asta. Raduleasca ar trebui sa-si vada de-ale ei. Andreea si familia ei, au si asa destule pe cap.

    43
    32

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod