Cătălin Botezatu şi problemele sale interminabile de sănătate. Cum de mai trăieşte?

Săptămâna trecută, Cătălin Botezatu a ajuns din nou pe prima pagină a tabloidelor, însă nu datorită vreunei relaţii cu vreo femeie fatală, ci din cauza problemelor de sănătate pe care le are.

Sfârşitul lunii ianuarie l-a găsit pe Botezatu internat la o clinică din Turcia, el fiind suspect, pe lângă problemele pe care le are la inimă, că are şi o tumoră la creier. „Eu vreau să fiu discret, dar presa şi televiziunea nu mă lasă să fiu discret. Nu am nimic special. Legat de tensiune, da, aşa e! Am tensiunea foarte mare. Nu ascund faptul că de-a lungul timpului am făcut analize neurologice. Migrenele mele au dispărut o vreme, apoi au revenit. Nu este în niciun caz vorba de o tumoră, ci de altceva. Nu s-a pus problema unei operaţii, pentru că este foarte delicată. Deocamdată se pune problema unui program de liniştire“, a spus Cătălin Botezatu, după ce a ajuns la clinica din Turcia.

Se pare că stilul de viață haotic și-a pus amprenta pe sănătatea lui Bote, acesta fiind sfătuit de medici să fie mai liniştit, deoarece a suferit mai multe preinfarcte de-a lungul timpului.

Medicii chiar l-au avertizat pe designer, în urmă cu doi ani, că trebuie să urmeze o intervenție chirurgicală pentru a i se introduce un by-pass, însă acesta a ales să mai amâne operația, sperând că problemele lui se vor rezolva doar cu medicamente.

În urmă cu doi ani de zile, doctorii afirmau că Botezatu este un norocos că a reușit să supraviețuiască după mai multe atacuri de cord. „Sincer, nu îmi amintesc să fi avut pacienți care să fi supraviețuit a treia oară unui infarct. Un atac de cord care apare după un altul și încă un altul are șanse foarte mici de supraviețuire, însă prognosticul în astfel de cazuri este influențat și de localizarea și mărimea acestuia, de tratamentul primit. Dacă este dus la spital în primele ore și este tratat modern, cu trombolitice și i se face coronarografie și angiografie, poate fi salvat“, a spus atunci cardiologul Florin Mitu, șeful Secției de Recuperare Cardiovasculară de la Spitalul din Iași, pentru ziarul Evenimentul Zilei.



În ciuda recomandărilor făcute de medici, Cătălin Botezatu a trăit în continuare aşa cum o făcea şi înainte de a avea probleme de sănătate.

Mai mult de atât, zilele trecute, după ce s-a întors de la clinica din Turcia, designerul a ieşit în club alături de mai mulţi prieteni, printre care şi Laurette.

După ce a fost în club, Cătălin Botezatu a vorbit cu reporterii de la Ring, cărora le-a spus ce diagnostic i-au pus medicii. „Mi s-a spus că am migrenă de tip aură şi că una dintre arterele care ajung la creier este foarte mult dilatată faţă de valorile normale, eu am 4,7 mm, iar cota de alarmă maximă este de 5 mm, deci... M-am bucurat că medicii mi-au zis că am o inimă foarte sănătoasă pentru un om care a dus nişte preinfarcte pe picioare. Şi cu ficatul se pare că stau acum bine, mi-au zis că s-a refăcut aproape complet“, a afirmat designerul.

Deoarece iniţial s-a spus că are probleme foarte grave de sănătate, iar acum Botezatu spune că este cât de cât bine şi a început deja să iasă în cluburi, gurile rele spun că acesta a inventat faptul că are probleme doar pentru a-i face reclamă clinicii din Turcia la care a mers.
„Problemele mele de sănătate sunt personale. Am fost acuzat că fac reclamă acestei clinici. Nu este adevărat, ştiam de clinică de mai mult timp, plătesc aici, nu înţeleg de unde gratuităţile acestea“, a spus Cătălin Botezatu.



Problemele de sănătate ale lui Botezatu au debutat în anul 2001, când a suferit primul preinfarct. Apoi, în anul 2005 a avut al doilea preinfarct, iar în anul 2012 a suferit din nou un preinfarct. Tot în anul 2012, el a fost internat după ce a făcut o toxiinfecţie alimentară. „S-a îmbolnăvit din cauza aerului condiţionat. A fost ţinut pe perfuzii, apoi externat, dar i s-a făcut iar rău. I s-a umflat gâtul şi, colac peste pupăză, a făcut toxiinfecţie alimentară“, spunea, la vremea aceea, un prieten de-al lui Bote.

Botezatu a mai fost la un pas de moarte și în anul 2011, când o cruce masivă din piatră s-a prăbușit la câțiva metri de designer.

Nefericitul eveniment s-a petrecut în Grecia, când Cătălin filma pentru o altă ediție a emisiunii Next Top Models.

Cătălin Botezatu a fost la un pas de moarte şi în anul 2008, atunci când, aflându-se la Paris, a suferit o răceală puternică ce s-a transformat în septicemie.

4 Februarie 2014
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod